Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

15. maj 2019, ob 16.55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.969 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra


 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v Ljudskem vrtu pokvarila štajersko zabavo, zasedbi Maribora odčitala nogometno lekcijo, čeprav je Safet Hadžić pogrešal pravcato četico svojih varovancev. Ljubljančani kljub zmagi nimajo praktičnih možnosti, da bi resneje zapretili vodilni ekipi prvenstva, a so vijolice dobile pravšnje opozorilo, da jih v finalu pokalnega tekmovanja ne čaka nič kaj lahka naloga. Zmaji bodo na krilih odmevne zmage v sredo vstopili v 33. krog Prve lige Telekom Slovenije, ko zeleno-bele čaka nov lokalni spopad z Domžalčani. Ljubljančani želijo v sosedskem dvoboju z rumenimi potrditi, da igra v štajerski prestolnici ni bila preblisk in potrditi lokalni primat. Svoje načrte imajo v Stožicah tudi gostje, ki so jeseni v Ljubljani že prekrižali načrte gostiteljev. Novembrski spopad je postregel s kar osmimi zadetki in delitvijo točk, kdo bo boljši v sredo?

Kdo je vroč?

Safet Hadžić je v boj z Mariborom poslal močno zdesetkano zasedbo, v kateri ni bilo Nika Kapuna, Matica Črnica, Marka Gajića, Jana Gorenca, Jucieja Lupete pa tudi Tomislava Tomića, ki je tik pred tekmo odpadel zaradi administrativnega zapleta. Mesto v začetni enajsterici je dobil tudi Haris Kadrić, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost. Velenjčan, sicer še mladinec, je bil udeležen pri prvem zadetku, ko je žogo v lastno mrežo preusmeril Saša Ivković, z odlično predstavo pa se je izkazal tudi v nadaljevanju. Ivković in Rajčević sta imela z visokim napadalcem obilico težav predvsem v zraku.

Ali ste vedeli?

Zmaji so se v dneh po derbiju z Mariborom odločili pomagati tudi izven zelenic. Ljubljanski kapetan Nejc Vidmar je Amirju Abdakoviću, organizatorju projekta Otroški nasmeh, predal dres s podpisi nogometašev Olimpije. Le-ta bo romal na dobrodelno licitacijo, z izkupičkom katere bodo poleti omogočili počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin. V lanskem letu je v okviru akcije na morje odpotovalo kar 300 otrok.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so vse bližje tretjemu mestu in novemu preboju v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Dvakratni državni prvak četrtemu Celju beži za šest točk, še dve več zaostaja peta Mura. Rumeni bi z zmago v Ljubljani in nekaj pomoči Aluminija, ki gosti prekmurskega prvoligaša, že potrdili evropsko vozovnico. Prav preboj na mednarodno sceno je osrednji cilj »ravbarjev«, ki v zadnjem obdobju pridno nabirajo točke. Tretja ekipa Prve lige Telekom Slovenije je neporažena na zadnjih petih tekmah, rumeni pa so ob remiju z Muro premagali Krško, Rudar, Aluminij in nazadnje še Gorico. Primorci so se sicer izkazali za žilavega nasprotnika, ki je klonil šele po golu v izdihljajih srečanja, ko je v polno meril rezervist Slobodan Vuk. Moštvo Simona Rožmana v letošnji sezoni še ni našlo recepta za ljubljanski skalp, bo Domžalčanom uspelo v četrtem poskusu?

Gregor Sikošek, branilec Domžal: »Imamo dobro izhodišče, da si ob koncu sezone priigramo Evropo, a bomo morali za potrditev mesta med najboljšimi štirimi moštvi zbrati še nekaj točk. Najpomembneje je, da smo osredotočeni na svoje igre, imamo vse v svojih nogah, tako da verjamem, da se bomo na koncu veselili izpolnitve cilja.«

Kdo je vroč?

Shamar Nicholson je v letošnji sezoni prvo ime domžalskega napada. Jamajčan je z 11 goli prvi strelec ekipe, v njegovi senci pa je tudi Slobodan Vuk. Robustni napadalec predvsem jeseni ni našel prave forme, saj je v prvenstvu zadel zgolj enkrat, precej učinkovitejši pa je v nadaljevanju sezone. Najboljši strelec v prvoligaški zgodovini Domžal se je veselil petih zadetkov, nazadnje je v petek zadel za zmago v obračunu z Gorico. Izkušeni nogometaš je potrdil pomembne točke rumenih, sam pa se je učvrstil na vrhu večne klubske lestvice, v domžalskem dresu je dosegel 43 prvoligaških golov, osem več kot Zlatan Ljubijankić.

Ali ste vedeli?

V zgornjih vrsticah smo omenili jesenski obračun v Stožicah. Malce manj kot tri tisoč gledalcev je uživalo v odprti predstavi, nasprotnika sta postregla s kar osmimi zadetki in nekaj preobrati. Za vodstvo Olimpije je v 15. minuti zadel Asmir Suljić, Senijad Ibričić in Shamar Nicholson pa sta v manj kot četrt ure spisala domžalski preobrat. Sledilo je hitro izenačenje v izvedbi Roka Kronavetra, na odmor pa so s prednostjo odšli Domžalčani. Vsega tri minute po izenačenju je za ponovno vodstvo gostov zadel Dario Melnjak. Domžalsko prednost je po uri igre povišal še Nicholson, a se zmaji niso predali. Ljubljančani so z dvema enajstmetrovkama Roka Kronavetra prišli do remija in točke. Dvoboj v prestolnici je sicer ponudil kar tri kazenske udarce.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani visoko slavili na derbiju
    Nogometaši Olimpije so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:4 (0:2).

DELI NA