21.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telemach, 10. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

22. september 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- pogoj PCT

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Timi Max Elšnik in Michael Pavlović

Olimpija se je po porazu v Fazaneriji pobrala na domači zelenici. V Stožicah so klonili Celjani, dvoboj s tekmecem, ki je bil maja nasprotnik v pokalnem finalu, pa je bil odločen po golu v uvodnih minutah. Almedin Ziljkić se je tudi z nekaj sreče - žoga je po prostem strelu zadela Luko Kerina in spremenila smer - veselil petega zadetka sezone. Krilni napadalec se je po poletni selitvi iz banjaluškega Borca že dokazal kot uporabno orožje Olimpije, nevaren pa bo tudi v sredo, ko v prestolnico prihajajo Domžale. Na sosede pred lokalnim obračunom opozarja tudi Savo Milošević, ki bo v desetem krogu Prve lige Telemach pogrešal Timija Maxa Elšnika in Michaela Pavlovića. Bo to priložnost za še kakšnega mladca? Na tekmi s Celjem se je v zeleni opravi predstavil Nemanja Gavrić.

Savo Milošević, trener NK Olimpija: "Ponovno vstopamo v rutino kot na začetku sezone, ko smo igrali dve tekmi tedensko. Seznanjeni smo z napornim ritmom in fantje približno poznajo program regeneracije. Za počitek smo imeli na voljo celoten prejšnji teden, zato verjamem, da bomo zdržali še dve tekmi v dobrem ritmu. V sredo pričakujem še eno težko tekmo. Domžale so ekipa, ki se počasi dviguje. Tudi oni so imeli težave zaradi igranja v Evropi, a zadnji rezultati že kažejo, da so resno moštvo. Mislim, da bo veliko težje, kot na tekmi pred mesecem dni v Domžalah."

Kdo je vroč?

Po sobotnem spopadu s Celjani bi lahko zapisali tudi, da je zmagovalca odločila trdna obramba. Ob zanesljivem Nejcu Vidmarju velja izpostaviti tudi Đorđa Crnomarkovića, ki v drugem obdobju pri zeleno-belih igra precej vidnejšo vlogo kot pred leti, ko ni dočakal niti uradnega debija. Srbski branilec se je zatem vrnil v domovino, nato pa je uspešno igral na Poljskem. Po vrnitvi v Ljubljano je hitro prevzel vajeti v zadnji vrsti Olimpije, ki v prvi četrtini dvakrat ni dovolila zadetka. Tudi v Domžalah.

Ali ste vedeli?

Pri Olimpiji so se pred tekmo s Celjem spomnili na pred dnevi preminulega Danila Popivoda. Nekdanji zmaj še danes velja za enega najboljših nogometašev v zgodovini slovenskega nogometa, zato so se pri Olimpiji odločili, da legendi v spomin upokojijo številko 7. Milan Mandarić je dres s številko 7 pred pričetkom tekme s Celjem predal sinovoma. Miloš, nekdanji vratar, je nogometno tradicijo družine nadaljeval tudi za Bežigradom, v prvoligaški konkurenci je zbral 43 nastopov.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani za razliko od (večine) konkurentov še niso sklenili prve četrtine prvenstva, saj četo Dejana Djuranovića čaka še zaostala preizkušnja z vodilnim Koprom. Rumeni bodo na Bonifiki gostovali čez dober teden, že v sredo pa se odpravljajo v Ljubljano. Dvakratni državni prvaki so se tudi z Olimpijo udarili v nadomestnem terminu, ob Kamniški Bistrici pa so bili z goloma Mustafe Nukića in Aldairja Djaloja uspešnejši zmaji. Domžalčani so tudi sicer uspešnejši v Stožicah, saj so v prestolnici ob devetih porazih vknjižili še osem zmag. "Ravbarji" sicer še vedno precej nihajo, so se pa porazu v knežjem mestu veselili v občinskem derbiju z Radomljami. Gaber Dobrovoljc in Dejan Georgijević sta bila osrednja junaka tretje ligaške zmage. Bodo Domžalčani rajali tudi v Ljubljani?

Andraž Žinič, branilec NK Domžale: "Na nedavni tekmi z Olimpijo se pred tedni nismo pokazali v naši pravi podobi. Na domačem igrišču smo Ljubljančanom pustili preveč prostora in časa. Zavedamo se, da znamo biti veliko boljši in s takšnim razmišljanjem se tudi podajamo v dvoboj. Tekmec je vselej nevaren in zagotovo bo temu tako tudi tokrat. Pričakujem zanimivo srečanje."

Kdo je vroč?

Ob Kamniški Bistrici je bilo ob koncu poletnega prestopnega obdobja izjemno prometno. Predvsem v smeri prihodov. Domžalčani so predstavili kar pet novih obrazov, po septembrskih tekmah pa se zdi, da bosta najvidnejšo vlogo igrala Alen Jurilj in Dejan Georgijević. Oba sta na sobotni tekmi tekmi z Radomljami prvič dobila mesto v začetni enajsterici. Prav novinca sta v 60. minuti sodelovala v akciji za drugi zadetek, Jurilj se je vpisal med asistente, Georgijević pa je z natančnim udarcem potrdil domačo zmago.

Ali ste vedeli?

Rumeni so se po občinskem obračunu z Radomljami veselili 330. prvoligaške zmage, pot do nje pa je z golom v uvodu srečanja tlakoval Gaber Dobrovoljc. Lanskoletni povratnik ob Kamniško Bistrico je imel spomladi precej težav s poškodbo, zdaj pa je znova nared za največje napore. Otrok domžalskega kluba počasi že pogleduje proti 200. nastopu v Prv ligi Telemach, s 186 ligaškimi tekmami pa si s Husmanijem deli četrto mesto večne klubske lestvice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2021 | Prva liga Telemach
    Nukić odločil proti Domžalam
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 10. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:1).

DELI NA