14.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telemach, 35. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - MURA

15. maj 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

V Kidričevem je bila Olimpija nedvomno boljši tekmec. Precej boljši, kot kaže končni rezultat 2:3. Razlika bi bila lahko in bi morala biti še višja, a je zmajem težave znova delala neučinkovitost. Šele tik pred koncem, ko sta se obe strani že sprijaznili z remijem, ki pravzaprav ni ustrezal nikomur, so si Ljubljančani zagotovili nujne tri točke. No, po sredinem pokalnem finalu so postale znatno manj nujne: lovoriko je v svoje vitrine pospravil Koper, kar pomeni, da v Evropo letos pelje tudi četrto mesto. Muro bodo Robert Prosinečki in druščina tako pričakali v za odtenek bolj sproščenem vzdušju, vseeno pa bomo v nedeljo zagotovo videli napet dvoboj.

Robert Prosinečki, trener NK Olimpija: "Igrali bomo napadalno. Olimpija mora dominirati. To je zelo pomembno. Tudi v preteklih krogih smo se trudili igrati na takšen način. In proti Muri ne bo nič drugače. Ponavljam: spet bomo igrali napadalno. To je edini način, na katerega lahko Olimpija sploh igra. V nedeljo bomo šli po tri točke, ki si jih želimo tudi zaslužiti. Kaj se bo zgodilo, pa bomo seveda šele videli. Mislim, da smo lahko optimisti. V zadnjem času igramo dobro, čeprav se nam še dogajajo napake. To priča, da imamo več kot dovolj prostora za napredek, kar pa je povsem normalno, saj smo skupaj dejansko šele kratek čas. Čez noč ne gre, se pa vidi napredek v igri. Vsaj jaz ga vidim. Fantje delajo dobro, so željni uspeha, trudijo se in garajo. V tem slogu moramo nadaljevati."

Kdo je vroč?

Za nekoliko lažji spanec pred nedeljskim dvobojem je v izdihljajih srečanja v šumi poskrbel rezervist Nik Prelec. Dvajsetletni napadalec, ki se pri Olimpiji udejstvuje kot posojen nogometaš italijanske Sampdorie, od prihoda v prestolnico pa, zanimivo, sploh še ni bil uvrščen v začetno enajsterico, je prvenec na prvoligaškem odru vpisal v sodnikovem dodatku. Mrežo nekdanje ekipe je zatresel s kakšnih desetih metrov.

Ali ste vedeli?

V zmajevem gnezdu so se odločili za potezo z dobrodelno noto. Med navijači Olimpije je tudi Urban, deček z redkim sindromom CTNNB1, za katerega je potrebna draga genska terapija. Ljubljanski klub svoje privržence prosi za pomoč: »Prav je, da zmaji vnovič stopimo skupaj. Ker smo že dokazali, da znamo takrat, ko je to najbolj pomembno, zares držati skupaj!« Pomagamo lahko s sporočilom URBAN5 na številko 1919.

MURA

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

Tudi Prekmurcem bi bilo verjetno lažje pri srcu, če bi o razpletu pokalnega tekmovanja vedeli pred srečanjem z Domžalami. To se je sicer končalo s črno-belo zmago, a je bila ta vse do zadnjega pod vprašajem. Muraši tako še naprej držijo korak z zmaji, v derbiju predzadnjega kroga Prve lige Telemach pa bi lahko ljubljanske rivale tudi prehiteli – pa čeprav tretje mesto po novem prinaša zgolj prestiž. Evropsko poletje ne Muri ne Olimpiji letos ne uide: peti Bravo zaostanka osmih točk v dveh krogih ne more nadoknaditi. Bosta Damir Čontala in Robert Prosinečki v zaključek letošnje sezone kljub vsemu krenila z vsemi silami ali že razmišljata o naslednji?

Kdo je vroč?

Zadnji žebelj v rumeno krsto je v velikem slogu zabil Amar Beganović. Bočni branilec iz Bosne in Hercegovine se je v 93. minuti praktično neoviran (ravbarji so na drugem koncu igrišča lovili izenačenje) odločil za strel z razdalje. Nekaj sekund zatem je s soigralci že proslavljal svoj prvi zadetek na sončni strani Alp. Gre sicer za otroka tuzelske Slobode, ki je črno-bele vrste za odkupnino okrepil januarja.

Ali ste vedeli?

Mitja Mörec, nekdanji nogometaš Mure z izredno pestrim življenjepisom, si te dni kruh služi pri naših severnih sosedih. S klopi vodi avstrijskega drugoligaša Floridsdorfer, ki se je v dirki za napredovanje obdržal vse do zadnjega. Sanje so se razblinile šele v petek, ko so Sobočanovi varovanci klonili na gostovanju pri Lafnitzu. Med elito se tako seli prvouvrščena Austria Lustenau, ki konkurentom beži za neulovljivih pet točk.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija v zaključku do točke in ohranitve tretjega mesta
    Nogometaši Olimpije in Mure so se v 35. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:1).

DELI NA