Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

29. oktober 2016, ob 20.15: OLIMPIJA - DOMŽALE

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.910 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Olimpija se v 15. krog Prve lige Telekom Slovenije podaja kot drugouvrščeno moštvo prvenstva. Zeleno-beli so se na vrhu lestvice obdržali šest krogov, po remiju v Velenju pa so prvo mesto prepustili Mariboru, ki si je z zmago nad Gorico priigral točko naskoka pred rivalom s prestolnice. Ljubljančani so remi v Šaleški dolini preboleli z visokim pokalnim slavjem v Kidričevem, saj so Aluminiju na povratni četrtfinalni tekmi zabili kar štiri zadetke in s skupnim izidom 6:2 napredovali v polfinale, kamor so se prebili tudi Domžalčani. Sobotni spopad bo zagotovo nekaj posebnega za Luko Elsnerja, ki se bo prvič po selitvi v Stožice pomeril z ekipo, del katere je bil več kot desetletje, zadnja tri leta kot trener. Elsner svoje bivše varovance pozna do obisti, prav tako tudi trenerja Simona Rožmana, s katerim je sodeloval v mesecih pred selitvijo v Ljubljano.

Miha Zajc, vezist Olimpije: »Domžalčani bodo motivirani, vendar v rezultatskem smislu razbremenjeni. Mi smo v vlogi favorita, tako se moramo tudi postaviti od prve minute in ne dovoliti nasprotniku, da nam vsili svoj ritem igre. Predvsem pa moramo ohraniti visoko raven borbenosti in osredotočenosti skozi vseh 90 minut. Prepričan sem, da bomo v soboto prikazali dobro igro za novo zmago.«

Kdo je vroč?

V zasedbi zeleno-belih najdemo kar tri Šempetrčane. Primorski trio ob branilcu Arisu Zarifoviću tvorita še Miha Zajc in Etien Velikonja. Prvi je s šestimi zadetki za Dominikom Glavino drugi strelec prvenstva, pomembno orožje ljubljanskega napada pa predstavlja tudi Velikonja. Letošnji povratnik na slovenske nogometne zelenice je v dosedanjem delu prvenstva dosegel tri zadetke, dvakrat pa je bil uspešen tudi v pokalnem tekmovanju. V prvi četrtfinalni tekmi z Aluminijem je izkoristil najstrožjo kazen in Olimpiji priigral zmago, v Kidričevem pa je z neubranljivim udarcem podvojil ljubljansko prednost.

Ali ste vedeli?

Letošnje tekme Prve lige Telekom Slovenije si je ogledalo že več kot 100 tisoč gledalcev. Na 70 tekmah se je zbralo 103.550 gledalcev, z najboljšim obiskom pa se lahko ob Mariborčanih pohvalijo Ljubljančani. Na 14 tekmah letošnje sezone se je na tekmah Olimpije zbralo že več kot 50 tisoč gledalcev, kar je v povprečju 3.584 na tekmo, kar je še nekoliko bolje kot v lanski sezoni, ko se je na tekmah zmajev v povprečju zbiralo 3.560 ljubiteljev nogometa.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Tako kot Ljubljančani, so se tudi Domžalčani med tednom prebili v polfinale Pokala Slovenije. Rumeni so v dvoboju s Krškim potrdili dobro formo, saj so si pred in v gostujočem kazenskim prostorom priigrali lepo število priložnosti, dve od njih pa sta po podajah Luke Volariča izkoristila Elvis Bratanović in Žan Majer, ki se je po podaljšanju pogodbe vrnil v začetno enajsterico. Domžale so vključno s pokalnima dvobojema nanizali že štiri zaporedne zmage, med obema pokalnima obračunoma so po preobratu slavili tudi na koprski Bonifiki. Z dvema zadetkoma v primorski mreži se je izkazal Gaber Dobrovoljc, ki se je prvič v članski karieri razveselil dveh golov in tako potrdil, da Simon Rožman razpolaga s široko izbiro strelcev. Kako se bo strateg Domžal znašel v dvoboju z nekdanjim sodelavcem?

Simon Rožman, trener Domžal: »Za nas ni derbijev oziroma velikih ali malih tekem, ampak le vsaka naslednja tekma. Vse je odvisno od nas in proti favoritu se želimo pokazati v najboljši luči. To, da Olimpija v zadnjem obdobju ne igra dobro, za nas ni pomembno. Ranjeni levi oziroma veliki klubi dobre tekme vedno odigrajo takrat, ko so v največji krizi. Z Olimpijo se pretirano ne obremenjujemo. Želimo si le, da fantje do tekme dobro trenirajo, se dobro počutijo in čutijo svoj napredek. Le na takšen način lahko rastemo kot ekipa. Ukvarjamo se zgolj sami s seboj.«

Elvis Bratanović, napadalec Domžal: »Olimpijo vsi zelo dobro poznamo. Gre za zelo kakovostno ekipo, ki je lani zasluženo postala državni prvak. Tudi letos jim gre zelo dobro, tako da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja. Naša osnovna cilja sta na vsaki tekmi enaka in to je dobra vsebina na igrišču in zbiranje točk. Tako smo šli v tekmo z Mariborom in enako bo tudi na gostovanju v Ljubljani, saj vsaka tekma ponuja tri točke. Je pa res, da je lepo igrati na velikem in modernem stadionu. Pričakujem zelo zanimivo tekmo.«

Kdo je vroč?

Domžalčani razpolagajo z izjemno širokim kadrom, zgoščen spored tekmovalnih preizkušenj pa je na plano potisnil nova orožja. V ospredje se je tako prebil tudi Luka Volarič, ki je blestel v obeh četrtfinalnih tekmah s Krškim, dres katerega je nosil še v lanski sezoni. Nogometaš z bližine Kobarida je z zadetkoma odločil že prvo srečanje v posavski prestolnici, v povratnem dvoboju pa je podal za oba zadetka rumenih, po njegovih asistencah sta v polno meril Elvis Bratanović in Žan Majer.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so še tretjič v letošnji sezoni vodstvo na razpredelnici Prve lige Telekom Slovenije predali nasprotniku. Še pred Mariborčani in Novogoričani so kot prvi v letošnji sezoni Olimpijo z vrha razpredelnice izrinili tokratni nasprotniki Domžalčani, ki pa so tedaj igrali še pod taktirko sedanjega stratega Ljubljančanov – Elsnerjem, a so se zmaji že v naslednjem krogu vrnili na prvo mesto, na katerem so preživeli devet krogov letošnje sezone. Domžalčani so se z zadnjih sedmih gostovanj v Ljubljani zgolj enkrat vrnili poraženi, kako bo tokrat?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Izenačen derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale.

DELI NA