08.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telemach, 17. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - MURA

9. februar 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 7 evrov
- pogoj PCT

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Po dvomesečnem premoru se slovenski prvoligaši vračajo na zelenice. Spomladanski del prvenstva bosta v velikem slogu otvorili Olimpija in Mura, ki bosta sredi tedna odigrali zaostalo tekmo 17. kroga. V prestolnici pozimi niso počivali: kot po navadi je bil zeleno-beli prestopni rok tudi tokrat med najbolj pestrimi. Dino Skender je v zmajevo gnezdo pripeljal sedem nogometašev, nekaj pa se jih je od kluba poslovilo. Kako uigrana je pravzaprav prenovljena Olimpija, bo jasno v sredo zvečer. S tremi točkami bi se pred nadaljevanjem tekmovanja približala zaenkrat precej oddaljenima Kopru in Mariboru ter poskrbela za odlično popotnico pred nedeljskim večnim derbijem.

Kdo je vroč?

Olimpija ni ostala dolžna večnim tekmecem iz Maribora, ki so pozimi v svoje vrste zvabili nekdanjega asa zmajev Đorđa Ivanovića. Pred dnevi je zeleno-beli dres oblekel Aljoša Matko, lani eden najboljših posameznikov vijoličaste zasedbe. Napadalec se v domovino vrača kot posojen nogometaš švedskega Hammarbyja, Ljubljančani pa bodo imeli ob koncu sezone možnost odkupa. Bo debi dočakal že v sredo?

Ali ste vedeli?

Nejc Vidmar se vsaj do konca letošnje sezone seli v Grčijo. Dolgoletni vratar zmajev (v Ljubljano je iz Domžal prišel v sezoni 2015/16) bo kot posojen nogometaš namreč branil mrežo tamkajšnjega prvoligaša Ionikosa. Poleg Vidmarja so se poslovili še Marko Futacs, Miha Kompan Breznik (Mura) ter Gal Kurež (Bravo). Na drugi strani med prišleki največ obetata Matko in Prelec, ki se na zelenice vrača po poškodbi kolena.

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura se spomladi podaja v neznano. Za negotovost je poskrbel Ante Šimundža, odslej trener serijskega bolgarskega prvaka Ludogorca. Stratega, ki je črno-bele popeljal do največjih uspehov v klubski zgodovini, je na prekmurski klopi zamenjal neizkušeni (vsaj kar se tiče prvoligaškega tekmovanja) Damir Čontala. Še pred odhodom v Turčijo so njegovi varovanci remizirali z Nafto, nato pa premoč priznali Lechu iz Poznanja ter sofijski Slaviji. Prvo zmago je Čontala vpisal šele na zadnjem pripravljalnem obračunu, ko je z 2:0 padel Sturm. Trend bo skušal nadaljevati v Stožicah: zmaga bi aktualne prvake s petega katapultirala na tretje mesto.

Kdo je vroč?

Januarja se je v rodno mesto vrnil Grega Balažic. Osrednji branilec je Mursko Soboto zapustil davnega leta 2005, v naslednjih 17 letih pa prepotoval pol Evrope. Nogometno se je udejstvoval na Portugalskem, v Španiji, se za nekaj let vrnil v Slovenijo, nato pa znova odšel na tuje. Sledile so Ukrajina, Srbija ter Rusija in nazadnje Ciper. Kakšno vlogo bo 33-letnik odigral v domačih logih?

Ali ste vedeli?

S Šimundžo je v Razgrad odšel tudi Žan Karničnik, eden najboljših posameznikov jesenskega dela sezone, ki si je z nastopi v črno-belem priigral tudi priložnost v reprezentančnem dresu. Čontala ne bo mogel računati niti na Amadeja Marošo, vsaj na začetku pa se bo moral znajti tudi brez Matka Obradovića. Odlični čuvaj mreže namreč še vedno okreva po poškodbi hrbta. Kako bodo Sobočani zapolnili nastale vrzeli?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.02.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija ugnala Muro za priključek k vrhu
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach premagali Muro z 1:0 (1:0).

DELI NA