Pred tekmo: Olimpija - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

24. september 2016, ob 20.15: OLIMPIJA - KALCER RADOMLJE

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.320 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani nadaljujejo zmagovalno serijo, saj po menjavi trenerja in prihodu Luke Elsnerja še niso oddali točke. Zmaji so po pokalnem slavju v Turnišču na seznam zmag dodali Gorico, Aluminij in nazadnje še Celje, ki je tako kot goriška zasedba padla z minimalno razliko. Tako kot v dvoboju s Primorci, se je tudi v knežjem mestu v vlogi strelca odločujočega zadetka znašel Šempetrčan, a je tokrat Etiena Velikonjo zamenjal Miha Zajc. Slovenski reprezentant je prvega od petih zadetkov letošnje sezone dosegel prav proti naslednjemu tekmecu, zeleno-beli se bodo v sklopu 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije pomerili zadnjeuvrščenimi Radomljami, ki so pred tedni padle z izidom 2:0, ob Zajcu je v polno meril še Blessing Eleke.

Luka Elsner, trener Olimpije: »Kakovost nasprotnika zagotovo ni glavni dejavnik v naši pripravi na določeno tekmo. V našem taboru se jutrišnjega srečanja z Radomljami zelo veselimo, saj se po dolgih 14 dneh vračamo na naše Stožice, kjer se odlično počutimo. S kvalitetno igro in prevlado v polju želimo zadovoljiti naše zveste privržence, kot smo jih nazadnje proti Gorici. Nobena tekma v PLTS ni lahka, nič drugače ne bo jutri, ko bomo gostili Radomlje, ki so lahko, če se tekme ne lotiš na ustrezen način, zelo nevaren nasprotnik. Jasno pa je, da je naš edini cilj – zmaga.«

Miha Zajc, vezist Olimpije: »Potrebno se je dobro spočiti. Ritem tekem sreda-sobota je kar naporen. Tudi Radomelj ne smemo podcenjevati, čeprav so na lestvici zadnji. Dobro se moramo pripraviti in vse narediti za novo zmago.«

Kdo je vroč?

Miha Zajc je v novi sezoni prvo ime ljubljanske Olimpije. Mladi Primorec je vstopil v čevlje izkušenejšega Roka Kronavetra, ki je imel v poletju nekaj preglavic s poškodbo, in Olimpijo hitro popeljal do prvega mesta ligaške razpredelnice. Članski reprezentant Slovenije je ob podaji vknjižil še pet zadetkov, kar je tretjina vseh golov Olimpije v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Miha Zajc je v Celju, v dvoboju z nekdanjim klubom, dosegel že peti zadetek sezone, s čimer se je na vrhu ligaške lestvice strelcev izenačil s Sandijem Arčonom in Sunnyjem Omoregiejem. Ob tem se lahko Olimpija, podobno kot Maribor, pohvali tudi z najboljšim asistentom lige, saj je Denis Klinar na prvem mestu ligaške razvrstitve ujel Dareta Vršiča, oba sta vknjižila po pet asistenc.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Tin Karamatić

Radomljanom tudi v desetem poskusu ni uspelo. Povratnik v prvoligaško konkurenco še čaka na krsto zmago v letošnji sezoni, četa trenerja Janija Žilnika je morala še drugič to sezono čestitati občinskemu tekmecu. Domžalčani so sosedski derbi odločili že v uvodne pol ure, ko je moral Aljaž Ivačič trikrat pobrati žogo s svoje mreže. Radomljani so se v nadaljevanju sicer pobrali, zapretili z nekaj poskusi, a se Dejan Milić v domžalskem golu ni pustil premagati. Po obračunu z Domžalčani čaka Radomljane še bližnje gostovanje v Stožicah in dvoboj z državnim prvakom, ki so se mu mlinarji v uvodu sezone že dobro upirali, a so Ljubljančani na koncu vseeno vknjižili še peto zmago v medsebojnih dvobojih.

Kdo je vroč?

Marko Nunić spada v skupino radomeljskih nogometašev, ki so v preteklosti nosili zeleno-beli dres Olimpije. Nunić je otrok Olimpije, saj je kot zmaj prehodil vse starostne selekcije, v sezoni 2011/12 pa pa je v zeleno-belem dresu debitiral tudi v članski konkurenci. Zatem se je Ljubljančan uspešno dokazoval na drugoligaških zelenicah, motiva pa mu zagotovo ne bo manjkalo v sobotnem večeru. Po treh tekmah prepovedi igranja se vrača na igrišča, ob vrnitvi pa bo skušal po Gorici zabiti še enemu nekdanjemu klubu.

Ali ste vedeli?

Zdaj je že jasno, da bodo Radomlje, ki so v sredo doživele najvišji poraz v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije, na prvo zmago sezone čakale dlje kot v krstnem preizkusu v prvoligaški druščini. V sezoni 2014/15 so Radomljani prvi komplet treh točk vknjižili ravno v desetem krogu prvenstva, ko so slavili na koprski Bonifiki. Kljub dejstvu, da so še brez zmage, pa ima aktualni prvak 2. SNL po desetih krogih letošnje sezone identičen izkupiček kot pred dvema letoma. Takrat so v nadaljnjih 26 krogih zbrali še 12 točk, a skupno štiri zmage in štirje remiji niso bili dovolj za prvoligaški obstanek. Koliko točk bodo mlinarji nabrali v letos?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija pričakovano ugnala Radomlje
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

DELI NA