Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

24. februar 2021, ob 15.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Timi Max Elšnik

Olimpija z remijem v Kidričevem ni izkoristila sobotne pomoči Celjanov, ki so v Ljudskem vrtu porazili ekipo Maribora. Ljubljančani na za njih tradicionalno neugodnem gostovanju niso našli recepta za čvrsto obrambo Aluminija. Zmaji so si pripravili precej več udarcev, a je Luka Janžekovič s pomočjo soigralcev - Emir Azemović je žogo v razmaku nekaj sekund dvakrat izbil iz gol črte - zaklenil svoja vrata. Goran Stanković je po zimskem povratku v prestolnico prvič ostal brez zmage, zeleno-beli pa imajo zdaj dve točki naskoka pred štajerskim rivalom. Vodilno ekipo lige tudi v sredo čaka obračun z neugodnim tekmecem, saj so Domžale v Stožicah vknjižile že osem zmag. Ljubljančani so na domačem igrišču dobili zgolj eno tekmo več, kdo bo uspešnejši v prestolnici?

Mihael Pavlović, branilec Olimpije: "Domžale so dobro štartale v spomladanski del prvenstva, a tudi mi smo začeli zelo dobro. Pred nami je težka tekma, na kateri bo potrebno izkoristiti priložnosti, ki bodo ponujene. Morali bomo biti mirnejši v zaključkih akcij, kot smo bili v Kidričevem, kjer smo imeli situacije, iz katerih bi lahko dosegli zadetek, pa jih nismo izkoristili. To bomo proti Domžalčanom morali delati boljše. Cilj so tri točke. Na vsaki tekmi gremo na zmago, ne glede na nasprotnika."

Kdo je vroč?

Kidričani so tudi z veliko mero požrtvovalnosti odbili vse udarce Ljubljančanov. Olimpija še četrtič to sezono ni dosegla zadetka, drugič pa se je to zgodilo na tekmah z Aluminijem. Čvrsto postavljeni nasprotnik ni puščal veliko prostora, Štajerci pa so dobro zaustavili tudi Đorđa Ivanovića. Srbski napadalec kljub temu ostaja na vrhu ligaške lestvice strelcev. Nekdanji nogometaš Partizana je bil septembra osrednji junak domače zmage v dvoboju z Domžalčani, ki so v Stožicah klonili s 3:2.

Ali ste vedeli?

Ljubljanska zasedba v Kidričevem ni blestela, čeprav so si v primerjavi z gostitelji pripravili več priložnosti. Olimpija je ostala brez zmage, za nameček pa je Goran Stanković izgubil še kapetana Timija Maxa Elšnika. Se je pa v zeleno-belem dresu predstavil Ante Ćorić, ki ga je Olimpiji posodila Roma. Otrok zagrebškega Dinama je odigral 83 minut dvoboja, v drugem polčasu pa je imel lepo priložnost, a je bil njegov poskus odbit še pred črto. Triindvajsetletni Hrvat bo skušal v Prvi ligi Telekom Slovenije opozoriti na nesporni talent, ki pa po selitvi v Rim ni nikoli prišel do izraza. Bo tehnično odlično podkovani vezist eno od orožij zmajev?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Zeni Husmani

Domžalčani so v spopadu s Taborom prvič po zimskem premoru lovili rezultatski zaostanek. Sežanci so po hitrem protinapadu in golu Dina Stančiča dobili prvi polčas, rumena zasedba pa je  v po odmoru stopila na plin in tehtnico prevesila v svojo korist. Jan Koprivec je lahko v 60. minuti zgolj s pogledom pospremil mojstrski prosti strel Arnela Jakupovića, domžalski napadi pa so bili poplačani v izdihljajih tekme. Po kotu Senijada Ibričića je v kazenskem prostoru Tabora najvišje skočil Damjan Vuklišević. Moštvo Dejana Djuranovića se je z osmo zmago povzpelo na četrto mesto, kar je najvišje po četrtem krogu prvenstva, ko so bili rumeni tretji. Domžalčani so jeseni že dokazali, da lahko premagajo tudi Olimpijo, bodo novembrsko predstavo z domače zelenice prenesli tudi v Stožice?

Dejan Djuranović, trener Domžal: "V srečanje se podajamo optimistično naravnani iz povsem preprostega razloga. Zimske priprave smo opravili odlično, na uvodnih treh tekmah smo se prikazali v pravi luči. Moštvo deluje zelo dobro, hkrati pa so tudi rezultati pozitivni. Na drugi strani Olimpija vselej predstavlja velik izziv in motivacijo. Ljubljančani so prvi na lestvici, na treh tekmah so prav tako zbrali sedem točk, zato se nam obeta kvaliteten in zanimiv spopad. Glede na prikazano oziroma videno na dosedanjih medsebojnih dvobojih v letošnji sezoni gremo v tekmo odločni, željni dobre igre in pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

Ob Kamniški Bistrici so si oddahnili, saj se Dario Kolobarić na tekmi v Celju ni resneje poškodoval. Idrijčan se je v nedeljo že vrnil v začetno enajsterico dvakratnih državnih prvakov, a se tokrat ni vpisal v statistiko. Nase je opozoril Arnel Jakupović, vloga osrednjega junaka pa je pripadla Damjanu Vukliševiću. Osrednji branilec je s štirimi goli drugi strelec ekipe, septembra pa je zatresel tudi ljubljansko mrežo. Visokorasli nogometaš bo ob prekinitvah nevaren tudi v sredo.

Ali ste vedeli?

Medtem ko bo Goran Stanković pogrešal Timija Maxa Elšnika, ki je v Kidričevem porumenel še sedmič to sezono, bo Dejan Djuranović začetno enajsterico sestaviti brez Zenija Husmanija. Neutrudni vezist velja za enega od motorjev domžalske sredine, ki je izjemno pomemben pri destrukciji napadov nasprotnika. Se je pa Makedonec albanskih korenin spomladi že izkazal tudi v fazi napada, saj sta po njegovi zaslugi padla že dva avtogola. Na tekmi z Mariborom je njegov udarec preusmeril Rok Kronaveter, v knežjem mestu pa je Husmanijev predložek v lastno mrežo poslal Matic Vrbanec.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Derbi brez zadetkov
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Domžal so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA