17.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telemach, 28. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

20. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpijo po dveh porazih čaka sosedski obračun z Domžalami, ki po odličnem vstopu v pomlad na zadnjih štirih tekmah niso vknjižile zmage. Ljubljančani so se po zimskem premoru že opekli z rumeno zasedbo, ki je ob Kamniški Bistrici dobila zaostalo srečanje 19. kroga Prve lige Telemach. To je bil prvi od treh porazov Ljubljančanov v nadaljevanju sezone, ki tudi v ponedeljek niso izkoristili remija vodilnega Maribora. Zmaji so morali v Stožicah čestitati Celjanom, ki so po zaslugi odličnega drugega polčasa vknjižili zmago. V taboru zeleno-belih so lahko obžalovali neizkoriščene priložnosti iz prvega dela srečanja, ko so gostje po zaslugi Matjaža Rozmana ostala v igri za točke. Se bo četa Dina Skenderja po dveh bolečih porazih pobrala na uvodni preizkušnji zadnje četrtine prvenstva?

Mario Kvesić, vezist NK Olimpija: "S pozitivnim pristopom si moramo v ekipi pomagati med seboj. Ne verjamem, da je nekdo bolj kriv od mene in mojih soigralcev za poraz. Nismo prišli, da uživamo v Ljubljani in živimo lepo življenje, prišli smo, da se borimo za naslov. Iti moramo naprej. Ne gre vse, kot si zamisliš, a s pravim pristopom in trdim delom lahko obrnemo stvari v pozitivno."

Kdo je vroč?

Dino Skender je v dvoboj s Celjem poslal enajsterico, ki je nekaj dni pred tem pričela tudi tekmo v Murski Soboti. Znova, že tretjič zapored, se je na klopi znašel Mustafa Nukić, z desetimi goli prvi strelec moštva. Ljubljančan je v igro vstopil po začetku drugega polčasa, ko so gostitelji že lovili dva zadetka zaostanka. Se bo izkušeni nogometaš v nedeljo vrnil v enajsterico? Če bi sklepali po jesenskih tekmah, bi lahko zapisali, da mu dvoboji z Domžalčani ležijo. V uvodnem krogu je prispeval zadetek k zmagi z 0:2, na tekmi v Stožicah pa je bil z dvema udarcema osrednji junak slavja z izidom 2:1.

Ali ste vedeli?

Od razpleta zadnje preizkušnje bo odvisno, s kakšnim razpoloženjem bodo Ljubljančani zakorakali v reprezentančni premor. Skender bo v zaključku marca pogrešal vsaj trojico mladih reprezentantov Slovenije, Milenko Aćimović je v selekcijo do 21 let povabil Aljošo Matka, Svita Sešlarja in Nika Prelca, ob Michaelu Pavloviću pa se je na razširjenem seznamu prvič znašel še Marcel Ratnik. V Stožicah se lahko pohvalijo tudi z mladim reprezentantom Albanije, tekmecu Slovenije v kvalifikacijski skupini G bo pomagal Klevis Bebeziqi, ki igra za mladinsko moštvo zeleno-belih.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Domžalčani se v sosedski dvoboj podajajo s točko iz občinskega obračuna z Radomljami. Dvoboj ob Kamniški Bistrici ni ponudil zadetkov, dvakratni državni prvaki pa so po porazu v knežjem mestu še četrtič zapored ostali brez zmage. Poraz v Celju je bil sicer šele prvi v nadaljevanju sezone, so se pa Domžalčani po seriji brez slavja znova malce oddaljili od četrtouvrščene Mure, ki so jo spomladi že prehiteli. Če bodo varovanci Dejana Djuranovića uspešni v prestolnici, se lahko znova približajo mestom, ki peljejo v evropska tekmovanja, trenutno za tretjeuvrščeno Olimpijo zaostajajo za devet točk. Jasno je, da bodo rumeni točke napadali brez kapetana, Senijad Ibričić mora po izključitvi v Celju izpustiti še drugo srečanje svojega kluba.

Slobodan Vuk, napadalec NK Domžale: "Mi se borimo za Evropo, Olimpija odkrito napada naslov. Zadnja poraza sta zagotovo vnesla nekaj nemira v moštvo Zmajev, a tekmec je zaradi tega lahko samo še bolj nevaren. Proti nam bodo zagotovo želeli odgovoriti na slabši predstavi proti Muri in Celju, vendar sami želimo ponoviti predstavo izpred nekaj tednov, ko smo dokazali, da lahko premagamo Ljubljančane. Tokrat bo prizorišče tekme drugačno, vse ostalo pa si želimo seveda ponoviti. V mislih imam igro in končni rezultat."

Kdo je vroč?

Tudi v Domžalah bodo mladi reprezentanci do 21 let prispevali svoje adute. Za tekmi s Kosovom, prva bo odigrana v Prištini, druga v Celju, sta bila na reprezentančni seznam uvrščena Benjamin Markuš in Mitja Ilenič, ki je novinec v zasedbi selektorja Aćimovića. Sedemnajstletni Belokranjec je pravo odkritje pomladi, saj je kljub mladosti pustil dober pečat. V nadaljevanju sezone je odigral sedem tekem, izpustil je zgolj zadnje srečanje z Radomljami.

Ali ste vedeli?

Lokalni obračun Domžalčanov in Radomljanov je imel tudi dobrodelno noto, saj so v Športnem parku Domžale zbirali dobrine, ki bodo pod okriljem Anine zvezdice v naslednjih dneh odposalne v Ukrajino.    V akciji so sodelovali nogometaši obeh ekip, trenerji, sodniki in tudi gledalci. Iz domžalskega kluba ob tem sporočajo, da lahko vsi tudi v prihodnje pomagate s finančnim prispevkom. Slednji je namenjen nakupu dobrodelnih paketov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2022 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do točke pri Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Domžal so se v 28. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA