Pred tekmo: Olimpija - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

OLIMPIJA - MARIBOR

28. september 2019, ob 17:00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2540 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 13 evrov v predprodaji
- 5 evrov - otroci do 14 let

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Macky Bagnack

V Ljubljani je precej prahu dvignil izpad iz pokalnega tekmovanja, evropsko pot zmajev je že pred časom končal turški Malatyaspor, Safetu Hadžiću in druščini pa ni preostalo drugega, kot da vso pozornost preusmerijo na edino preostalo fronto - prvenstveno dirko. Da mislijo resno, so dokazali že z zmago na mestnem derbiju, še bolj suvereno so do treh točk prišli ob Kamniški Bistrici. Spopad z Mariborčani v prestolnici tako upravičeno pričakujejo precej samozavestno. Zmaga na večnem derbiju bi zagotovo pohitrila celjenje ljubljanskih ran, glede na položaj na lestvici pa se bodo zeleno-beli v soboto zadovoljili tudi s točko.

Safet Hadžić, trener Olimpije: »Razmišljamo o zmagi in da naredimo nekaj točk zaloge pred Mariborom. Verjamem v svojo ekipo, vidi se karakter in vem, da bodo umrli za to tekmo. Naši igralci so specifični. Takrat, ko je to potrebno, so pravi.«

Kdo je vroč?

Sosedski derbi z Domžalami je z zadetkom v 16. minuti igre otvoril Stefan Savić, ki mu je pot do gola s sijajno podajo odprl Luka Menalo. Avstrijec srbskih korenin se je med strelce vpisal še v drugem polčasu, nase pa sta v slogu opozorila tudi Endri Çekiçi in Jucie Lupeta. V sredo svoje statistike nekoliko presenetljivo ni izboljšal Ante Vukušić, sicer prvi strelec ljubljanskega kluba.

Ali ste vedeli?

Matjaž Kek je včeraj razkril seznam nogometašev za oktobrsko reprezentančno akcijo. V Skopje bo odpotovala že preverjena zasedba, Prvo ligo Telekom Slovenije bosta tudi tokrat zastopala Nejc Vidmar in Luka Zahović. V Ljudski vrt je sicer prišlo še eno vabilo, a bo moral Martin Milec tekmi s Severno Makedonijo in Avstrijo zaradi poškodbe izpustiti.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec

Zahtevni štajerski navijači so se pred tedni morali sprijazniti z izpadom iz Evrope, nato pa so se nekoliko nepričakovano končale še vijoličaste pokalne ambicije. Med kvalifikacijsko vročico so Mariborčani pozabili na domača igrišča in v prvenstvo stopili sila neodločno. Zaostanek za večnimi rivali (in največjimi konkurenti za naslov prvaka) so od takrat sicer že dodobra zmanjšali, a jih do želenega prvega mesta, ki ga trenutno zaseda prav Olimpija, še vedno ločijo tri točke. Račun je torej zelo preprost, aktualni prvaki bodo za skok na vrh prvenstvene razpredelnice v Stožicah morali slaviti zmago. Kdo ima v soboto več možnosti za veselje?

Rudi Požeg Vancaš, vezist Maribora: »Pogovorili smo se o določenih zadevah, ki jih moramo boljše izvajati. To nam uspeva in tako moramo nadaljevati. Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo doslej dosegli in storili bomo vse, da ta uspešen niz traja čim dlje. Ko si v seriji zmag, je kemija v slačilnici še boljša in zdaj smo že povsem osredotočeni na derbi. Igral sem že derbi v Ljudskem vrtu, zdaj sledi naslednja posebna tekma, polna čustev. A moramo vse druge vplive odmisliti in igrati kot smo proti Rudarju. Oddelati bo treba vse natančno v obrambi in z našo ustvarjalnostjo iskati pot do pozitivnega rezultata.«

Kdo je vroč?

V četrtek je po dolgem času kot dobro naoljen stroj delovala trojica Požeg Vancaš – Kronaveter – Hotić. Prva dva sta velenjsko mrežo naluknjala že v prvem polčasu, Hotić pa je v 85. minuti kot že ničkolikokrat poprej naredil tisto, kar zna najbolje. Z desne strani je prodrl proti sredini in okroglo usnje neubranljivo zavrtinčil za vratarjev hrbet. Več sivih las strategu vijoličastih povzroča pomanjkanje izbire v konici napada, kjer je vse prepogosto neučinkovit Luka Zahović.

Ali ste vedeli?

Vijoličasti so slovenski nogometni javnosti pred kratkim predstavil uradno aplikacijo NK Maribor. Projekta so se Štajerci lotili skupaj z družbo Mastercard, s pomočjo katere so pred časom ustvarili tudi "vijol'čno" predplačniško kartico. Aplikacija bo prispevala predvsem k večjemu udobju na stadionu, hrano in pijačo bodo privrženci mariborskega kluba odslej namreč lahko naročali kar s svojega sedeža.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor v finišu dobil derbi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:4 (1:2).

DELI NA