27.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telemach, 15. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER

30. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Petnajsti krog Prve lige Telemach bo poln zanimivih spopadov, vodilna Olimpija bo v obračunu vrha lestvice gostila prve zasledovalce Koprčane. Tako zmaji kot kanarčki so v minulem krogu remizirali, Ljubljančani so v Novi Gorici streljali s praznimi naboji in prvič niso dosegli zadetka. Zeleno-beli so se morali sprijazniti s točko, ki pa praktično ni spremenila razmerij na vrhu lestvice. Olimpija ostaja osem točk pred Koprom, še eno več pa po porazu v Šiški zaostaja Celje. Kakšne pa bodo razlike po zadnjih oktobrskih tekmah? Olimpija je na Bonifiki dobila prvi letošnji obračun s Primorci, za slavje gostov je dvakrat udaril Svit Sešlar.

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Trenutno Koper vidim kot naše največje nasprotnike v prvenstvu, saj so nam na lestvici najbližji. Toda pomembno je vedeti, da se nogomet spreminja iz tedna v teden. Koper igra s tremi napadalnimi igralci. So ekipa, ki verjame v svojo filozofijo in od tega ne odstopa preveč. Imajo svojo idejo, preko katere dosegajo dobre rezultate. Vemo, kako igrajo, in moramo biti pazljivi. Mi in Koper imamo vsak svoje šibkosti. Trudili se bomo, da njihove izpostavimo, in jih preko njih skušali raniti."

Mustafa Nukić, napadalec NK Olimpija: "Za moje pojme Koper igra zelo fizično. Veliko stavijo na hitrost in na fante, ki imajo fizične predispozicije, obenem pa so taktično in tehnično dobri. Pričakujemo dinamično tekmo na obeh straneh, saj bi zmaga pomenila veliko obema moštvoma. Oni lahko zmanjšajo točkovno razliko, mi pa jo lahko povečamo. Pričakujem, da bo tekma previdna, a vsak bo težil k temu, da pride do nove zmage."

Kdo je vroč?

Nogometaši Olimpije v Novi Gorici prvič v letošnji sezoni niso dosegli zadetka, ljubljanska mreža pa je tudi tokrat ostala nedotaknjena. Ne bomo pretirano zgrešili, če zapišemo, da je bil Matevž Vidovšek najboljši mož zasedbe Alberte Riere, saj se je vratar izkazal z nekaj posredovanji. Korošec v golu zeleno-belih na tekmah Prve lige Telemach še vedno ni klonil, nepremagan pa je že 810 minut. Do ligaškega rekorda Nejca Vidmarja ga loči še 192 minut.

Ali ste vedeli?

Po 14. krogu Prve lige Telemach ni več ekipe brez neodločenega rezultata. Remiju so se v letošnji sezoni najdlje izogibali prav nogometaši Olimpije, ki pa so morali po tekmi v Novi Gorici podpisati delitev točk. Tudi Koprčani so prvič remizirali pred dvema tednoma, v minuli sezoni pa so si plen najmanjkrat delili Celjani, zgolj šestkrat. Sezona 2014/15 je bila očitno nekaj posebnega, saj so Zavrč, Koper in Radomlje remizirali zgolj štirikrat, že v sezoni 2005/06, ko je prvoligaško druščino prvič sestavljajo deset klubov, pa je ta "podvig" uspel Celjanom.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so, kot že zapisano, do 13. kroga niso vknjižili neodločenega rezultata, zdaj so na dveh tekmah kar dva. Po primorskem derbiju z Gorico zmagovalca ni dal niti ponedeljkov obračun z Radomljami, čeprav je ekipa Zorana Zeljkovića dvakrat povedla. Za prvo prednost je vnovič udaril Žan Benedičič, v drugem polčasu pa je mrežo gostiteljev zatresel še Andrej Kotnik, a kaj, ko so se gostitelji obakrat uspeli pobrati. Koprska zasedba tako ni izkoristila sobotnega spodrsljaja Olimpije v Novi Gorici. Še največ so v minulem krogu pridobili Sobočani, ki s serijo zmag dihajo za ovratnik Koprčanov in Celjanov. Primorci se pred nedeljskim gostovanjem v Stožicah, kjer lahko prednost Olimpije stopijo za tri točke, zagotovo ne bo ozirali za svoj hrbet.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Motivacija ne bo težava, igramo proti dobri ekipi. Dobro se bomo pripravili, pogumni bomo. Olimpija je odlična, ampak verjamemo v sposobnosti svoje ekipe in v to, da lahko zmagamo."

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković se je na koprski klopi izkazal tudi kot mož, ki zna svoje varovance iz slepe ulice spraviti v vlogo nosilca igre. To mu je v letošnji sezoni že uspelo z Andrejem Kotnikom, v zadnjih tednih pa odlično formo kaže tudi Žan Benedičič. Kranjčan je bil pri Celju praktično odpisan, po izteku pogodbe pa se je pridružil Ljubljančanu, s katerim je nekaj mesecev sodeloval v knežjem mestu. Vezist je na preteklih tekmah dokazal, da je izredno nevaren strelec, na petih tekmah pa se je med strelce vpisal kar štirikrat.

Ali ste vedeli?

Koprčanom kljub precejšnjim poletnim spremembam, ko je Bonifiko zapustilo nekaj nosilcev igre, tudi v letošnji sezoni kaže odlično. Pristaši kluba obenem odštevajo tudi dneve do nadaljevanja sezone, ko naj bi se na zelenice vrnil Maks Barišić, ki uspešno okreva po poškodbi kolena. Vodstvo pokalnih prvakov v luči povratka na igrišča ni oklevalo s podaljšanjem sodelovanja, saj je odlični krilni napadalec pred dnevi podpisal novo pogodbo do leta 2025.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija do zmage proti Kopru
    Nogometaši Olimpije so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:1 (2:1).

DELI NA