28.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telemach, 33. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER

30. april 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Povsem razumljivo je, da se je Olimpiji pretekli konec tedna zgodilo to, kar se ji je zgodilo. Potem ko je na večnem derbiju ljubljanski ponos tudi v teoriji potrdil naslov prvaka, so varovanci Alberta Riere gostovanje v slovenskem Las Vegasu vzeli le na pol resno. Motivacija je bila vse prej kot na vrhuncu, na drugi strani pa je bila slika povsem drugačna. Zmaje je pričakala Gorica, ki v boju za obstanek za razliko od zeleno-belih točke krvavo potrebuje in ki jo je s klopi vodil novi trener. Dvojna spodbuda za Primorce, torej. Mentalno stanje obeh ekip se je odrazilo na igrišču ter na koncu na semaforju. Bo Olimpija proti rivalom z Obale vendarle drugačna?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Radi bi slavili na vseh preostalih prvenstvenih tekmah, a prioriteta je seveda zmaga v pokalu. Delati moramo premišljeno saj imamo malo časa za pripravo."

Kdo je vroč?

Čeprav zabijanje zadetkov ne spada med osrednje naloge Timija Maxa Elšnika, so ljubljanski navijači zagotovo veseli, da je njihov kapetan našel strelsko formo. Vezist je v prejšnjem krogu načel mrežo Gorice, ko je domačega vratarja ugnal s strelom z razdalje, veselil pa se je tudi v četrtek. Tokrat zadetka ni dosegel iz igre, temveč je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen in tako dokončal delo Aljaža Krefla.

Ali ste vedeli?

Resda je Olimpija pred polfinalnim dvobojem z Aluminijem veljala za izrazitega favorita, a so Štajerci v prestolnico prišli s svojimi načrti. Že v 3. minuti jih je streznil Kreflov zadetek, četrt ure pozneje pa so izgubljali že z 0:2, a niso dvignili bele zastave. Zaostanek je znižal Marinšek, v prvem polčasu pa smo poleg treh veljavnih zadetkov videli še posredovanje VAR tehnologije ter enajstmetrovko, ki jo je zapravil Sešlar.

KOPER

Prepoved nastopa: Nikola Krajinović

Kot zapisano, Maribor in Olimpija se sredi tedna nista pustila presenetiti Bistrici oziroma Aluminiju – v finalu Pokala Pivovarna Union bomo videli še peti večni derbi v letošnji sezoni. Za vijoličaste in zeleno-bele so pesti stiskali tudi na Obali: uspeh tekmecev pomeni, da bo ob koncu sezone v Evropo vodilo tudi četrto mesto, ki ga trenutno zaseda prav Koper. Kanarčki peti Muri bežijo za štiri točke in ni nemogoče, da primorska prednost v zadnjih treh krogih skopni. Prejšnji konec tedna so varovanci Zorana Zeljkovića na gostovanju pri Radomljah na primer vpisali le remi. Bodo bolj uspešni proti ljubljanskim rivalom, za katere je prvenstvo že končano?

Maj Mittendorfer, branilec FC Koper: "Z Olimpijo je najlepše igrati. So prvi na lestvici, imajo že naslov. Gremo na zmago, da jim vrnemo za tri poraze v letošnji sezoni."

Kdo je vroč?

Po spletu okoliščin je med radomeljski vratnici stopil mladi Luka Baš, ki je Koprčanom pomagal do prvega in edinega zadetka na srečanju. Dvajsetletnik je bil ob (sicer povsem nenevarnem) predložku Palčiča premalo suveren, žoga pa je nekako prišla do Brighta Edomwonyija, ki jo je moral le še potisniti v prazno mrežo. Nigerijec se je med strelce vpisal drugič na zadnjih treh tekmah, bo statistiko v nedeljo še izboljšal?

Ali ste vedeli?

Olimpija se je Gorici po robu postavila z zasedbo, ki je bila v povprečju najmlajša na gostujočih ligaških tekmah po septembru 2014 (23,7 let). Kajpak, Riera si lahko v tem trenutku privošči malce eksperimentiranja, v koprskem taboru pa je stvar drugačna. Zoran Zeljković je ob Kamniški Bistrici v ogenj poslal enajsterico, staro 25,5 let. Najstarejši nogometaš na igrišču je bil Palčič, ki bo junija praznoval 30. rojstni dan.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija do točk proti Kopru
    Nogometaši Olimpije so v 33. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:2 (2:1).

DELI NA