08.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telemach, 26. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

12. marec 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija ostaja v igri za dvojno krono, saj je v Lendavi med tednom potrdila tudi preboj v pokalni četrtfinale. Naslednji nasprotniki zeleno-belih bodo Domžalčani, ki pa so pokalno sezono zaključili na Bonifiki. V Kopru so se pred dnevi veselili zmaji, ki so z zadnjo ligaško zmago v obračunu z Radomljami še povečali naskok pred zasledovalci, saj je Maribor klonil v Fazaneriji in pred zadnjimi 11 tekmami prvenstva zaostaja za 17 točk. Ljubljančani so si debelo prednost priigrali tudi z dvema jesenskima zmagama v obračunu z Domžalami, mrežo katerih so obakrat zatresli trikrat. V Stožicah smo bili priča preobratu, saj so rumeni vodili že z 0:2, ob Kamniški Bistrici pa so gostje z 0:3 slavili po treh zadetkih v drugem polčasu.

Kdo je vroč?

Mario Kvesić je bil osrednji junak zmag nad Koprčani in Radomljani, vodilna ekipa Prve lige Telemach pa je med tednom v Lendavi dočakala še prebujenje Mustafe Nukića. Izkušeni napadalec je dvakrat zastresel mrežo domačega drugoligaša in s tem prekinil post, ki je trajal od novembrske pokalne tekme z Ljutomerom. Nukić pa že vse od sredine septembra čaka na ligaški zadetek, tudi tega pa je zabil predstavniku pomurskega nogometa, v desetem krogu je zatresel mrežo Mure.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Olimpije so pokalno zmago v Lendavi potrdili že v prvem polčasu, zato so v nadaljevanju tekme priložnost za igro dobili tudi nekateri mladci. Priložnost za debi v dresu članskega moštva je dobil Aldin Jakupović, ki je postal prvi 16-letnik po Janu Oblaku, ki je zaigral za Olimpijo. Mladi up se je v zmajevo gnezdo preselil pred sezono 2021/22, pred tem pa je igral za Šenčur.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Dvojni spored dvobojev s Koprom Domžalčanom ni prinesel veliko veselja. Ligaški obračun ob Kamniški Bistrici se je končal z delitvijo točk in začetnim izidom, zadetkov pa ni ponudil niti redni del pokalnega spopada na Bonifiki. Tako so o napredovanju v četrtfinale odločal podaljšek, v katerem je na sceno stopil Andrej Kotnik in tehtnico nagnil v korist Primorcev. Zasedba trenerja Simona Rožmana se je tako poslovila od "bližnjice" v Evropo, a v igri za mednarodna tekmovanja ostaja v Prvi ligi Telemach. Rumeni so z osmimi točkami na zadnjih štirih tekmah tik za petami tretjih Celjanov, ki imajo na svojem računu dve točki več kot dvakratni državni prvaki. Kakšna bo razlika po tekmah 26. kroga Prve lige Telemach?

Zeni Husmani, kapetan in vezist NK Domžale: "V prvenstvu je pred nami še 11 tekem. Na voljo je 33 točk in tukaj bomo iskali pot do Evrope. Cilj je dosegljiv. Z mlado, a kvalitetno ekipo, ki se dokazuje iz tekme v tekmo, verjamem v to. Želimo se razvijati, hkrati nizati pozitivne rezultate in priti čim dlje. V pokalu ne bomo več nastopali, zato se bomo v celoti osredotočili na prvenstvo. Na koncu bomo potegnili črto in videli, ali nam je uspelo."

Kdo je vroč?

Domžalčani v 210 minutah igre s Koprom niso uspeli doseči zadetka, zadnji gol rumenih pa je ob zmagi v Novi Gorici dosegel Mark Strajnar. Sin nekdanjega vratarja Janeza Strajnarja v letošnji sezoni dobiva vse več priložnosti, še posebej spomladi, ko je pričel vseh pet ligaških preizkušenj. Gol Gorici ni bil prvenec v Prvi ligi Telemach, saj je bočni branilec poleti zatresel že mrežo Mure. Lahko v nedeljo še obogati svoj izplen?

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je to zimo po nekaj odhodih v moštvo vključil še več obetavnih mladeničev, tako je na pokalni tekmi v Kopru nastopil tudi 17-letni Luka Topalović. Obračun s Primorci je v začetni enajsterici pričel izkušeni Slobodan Vuk, ki je pred dnevi, na tekmi z Gorico, z vrha večne klubske lestvice izrinil Luko Elsnerja. Dolgoletni napadalec ravbarjev zdaj ni več samo najboljši strelec kluba, ampak tudi nogometaš z največ prvoligaškimi nastopi. Doslej jih je v domžalskem dresu nabral že 229.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2023 | Prva liga Telemach
    Visoka zmaga Domžal pri Olimpiji
    Nogometaši Domžal so v tekmi 26. kroga Prve lige Telemach premagali Olimpijo s 4:1 (3:0).

DELI NA