02.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Radomlje

Prva liga Telemach, 25. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KALCER RADOMLJE

4. marec 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija se je po porazu v Ljudskem vrtu pobrala z dvema zmagama. Zmaji so po Goričanih dobili še drugi zaporedni spopad s primorskim tekmecem, dvoboj na Bonifiki je odločil Mario Kvesić. Zdaj z devetimi goli najboljši strelec zeleno-belih se je v drugem polčasu odkupil za novo zastreljano enajstmetrovko, saj je bil z bele točke neuspešen tudi v Mariboru. Gol Kvesića je bil ob seriji lepih priložnosti - Koprčane je že v uvodu tekme reševal okvir gola - dovolj za 18. ligaško zmago sezone. Ljubljančani ostajajo trdno na vodilnem položaju, pred rivalom iz mesta ob Dravi pa imajo 14 točk naskoka. Naslednji tekmec Olimpije bodo Radomlje, ki v nadaljevanju sezone še ne poznajo poraza. Kdo se bo veselil v Stožicah?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Nasprotna ekipa je dobra, v spomladanskem delu so zmagovali. Njihova samozavest je narasla. Pomembna je kvaliteta igralcev, a ko je vzdušje v ekipi dobro, je zgodba popolnoma drugačna. Radomlje so dober primer tega. Niso pripeljali posebnih okrepitev, a imajo novega trenerja, vzdušje v ekipi je drugo. Težko jih bo premagati. Kot vedno bodo moji igralci dobili natančne napotke, kako nasprotnika zaustaviti in premagati, kar je moja odgovornost."

Timi Max Elšnik, kapetan in vezist NK Olimpija: "Tekma proti Radomljam je enaka ostalim. Klima v slačilnici je izvrstna, mislim, da celo ena najbolj zdravih, kar sem jih v svoji karieri doživel. Najbolj mi je všeč karakter ekipe. Brez popuščanja kljub visoki prednosti. Vsi smo pripravljeni, dobivamo minutažo, v ekipi se čuti pozitivna konkurenca. Ni me strah, da bi prišlo do kakršnegakoli popuščanja v ekipi."

Kdo je vroč?

Eden od junakov ljubljanske zmage v Kopru je bil tudi Svit Sešlar, ki je v drugem polčasu s podajo zaposlil avtorja edinega zadetka Maria Kvesića. Mladi Celjan, ki stopa po poteh očeta Simona, je vrh klubske lestvice strelcev prepustil nogometašu iz Bosne in Hercegovine, na svoj račun pa je dodal tretjo asistenco sezone. Pred dnevi je podal tudi za enega od štirih golov Olimpije v dvoboju z Gorico, prav on pa je v Domžalah odločil zadnji medsebojni obračun z Radomljami.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani se bodo morali v sobotnem večeru znajti brez trenerja Alberta Riera, ki je tekmo na Bonifiki zaključil z dvema rumenima kartonoma. Španec je Olimpijo v letošnjem prvenstvu popeljal do uspešnega niza rezultatov, zeleno-beli pa na 12 ligaških preizkušnjah v domačih Stožicah še ne poznajo poraza. Dobili so deset dvobojev, prestolnico pa so neporaženi zapuščali zgolj nogometaši Celja in Mure.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Samsindin Ouro in Francesco Tahiraj

Tudi v Radomljah se lahko pohvalijo, da pod taktirko Oliverja Bogatinova še ne poznajo poraza. Novi strateg mlinarjev je na štirih tekmah nadaljevanja Prve lige Telemach iztržil zmago in tri neodločene rezultate, zadnjega v dvoboju začelja lestvice proti Taboru. Obračun s Sežanci se je, tako kot srečanje z Muro, končal z začetnim izidom, Radomljani pa so v nadaljevanju sezone strelsko bolj navdahnjeni na gostovanjih. Na prvi tekmi po zimskem premoru so enkrat zadeli v Novi Gorici, dvakrat pa v Kopru, od koder so se vrnili s tremi točkami. Kako uspešni bodo v Ljubljani? Rumeno-črni so se s sedmih gostovanj v Stožicah dvakrat vrnili neporaženi, v lanski sezoni celo z zmago.

Oliver Bogatinov, trener NK Radomlje: "Na tekmi s Taborom nam igra ni stekla, čeprav smo srečanje pričeli z dvema napadalcema, vendar do njiju nismo uspeli spraviti kakovostne žoge. To je bil v napadu določen primanjkljaj, zame pa je osnova branjenje v takšni meri, da poskušamo nasprotniku dopustiti čim manj priložnosti."

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov je po tekmi s Taborom izpostavil predvsem ničlo v obrambi, saj je njegova ekipa zaustavila Sežance, ki so na treh tekmah nadaljevanja sezone dosegli kar osem golov. Gaber Dobrovoljc, ki se je Radomljam pridružil pred dnevi, še ni dočakal priložnosti, ne glede na to pa sta izkušeni Uroš Korun in mladi Anel Zulić pokazala, da s soigralci tvorita čvrsto navezo. Predvsem z Zulićem imajo v Radomljah velike načrte, nenazadnje pa ga je v svojih vrstah že preizkušal tudi Hajduk.

Ali ste vedeli?

Radomljani se bodo morali v prestolnici znajti brez dveh nogometašev, saj sta Samsindin Ouro in Francesco Tahiraj na zadnji tekmi druge tretjine prvenstva izpolnila kvoto rumenih kartonov. Bo pa lahko Bogatinov tudi v Stožicah računal na Emila Velića, ki je v prejšnjem krogu še petič to sezono in drugič to pomlad zaklenil svoja vrata. Čuvaj mreže lovi 44. prvoligaški nastop v golu Radomelj, s tem pa bi se na šestem mestu večne klubske lestvice izenačil z Luko Gučkom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2023 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Olimpije proti Radomljam
    Nogometaši Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Radomlje z 1:0 (0:0).

DELI NA