Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

30. november 2016, ob 18.00: OLIMPIJA - CELJE

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.619 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno
- polovica zneska prodanih paketov Društvu uroloških bolnikov Slovenije

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani se v tretjo četrtino letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije podajajo z drugega mesta. Zmaji za vodilnim Mariborom zaostajajo za vsega točko, pred Domžalčani, ki so se s sobotno zmago sicer približali na točko razlike, pa bežijo za štiri točke. Ne glede na razplet sredinega dvoboja s Celjem je torej jasno, da bodo zeleno-beli predzadnjo jesensko tekmo pričakali na vsaj drugem mestu. Z novo zmago pa bi Olimpija vsaj za dve uri znova zavzela tudi vrh ligaške razpredelnice, ki so ga kljub ljubljanski zmagi nad Aluminijem zadržali Mariborčani. Po Aluminiju se bodo varovanci trenerja Luke Elsnerja pomerili še z enim štajerskim prvoligašem, saj v goste prihaja Celje, ki je v zadnjih šestih obračunih s Celjem vknjižilo zgolj točko. Bo državni prvak nadaljeval tradicijo zadnjih tekem?

Danijel Miškić, vezist Olimpije: »Komaj čakam ta obračun, saj se bomo pomerili z mojim nekdanjim moštvom. Gre za odlično ekipo s kakovostnimi posamezniki, zato nas nedvomno čaka zelo zahteven dvoboj. Potrebno bo ohraniti taktično disciplino, čvrstost v neposrednih dvobojih za žogo in kompaktnost moštva. V kolikor nam to uspe, potem bi tudi rezultat moral biti temu primeren. Pričakujemo dobro igro in posledično osvojitev novih treh točk.«

Kdo je vroč?

Tako Maribor kot Olimpija sta prvo polovico letošnje sezone sklenila z 12 prejetimi zadetki. Med najbolj zaslužnimi za nizko število zadetkov v mreži zmajev je tudi Rok Vodišek. Mladi Vodišek je v 11 prvoligaških tekmah klonil zgolj štirikrat, z nekaj odličnimi posredovanji pa se je izkazal tudi v nedeljo, ko so Ljubljančani tudi po zaslugi 17-letnika prišli do zanesljive in visoke zmage nad Aluminijem.

Ali ste vedeli?

V 270. prvoligaški tekmi sta jubilej slavila dva nogometaša Olimpije. Andraž Kirm je v prvoligaški konkurenci presegel mejo 11 tisoč minut, za več kot sedem tisoč minut tekem pa je v dresu Olimpije odigral Darijan Matić. Nekdanji reprezentant, ki je vse do pred kratkim nosil tudi kapetanski trak, bi lahko s sredinim nastopom na klubski lestvici prvoligaške minutaže skočil pred Davorja Škerjanca, ki s skupno 7.089 minutami drži deveto mesto.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani pod vodstvom trenerja Igorja Jovićevića še niso uspeli povezati dveh zmag. Zagrebški strateg se je krstne zmage v slovenskem prvenstvu veselil v tekmi z Radomljami, po dveh porazih proti Krškemu in Mariboru pa so se grofje pobrali v savinjsko-šaleškem derbiju, ko so na razmočeni zelenici napolnili mrežo velenjskega Rudarja. Dalibor Volaš in soigralci dosežka niso uspeli ponoviti ob Kamniški Bistrici, saj je Simon Rožman s svojimi varovanci maščeval poraz na Areni Petrol. V sredinem dvoboju bodo Celjani v obratnem položaju, saj so v letošnji sezoni z Ljubljančani doživeli že dva tesna poraza. V Stožicah je bil za grofe usoden strel Velikonja v šesti minuti, v knežjem mestu pa so Celjani padli po udarcu nekdanjega grofa, Mihe Zajca.

Kdo je vroč?

Goran Cvijanović ima s tekmami proti Olimpiji že bogate izkušnje. Šempetrčan s štirimi zadetki v ljubljanski mreži spada med najboljše strelce velikih derbijev Maribora in Olimpije, ki ji je že zabil tudi v goriškem dresu, nazadnje v lanski sezoni, ko se je v jesenskem delu sezone znova pridružil matični zasedbi in v zaključku tekme 19. kroga potrdil veliko zmago Goričanov. Bo izkušeni vezist, ki je v prvoligaški konkurenci zbral že 247 nastopov, znova v vlogi krvnika zmajev?

Ali ste vedeli?

Damir Hadžić je v soboto v Domžalah odigral jubilejno 300. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ravno celjski klub se lahko pohvali z legendo, ki je v slovenskem prvenstvu zbrala največ tekem, Sebastjan Gobec se lahko pohvali s 488 prvoligaškimi dvoboji v nogah, Hadžić pa je v trenutni zasedbi desetih prvoligašev nogometaš z najvišjim številom tekem. Izolan je jeseni skočil še pred enega Primorca, Mitjo Vilerja, ki je v prvoligaški konkurenci odigral 297 tekem. Z 291 nastopi v Prvi ligi Telekom Slovenije se lahko pohvali Marcos Tavares, kapetanu Maribora pa sledi izkušeni vratar Olimpije, je v dolgi karieri odigral 285 tekem.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija še tretjič ugnala Celjane
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (2:0).

DELI NA