Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CB24 TABOR SEŽANA

10. november 2019, ob 16:45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.675 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- 2 evra - otroci do 14 let

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

V Prekmurju je prvi polčas pripadel zmajem, a prevlade na zelenici niso uspeli potrditi z zadetkom. V drugem delu jih je nato kaznovala povsem drugačna Mura in zeleno-beli so se v prestolnico vrnili praznih rok. Kljub porazu Olimpija ostaja na prvem mestu, vendar se bo tam odslej počutila nekoliko manj varno. Od Maribora, Aluminija in črno-belih krvnikov Ljubljančane namreč ločita le še dve točki. Na kakršenkoli spodrsljaj čete Safeta Hadžića čakajo kar tri ekipe, ki se jim nova priložnost za skok na vrh ponuja že ta konec tedna – če Tabor v prestolnici pripravi presenečenje, seveda. Bodo zmaji na reprezentančni premor odšli kot vodilni?

Safet Hadžić, trener NK Olimpija: "Tabor ima svojo karakteristiko, ima nekaj dobrih igralcev, je stara, izkušena ekipa. Če nimaš maksimalnega pristopa, imaš težave. Igrati moramo tako, kot mi znamo, ko smo v dobri formi. Moramo napasti in zabiti gole. Filozofije ni."

Kdo je vroč?

Najlepša priložnost v prvem polčasu se je zmajem ponudila v 10. minuti, ko je Eric Boakye žogo zavrnil do Anteja Vukušića, a je prvemu strelcu Ljubljančanov veselje preprečila vratnica. Do štirinajstega zadetka v sezoni je Hrvat vendarle prišel v končnici tekme. Klemen Pucko je v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Luko Menala, 28-letni napadalec pa z bele točke ni imel težkega dela.

Ali ste vedeli?

Nekaj reprezentančnih vabil je prispelo tudi v Stožice. Nejc Vidmar bo v kadru slovenske izbrane vrste za tekmi z Latvijo in Poljsko, Vitja Valenčič bo Slovenijo zastopal v reprezentanci do 21 let, Vitalijs Maksimenko pa bo latvijske barve branil na obračunih s Slovenijo in Avstrijo.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Z remijem, ki so ga proti Rudarju izvlekli šele v sodnikovem dodatku, na Krasu ne morejo biti zadovoljni. Sežančani so bili vseh 90 minut boljši tekmec od knapov, a jim je zmanjkovalo zbranosti v zaključkih (številnih) akcij. Na koncu je še enkrat več obveljalo nepisano nogometno pravilo "kdor ne da, dobi," Almir Sulejmanović in druščina pa lahko žalujejo za izgubljenima točkama. Kakšno lahko češnje nazaj ukradejo že v nedeljo, ko jih čaka gostovanje v zmajevem gnezdu. Pred tedni so Kraševci že dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi - jim bo predstavo, s katero so na kolena spravili Maribor, uspelo ponoviti tudi v Stožicah?

Almir Sulejmanović, trener NK Tabor: "Odhajamo na gostovanje k vodilnemu, ki igra dobro in napadalno. Treba bo odigrati kompaktno, požrtvovalno in učinkovito, če želimo iztržiti pozitiven rezultat. Tekma z Mariborom je pokazatelj, da se da."

Kdo je vroč?

Sežančanom se je sreča naposled nasmehnila v 92. minuti. V svojem kazenskem prostoru je David Hrubik igral z roko in sodnik Kajtazović je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Predrag Sikimić, vratarja poslal v napačno smer in Kraševci so se zasluženo veselili izenačenja. Za neutrudnega 37-letnika je bil to že 11. zadetek v letošnji sezoni, kar ga uvršča na drugo mesto prvenstvene lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Kar dva sežanska nogometaša sta v preteklosti že nosila dres Olimpije. Stjepan Babić je v prestolnico leta 2015 prišel iz litvanskega Siauliaija, za zmaje igral pol sezone, nato pa odšel k velenjskemu Rudarju. Erik Salkić je v zmajevem gnezdu preživel kar štiri sezone, preden je leta 2013 okrepil vrste Arsenala iz Tule. 

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija zanesljiva proti Taborju
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano z 2:0 (1:0).

DELI NA