Pred tekmo: Olimpija - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

OLIMPIJA - RUDAR VELENJE

9. julij 2020, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 1.814 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Tomislav Tomić

Olimpija je v Kranju prikazala dva različna obraza. Predstava v fazi obrambe znova ni prepričala, saj je moral Nejc Vidmar iz svoje mreže pobrati tri žoge, so pa zmaji navdušili z igro v napadu. Ljubljančani so Triglavu zabili kar sedem zadetkov, še posebej razigrani so bili v zadnji tretjini dvoboja, ko so tehtnico s štirimi goli nagnili v svojo korist. Dino Skender se lahko po treh tekmah pohvali s popolnim izkupičkom in štirimi točkami prednosti pred zasledovalcema iz Štajerske. Zeleno-beli bodo skušali učinkovito predstavo ponoviti v četrtek, ko v Stožice prihajajo neobremenjeni, a po nizu porazov ranjeni Velenjčani. Knapi še čakajo na prvo zmago, a so februarja že dokazali, da lahko prekrižajo načrte Olimpije. Obračun v Šaleški dolini se je končal z delitvijo točk, kdo bo uspešnejši v Stožicah?

Kdo je vroč?

Ljubljančani se na Gorenjskem niso proslavili z igro v obrambi, so pa bili razigrani v napadu. Ante Vukušić se je s “hat-trickom” znebil spremstva Daria Vizingerja in z 22 zadetki zdaj sam zaseda vrh ligaške lestvice strelcev. Ob Dalmatincu velja opomniti še Stefana Savića, ki je dvema goloma dodal še dve podaji, in Endrija Çekiçija. Albancu obračuni s tekmeci iz spodnjega doma lestvice zelo ležijo, saj je devet od desetih zadetkov dosegel na tekmah z nasprotniki iz spodnje polovice prvenstva.

Ali ste vedeli?

Gol na derbiju z Mariborom je znova prebudil strelski instinkt Anteja Vukušića. Je napadalec iz Sinja s trojčkom v kranjski mreži napovedal lov na rekordni dosežek? Zoran Ubavić je v krstni sezoni slovenskega prvenstva dosegel 29 zadetkov, Vukušić pa ima na voljo še pet tekem, da vsaj izenači dosežek legendarnega napadalca. Že zdaj je jasno, da bo kralj strelcev prvič po sezoni 2011/12 dosegel več kot 19 zadetkov. V omenjeni sezoni je to uspelo Daretu Vršiču, ki je prav v dresu Olimpije zabil 22 golov. Vukušić je učinek Vršiča že izenačil, v četrtek pa lahko stori še korak bližje Ubaviću.

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Velenjčanom ni uspelo niti v spopadu z Aluminijem. Kidričani so iz Šaleške doline odnesli vse tri točke in knapom prizadejali nov poraz, že 21. v letošnji sezoni in sedmega v nizu. Rudar je svoj položaj otežil že v prvem polčasu spopada z Aluminijem, Ante Živković je kaznoval dve napaki mladega Tomaža Stopajnika in gostom zagotovil pomembno prednost. Mateo Panadić je sicer znižal zaostanek Rudarja, a so gostitelji v drugem polčasu klonili še tretjič in dvoboj je bil odločen. Velenjčani z vsega desetimi točkami ostajajo priklenjeni na rep ligaške razpredelnice, eno od desetih točk pa so februarja osvojili tudi v remiju z Olimpijo. Statistika zadnjih medsebojnih tekem sicer ne vliva veliko optimizma, saj Velenjčani Olimpije v Prvi ligi Telekom Slovenije niso premagali že več kot tri leta.

Kdo je vroč?

Rudar je v drugi del sezone krenil z dvema predstavnikoma družine Panadić. Andrej, ki je v Velenju opravljal vlogo trenerja, se je od knapov poslovil med epidemijo koronavirusa, Mateo Panadić pa je ostal v Šaleški dolini. Petindvajsetletnik, ki je v Sloveniji že branil barve Aluminija, Brežic in Rogaške, je za zeleno-črne odigral šest tekem. Na sobotni tekmi z nekdanjim klubom je dočakal tudi poseben trenutek, ob koncu prvega polčasa se je veselil strelskega prvenca v prvoligaški konkurenci.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so s sobotnim porazom v dvoboju z Aluminijem izenačil negativni rekord letošnje sezone. Sedem porazov so v uvodu sezone, med četrtim in desetim porazom, nanizali tudi Kranjčani. Jasno je, da knapom pripada tudi najdaljši niz brez zmage, nekoliko presenetljiv pa je pogled na podatek o zaporednih zmagah. Šestkrat zapored je ob Mariboru slavil še Bravo, ki si lasti tudi najdaljši niz brez poraza. Ljubljančani so bili vse do petkove tekme s Celjem neporaženi kar 11 tekem zapored.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z zmago še bližje naslovu prvaka
    Nogometaši Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Rudar s 5:0 (4:0).

DELI NA