18.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telemach, 36. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CELJE

20. maj 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

V Stožicah bodo v soboto slavili dvojno krono zeleno-belih, ki bodo pred domačimi gledalci dvignili še lovoriko za naslov državnih prvakov. Ljubljančani so si prvo mesto zagotovili že dolgo pred koncem prvenstva, naslov pa so tudi matematično potrdili z zmago na aprilskem derbiju z Mariborčani. Prav vijoličasti v sobotnem popoldnevu upajo na pomoč zmajev, saj bi ob zmagi Olimpije še imeli možnost, da se z zmago v spopadu z Bravom zavihtijo pred trenutno drugouvrščene Celjane. Glede na rezultate v zadnjih krogih in ljubljansko neobremenjenost z rezultatom so v rahli prednosti Celjani, saj je Olimpija izgubila tekmi z Radomljami in Domžalami, grofje pa so v dvoboju s Koprom slavili še četrtič zapored.

Kdo je vroč?

Zmaji so v državnem prvenstvu dvakrat zapored gostovali ob Kamniški Bistrici, obakrat pa so se v Ljubljano vrnili praznih rok. Minuli konec tedna so jih z 2:1 premagali Domžalčani, zeleno-beli pa so do častnega zadetka prišli v 87. minuti, ko je mrežo gostiteljev zatresel Timi Max Elšnik. Kapetan Olimpije je v zelenem dresu prvič resneje nase opozoril prav na tekmi s Celjem, ko pa dva zadetka v zadnjem krogu sezone 2019/20 nista bila dovolj, da bi grofom preprečil slavje zgodovinskega prvega naslova.

Ali ste vedeli?

Vse kaže na to, da bo srečanje s Celjem še zadnje, ki ga bo na klopi Olimpije vodil Albert Riera. Španec je pred dnevi razkril, da se po sobotnem slavju dvojne krone in izteku pogodbe poslavlja od slovenske prestolnice. Središče Ljubljane bo sicer po koncu tekme tudi prizorišče osrednje proslave uspešne sezone, saj bo ljubljanski župan Zoran Janković na Kongresnem trgu ob 19. uri pred zbrano množico sprejel nogometaše in strokovni štab Olimpije.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Mark Zabukovnik

Celjani po Bravu, Mariboru in Gorici na kolena spravili še Koper, krog pred koncem letošnje izvedbe Prve lige Telemach pa so v odličnem položaju, da osvojijo drugo mesto. Zasedba Romana Pilipčuka ima pred zadnjimi 90 minutami tri točke naskoka pred Mariborom, ki je v prejšnjem krogu remiziral v Sežani. Grofom v Stožicah pred proslavo ljubljanske dvojne krone zadostuje že točka, ne gre pa pozabiti, da so bili nogometaši Celja v letošnji sezoni pravi trn v zeleno-beli peti. Prav oni so ob koncu uvodne četrtine prvenstva prekinili zmagovalno serijo Olimpije, po remiju v prestolnici pa so zmaje nadigrali tudi marca, ko pa so bili kaznovani za neučikovitost. Pokalni spopad za polfinale se je zavlekel vse do izvajanja kazenskih udarcev, boginja Fortuna pa je bila na koncu strani Ljubljančanov. Se bodo Denis Popović in soigralci oddolžili v soboto?

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Tako kot na vsako tekmo, se bomo dobro pripravili tudi na obračun z Ljubljančani. Tudi če prvenstva na koncu ne bomo končali kot drugi, sem na svoje fante ponosen in zadovoljen z njihovim delom v letošnji sezoni. S celotnim strokovnim štabom smo prepričani in verjamemo, da lahko vzamemo končno drugo mesto na lestvici."

Kdo je vroč?

Koper sta v knežjem mestu zrušila Aljoša Matko in Denis Popović, ki je natančno meril iz prostega strela. Znova se je veselil tudi Matko, ki je zadel na zadnjih štirih tekmah in tako pristavil pomemben delež k seriji štirih zaporednih zmag. Nekdanji napadalec Maribora in Olimpije je v tem v polno meril kar šestkrat, tolikokrat pa je bil uspešen na predhodnih 24 tekmah. Z 12 goli si, tudi z Mariom Kvesićem, članom Olimpije, deli tretje mesto ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Celjani so dobili štiri zaporedne preizkušnje, a so še vedno pošteno oddaljeni od že omenjenega dosežka Olimpije, ki se je po osmih krogih letošnjega prvenstva ponašala s popolnim izplenom. V uvod sezone sega tudi najdaljši niz porazov, štirikrat zapored so brez točk ostali nogometaši Brava in Gorice, zeleno-beli pa so se med prvim in 13. krogom uspešno izogibali remiju. Radomljani, ki so kar 19 krogov neuspešno lovili zmago, imajo v soboto priložnost, da še 11. zapored ostanejo neporaženi, s čimer bi presegli letošnji rekord Maribora.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi pri Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).

DELI NA