Pred tekmo: Olimpija - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

14. avgust 2016, ob 20.15: OLIMPIJA - RUDAR VELENJE

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 1.600 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v Ljudskem vrtu prvič to sezono ostala brez zmage, a iztržila točko, s katero so zmaji zadržali prvo mesto. Osrednji junak gostujoče zasedbe je bil Miha Zajc, ki je v 79. minuti izkoristil nezbranost domače obrambe in po natančnem predložku Denisa Klinarja zadel za delitev točk. Čeprav Šempetrčan ne sodi med višje nogometaše, se je Primorec znova izkazal z visokim skokom in natančnim udarcem z glavo, kar ni bilo prvič v njegovi karieri. Reprezentant Slovenije bo močan adut Rodolfa Vanolija tudi v nedeljo, ko se bo Olimpija v zadnji tekmi petega kroga pomerila z velenjskim Rudarjem. Ljubljančani imajo pred najbližjima zasledovalcema, Domžalami in Mariborom, dve točki prednosti, kakšno bo razmerje po zaključenem petem krogu?

Dejan Kelhar, branilec Olimpije: »Naše misli so že usmerjene v nedeljski obračun z Rudarjem, ki ne bo nič lažji kot derbi z Mariborom. Zavedamo se pomembnosti naloge in zastavljenih ciljev pred letošnjo sezono, na nas nogometaših pa je, da vsakič, ko stopimo na zelenico, damo svoj maksimum. Ko je temu tako, potem tudi kakovost posameznikov pride do izraza. Verjamem, da bomo v nedeljo odigrali tako, kot se od nas pričakuje - agresivno, odgovorno, požrtvovalno in z veliko željo po novih treh točkah. Vse razen slednjega bi bilo veliko razočaranje za nas.«

Kdo je vroč?

Miha Zajc je tudi proti Mariboru dokazal, da bo v sezoni 2016/17 močno orožje ljubljanske Olimpije. Eden od treh Šempetrčanov v zeleno-belem dresu je letos v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel že dva zadetka, za zdaj je bil obakrat uspešen na gostujočih igriščih. Še pred gostovanjem v Mariboru je namreč zatresel tudi mrežo Radomelj.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so v novi sezoni na domačih Stožicah odigrali dve tekmi. Na tekmah s Celjem in Krškim se je na tribunah skupno zbralo 3.200 gledalcev, vsa štiri srečanja Ljubljančanov pa si je v živo ogledalo 15.400 spremljevalcev slovenskega nogometa. Zmaji so se po gostovanju v Ljudskem vrtu močno približali mejniku, saj jih do meje 500 tisoč gledalcev loči obisk v višini malce čez štiri tisoč gledalcev. 256 tekem Olimpije v Prvi ligi Telekom Slovenije si je doslej ogledalo 495.737 ljudi.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani v pošteno prevetreni zasedbi niso uspeli presenetiti Domžalčanov, ki so po četrtkovem gostovanju v Londonu v Šaleški dolini ravno tako zaigrali z močno spremenjeno enajsterico. Domači strateg Slobodan Krčmarević je pogrešal nekaj pomembnih adutov, saj so tekmo izpustili Borivoje Ristić, Leon Črnčič in tudi Darko Zec, ki je zaradi lažje poškodbe tekmo z nekdanjim klubom spremljal s klopi za rezerviste. Pred gostovanjem v prestolnici je Krčmarević ostal še brez enega od najpomembnejših adutov, saj se je Mario Babić v zameno za odškodnino preselil v Belgijo. Tako bo že v Ljubljani zanimivo videti, kdo bo tehnično odlično podkovanega vezista zamenjal v začetni enajsterici.

Bojan Vručina, napadalec Rudarja: »Ta teden smo se dobro pripravljali na tekmo. Cilj ekipe in nas vseh pri Rudarju je, da prebrodimo grenek poraz proti Domžalam na najboljši možni način. Pripravili smo se dobro, vse bomo dali od sebe, da odigramo kvalitetno tekmo proti eni najboljših ekip v Sloveniji. Poizkusili bomo presenetiti!«

Kdo je vroč?

Velenjčani so v preteklosti že znali presenetiti v Stožicah, v katerih pa so lani poizkušali brez uspeha. Ljubljančani so dobili vse štiri medsebojne dvoboje, ob tem so se lahko pohvalili z gol razliko 14:1. Kljub temu bodo morali biti gostitelji pazljivi, saj ima Rudar v svojih vrstah tudi nekaj bivših zmajev, ki jim motiva zagotovo ne bo manjkalo. Med slednje spada tudi Damjan Trifković, ki je odigral pomembno vlogo pri za zdaj edini letošnji zmagi Velenjčanov.

Ali ste vedeli?

Velenjska in ljubljanska zasedba sta v dneh pred tekmo petega kroga Prve lige Telekom Slovenije doživeli tudi kadrovski spremembi. Vrste Olimpije je po sporazumni prekinitvi dogovora zapustil Martin Michel Mimoun, ki se je zmajem pridružil pred lansko sezono in v prvenstvu odigral 25 tekem. Francoz se je od zeleno-belih poslovil brez doseženega zadetka, pet pa jih je v dresu Rudarja odigral Mario Babić. Mlajši od bratov Babić, ki je vstopil v tretje leto v Rudarju, bo po 76 tekmah za knape nogometno pot nadaljeval v belgijskem Tubizeju.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi Olimpija prvič poražena
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:2 (0:1).

DELI NA