Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

OLIMPIJA - MURA

14. februar, ob 18.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Idealnejšega nasprotnika od v sredo povsem razglašenega Kopra si v prestolnici ne bi mogli želeti. Po zimskem kaosu so zmaji na Obalo odpotovali v prenovljeni zasedbi – in navdušili. Ob tem bode v oči dejstvo, da je bilo v zeleno-beli začetni enajsterici kar devet domačih nogometašev. »Naši« fantje so Goranu Stankoviću pričarali sanjski debi na ljubljanski klopi, bo pa moral novopečeni strateg do nedelje ukrotiti strasti svojih varovancev. V goste prihaja vedno neugodna Mura in bržkone bo šele dvoboj s črno-belimi pokazal, ali je osvežena Olimpija res iz pravega testa za naskakovanje vrha lestvice. Ta je po mariborskem spodrsljaju ob Kamniški Bistrici sicer oddaljen le še za točko ...

Andres Vombergar, napadalec NK Olimpija: Zagotovo je pred nami zelo napeta in težka tekma. Vemo, kakšna ekipa je Mura, še posebej, ko pride v Stožice. Biti bomo morali previdni in igrati kot v prvem polčasu v Kopru. Naš cilj so seveda vse tri točke.

Kdo je vroč?

Že omenjena deveterica domačih nogometašev se je v Olimpijini začetni postavi nazadnje znašla davnega novembra 2016 – tudi takrat, zanimivo, ravno v Kopru. Med njimi je bil tokrat tudi Antonio Delamea Mlinar, ki se je v Ljubljano vrnil po štiriletni epizodi v ZDA. S 97. nastopom v zeleno-belem dresu se je ponovno uvrstil med klubskih večnih deset, nove minute pa bo zagotovo zbiral tudi v nedeljo.

Ali ste vedeli?

V prestolnico se vrača znan obraz. Po kratkem premoru bo zeleno barvo znova branil Vitalijs Maksimenko. Latvijec se je od Olimpije sicer poslovil februarja lani, potem pa se je eno leto preizkušal na Japonskem, kjer je za Ardijo iz Omije zbral 17 nastopov. Z zmaji je 30-letni branilec pogodbo sklenil do konca aktualne sezone. V Kopru ga ni bilo v kadru, bo priložnost dobil tokrat?

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so se s priprav v Turčiji vrnili povsem zdesetkani. Ponagajal jim je koronavirus, Ante Šimundža pa je moral pred dvobojem s češnjami poseči po novih rešitvah. Kljub oslabljenosti so črno-beli po stari navadi v obračun krenili z željo po prevladi. Res so bili boljši tekmec od Kraševcev, a jim je vedno znova zmanjkovalo zbranosti v zaključkih akcij in končalo se je z začetnim izidom. Po zimskem premoru bledi Koprčani tretjeuvrščenih Murašev sicer ne ogrožajo preveč, zato pa jim na drugi strani vse bolj uhajata Maribor in Olimpija. Idealna priložnost za priključek z Ljubljančani se Sobočanom ponuja v nedeljo zvečer. Jo bodo znali izkoristiti?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: Pri Olimpiji velikih sprememb pravzaprav ni. Pod črto so pripeljali le tri igralce, jedro ekipe pa ostaja isto. Pozorni moramo biti na njihovo individualno kvaliteto in visok pritisk. Odgovoriti moramo s samozavestjo, drznostjo.

Kdo je vroč?

Ob kadrovskih težavah je priložnost za dokazovanje v četrtek dobil Aljaž Antolin. Osemnajstletnik je v prvih 75 minutah med elito navdušil, pohvalil ga je tudi vedno zahtevni Ante Šimundža. Četrt ure pred koncem ga je vendarle zamenjal Nino Kouter, ki je, tako kot Žan Karničnik in Kai ter Tio Cipot (četverica, ki je v Turčiji morala v karanteno), tekmo začel na klopi za rezervne igralce.

Ali ste vedeli?

Tabor se je sredi tedna iz Fazanerije sploh prvič vrnil s pozitivnim izidom. Tako kot se češnje ne znajdejo v prekmurskem hramu nogometa tudi črno-beli nimajo lepih spominov na Stožice. Ljubljansko prekletstvo se vleče vse od vrnitve med elito: v prestolnici so Sobočani dvakrat izgubili in trikrat remizirali. Nazadnje se je brez golov in brez zmagovalca končalo na začetku aktualne sezone. Bo tokrat vendarle drugače?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpiji derbi in prvo mesto
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:0 (0:0).

DELI NA