29.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telemach, 18. krog

OLIMPIJA - CELJE

1. december 2022, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpiji naslov jesenskega prvaka tudi v teoriji več ne uide. Treba je priznati, da si ga je zaslužila: takšne prve polovice sezone na sončni strani Alp nismo videli že lep čas. V istem slogu je minilo tudi srečanje ob Kamniški Bistrici, na katerem so zmaji potrdili, da bodo prezimili na vrhu razpredelnice. Domžale so se po razveljavljenem zadetku in izključitvi na začetku nadaljevanja sesule, sosedi z juga Ljubljanske kotline pa so vpisali nove tri točke. Ker je Celje medtem remiziralo s Koprom, so zeleno-beli zasledovalcem ušli na – do pomladi neujemljivih – 13 točk prednosti, ki pa jo bodo z veseljem še povišali in si zagotovili mirnejše zimsko spanje.

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Pričakujem, da bo Celje igralo podobno kot na prvi tekmi, vendar smo pripravljeni. Zdaj smo tudi veliko boljša ekipa. Glede na prvi del sezone vidim velik napredek v naši igri. Smo boljši in bolj pripravljeni na vse, kar nam lahko pripravi nasprotnik. Znamo reševati situacije, ko smo v težavah. Nasprotniki sedaj vedo, česa smo zmožni, in nas bolj spoštujejo."

Kdo je vroč?

Ko je na robu domžalskega kazenskega prostora padel Aldair, so imeli Ljubljančani na izbiro več izvajalcev. K žogi je na koncu stopil Svit Sešlar in še enkrat dokazal, za kako kakovostnega nogometaša pravzaprav gre. Hladnokrvno izveden prosti strel pa ni bil edini uspeh dvajsetletnega vezista: v končnici srečanja se je veselil še drugič (skupno osmič letos), ko je bil občutno spretnejši od domačih branilcev.

Ali ste vedeli?

Ples kroglic je Olimpiji v osmini finala Pokala Pivovarna Union namenil lendavsko Nafto, s katero so se zmaji dodobra spoznali pred dvema letoma. Takrat so se s Prekmurci udarili še eno stopničko pozneje, torej v četrtfinalu, pot v polfinale pa je bila trnova. Ni dosti manjkalo, pa bi o zmagovalcu odločali streli z bele točke. Loterijo je v 111. minuti preprečil Andres Vombergar, Ljubljančani pa so tistega maja postali pokalni prvaki.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Že omenjeni remi s Koprom Celjanom ni dišal. Razpleta dvoboja vrha lestvice v knežjem mestu so se še najbolj razveselili konkurenti obeh akterjev: Mura, Maribor in Olimpija, ki ji je neodločen rezultat prinesel naslov jesenske prvakinje. Grofje ostajajo neporaženi na domačem terenu, vendar pa tokrat te prednosti ne bodo imeli. Čaka jih pot v prestolnico, kjer se bodo v Stožicah – poleg Stadiona Z'dežele še edini neosvojeni trdnjavi v Prvi ligi Telemach – pomerili z vodilnimi zmaji. Naloga ne bo lahka, a bo zgodovina na strani rumeno-modrih. Spomnimo, prav Roman Pilipčuk in druščina so tisti, ki so atomske Ljubljančane letos prvi spravili na kolena.

Denis Popović, vezist NK Celje: "Vsi smo že dodobra spoznali Olimpijo v letošnji sezoni. Vemo, na kakšen način igrajo in da gre za zelo kvalitetno ekipo, zato zagotovo pričakujemo težko tekmo. Še posebej zato, ker gre za derbi med prvo in drugouvrščeno ekipo na gostujočem terenu. Vendar verjamem v svoje fante, v našo ekipo. S pravim pristopom in pravo mero energije se jutri iz Ljubljane lahko vrnemo s tremi zelo pomembnimi točkami, s katerimi bi se znova lahko nekoliko približali vodilni Olimpiji, hkrati pa bi se odlepili od zasledovalcev in z večjo mero mirnosti odigrali še zadnji dve gostovanji, ki bosta prav tako izjemno zahtevni."

Kdo je vroč?

Celjski strateg bo v prestolnici računal predvsem na prebujenega Aljošo Matka. Napadalec se je na zadnjih treh tekmah prav tolikokrat vpisal med strelce, trojčku golov pa je dodal še asistenco. Nazadnje je nase opozoril proti Kopru, ko je po uri igre sijajno akcijo svoje ekipe kronal s strelom pod prečko in postavil končni izid. Kako se bo 22-letnik znašel na stožiški zelenici, ki jo pozna še iz prejšnje sezone?

Ali ste vedeli?

Precej dlje kot Matko je zeleno-beli dres nosil Tomislav Tomić. Izkušeni obrambno naravnani vezist, ki je danes kajpak član Celja, je na sončno stran Alp iz domačega Zrinjskega prišel že davnega leta 2017. Tri sezone je bil Tomić eden od ključnih členov zasedbe iz prestolnice, nakar so ga Ljubljančani posodili najprej Admiri, nato Celju, poleti pa je nogometaš iz Bosne in Hercegovine h grofom prestopil tudi uradno.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA