Pred tekmo: Olimpija - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

11. december 2016, ob 16.55: OLIMPIJA - KRŠKO

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.858 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- otroci: 1 evro
- zbiranje prehranskih izdelkov za socialno ogrožene

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Denis Klinar

Če bo Maribor v sobotno vknjižil novo zmago, bo že jasno, da bodo Ljubljančani v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bodo zmaji odprli z derbijem v Ljudskem vrtu, krenili z drugega mesta lestvice. Ob pomoči Domžalčanov pa lahko zmaji zimo preživijo tudi na vrhu ligaške razpredelnice. Tako kot lansko jesen, ko so bili Ljubljančani sicer v vlogi gostov, se bo Olimpija v zadnji tekmi pred zimskim premorom pomerila s Krškim. Četa trenerja Luke Elsnerja se v dvoboj s Posavci podaja s popotnico treh zaporednih zmag, Ljubljančani pa so nazadnje izgubili pred skoraj dvema mesecema, ko so v Stožicah slavili Mariborčani. Po derbiju so zeleno-beli nanizali sedem tekem brez poraza, v serijo pa so poleg dveh neodločenih izidov dodali še pet zmag. Dve od skupno 14 zmag pa so se zmaji razveselili tudi v tekmah s Krčani, ki so v prestolnici klonili s 3:1.

Rok Kronaveter, vezist Olimpije: »Vemo, da so nas Krčani v lanski sezoni dvakrat presenetili, kar je dovolj veliko opozorilo pred nedeljskim srečanjem v Stožicah. Gostje bodo v Ljubljano pripotovali brez rezultatskega imperativa, mi pa moramo upravičiti vlogo favorita, igramo pred domačim občinstvom, ne nazadnje pa smo v vseh pogledih kvalitetnejše moštvo od Krškega. Toda vse povedano ne bo imelo prave veljave, če naših prednosti ne bomo uveljavili na zelenici.«

Rok Vodišek, vratar Olimpije: »Zadnja tekma v tem letu bo pravšnji preizkus za naše moštvo. Tako v nogometnem, še bolj pa v psihološkem smislu. Upam in verjamem, da bodo kakovostne priprave na omenjeno srečanje obrodile sadove, in da se bomo z novo dobro predstavo veselili še četrte zmage zapored.«

Kdo je vroč?

Luka Elsner bo še drugo tekmo zapored pogrešal Denisa Klinarja, ki ga je na položaju desnega bočnega branilca pred dobrim tednom nadomestil Marko Vukčević. Ljubljanski strateg je novo rešitev našel tudi za položaj na levi strani zadnje vrste, saj je v zadnjih tekmah priložnost ponudil Mariu Jurčeviću. V zaključku jesenskega dela sezone pa so zmaji dobili še eno pomembno orožje, saj se je z nekaj dobrimi predstavami izkazal tudi Ricardo Alves, ki tako ob Mihi Zajcu in Roku Kronavetru ponuja novo nevarnost ljubljanske zvezne vrste.

Ali ste vedeli?

Elsner je v nedeljski tekmi proti Radomljam priložnost za igro ponudil tudi debitantu Dorianu Babunskemu. Gre za 20-letnega Makedonca, ki se je Olimpiji pridružil po začetku letošnje sezone. Napadalec je bil nazadnje član španskega nižjeligaša, Fuenlabrade, pred tem pa je nogometno znanje pilil v mladinskem pogonu madridskega Reala. Ob tem je zanimivo, da je dve leti starejši brat David, ki danes brani barve beograjske Crvene zvezde, pa se je nogometa izučil v nogometni akademiji katalonske Barcelone.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Tako kot Ljubljančani, se tudi Krčani v zadnje jesensko dejanje Prve lige Telekom Slovenije podajajo z ugodno popotnico. Posavska zasedba je kljub poškodbam, ki so zredčile zasedenost krške slačilnice, v zadnjih osmih krogih izgubila zgolj z Mariborom. Krčani pridno zbirajo točko po točko, saj so v letošnji sezoni remizirali največkrat med deseterico klubov. Marko Zalokar in soigralci so vknjižili devet remijev, kar šest v zadnjih osmih krogih. Po točki v Velenju so varovanci trenerja Tomaža Petroviča remizirali še z Domžalami. V obračun z dvakratnim prvakom so Posavci krenili z izjemno mlado zasedbo, saj je začetna enajsterica štela manj kot 22 let, z nič kaj veliko starejšo ekipo pa Petrovič verjetno ne bo krenil niti v zadnji jesenski dvoboj. Marko Zalokar in soigralci so spomladi v Stožicah že presenetili, kako se bo razpletlo tokratno gostovanje?

Kdo je vroč?

Marko Zalokar je eden tistih nogometašev, ki so vidno vlogo v krškem moštvu igrali že v lanski, krstni prvoligaški sezoni. Krčan je bil že sezono poprej med najbolj zaslužnimi, da se je Krško sploh prebilo med prvoligaško druščino. Čuvaj krške mreže blesti predvsem na domači Gubcu, saj je v desetih domačih tekmah klonil zgolj osemkrat. Tolikokrat se je v domačih tekmah zatresla tudi mreža Olimpije, manj zadetkov pa so pred domačimi gledalci dovolili le Mariborčani. Kako se bo krški vratar odrezal na zadnjem letošnjem gostovanju?

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, so Krčani v letošnji sezoni vknjižili že devet neodločenih izidov, v 56 prvoligaških dvobojih pa so remizirali že 20-krat. Tako se lahko Krčani ponašajo z najvišjim deležem neodločenih rezultatov med deseterico letošnjih prvoligašev, saj se je skoraj 36% tekem Krškega razpletlo brez zmagovalca. Najmanj remijev so doslej dosegli Radomljani, zgolj devet, kar v deležu šteje slabih 16%, medtem ko so tokratni gostitelji, Ljubljačani, brez zmagovalca zaključili 22% vseh prvoligaških preizkušenj.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z le točko v zadnjem krogu izenačena z Mariborom
    Nogometaši Olimpije in Krškega so se v tekmi 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA