Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

OLIMPIJA - CB24 TABOR SEŽANA

19. maj 2021, ob 20.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev in režim PCT
- več informacij

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Bo knežje mesto še drugo leto zapored usodno za šampionske načrte Olimpije? Zmaji so po hudem porazu v Celju izgubili prvo mesto, ki so ga zasedali vse od začetka marca, dva kroga pred koncem sezone pa so vrh lestvice zasedli Mariborčani. Štajerci so pred zaključnim dejanjem pridobili novo dozo samozavesti, v zeleno-belem taboru pa bodo morali čimprej pozabiti na nedeljski poraz. Zgolj dve točki na zadnjih petih ligaških tekmah sta v vodstvu kluba prižgali rdečo luč, nogometaše Olimpije pa je po zadnji predstavi z javnim pismom okrcal tudi predsednik Milan Mandarić. Prvi mož Olimpije pričakuje, da nogometaši v zaključku sezone pokažejo spoštovanje do imena in grba kluba. Nenazadnje, zmaji so še vedno v igri za dvojno krono. Bo tako ostalo tudi po torkovi tekmi s Taborom?

Uroš Korun, branilec Olimpije: "Imamo še dve tekmi in vse je še mogoče. Oddelati ju moramo maksimalno. Stvari niso več samo v naših rokah, ampak prepričan sem, da bi z dvema zmagama obrnili stvari v našo korist. Vsi skupaj moramo ostati pozitivni, saj je prvenstvo še odprto. Igrali bomo pred našimi navijači, kar je za nas izjemnega pomena. Tekme z navijači so čisto nekaj drugega kot pred praznimi tribunami, čeprav moram reči, da smo čutili njihovo podporo tudi, ko niso smeli na stadion. Zdaj, ko bodo z nami ob igrišču, bo to za nas še ena dodatna motivacija, da damo res vse, kar imamo v sebi, za zmago."

Kdo je vroč?

Po porazu v Celju bi v vrstah Olimpije težko našli razpoloženega nogometaša. Za nameček je Goran Stanković že v prvem polčasu izgubil Vujadina Savića. Na srečo zeleno-belih vsaj poškodba Andresa Vombergarja ni hujše narave, a Ljubljančani v Celju še niso želeli tvegati. Slovenski Argentinec je v preteklosti že odločil prvenstvo, a kaj, ko je Olimpija odvisna tudi od rezultatov Maribora. Bodo nogometaše Olimpije prebudili gledalci, ki se v sredo vračajo v Stožice?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so si sredi minulega tedna resda priigrali pokalni finale, a je šla zmaga v Domžalah hitro v pozabo. Ligaški niz petih tekem brez zmage s tremi porazi in dvema remijema je zeleno-bele stal prvega mesta, ki so ga neprekinjeno zasedali od 25. kroga prvenstva. Zmaji so se na vrh lestvice prvič zavihteli po 21. krogu, na prvem mestu pa so preživeli 11 krogov. Maribor je v tem pogledu nekoliko uspešnejši, saj je vodil 15 krogov, najdlje med 11. in 20. krogom prvenstva. V letošnji sezoni so se na tronu slovenskega prvenstva znašli še nogometaši Mure in Tabora.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v položaju, ko lahko osvoji dvojno krono ali pa v primeru najbolj črnega scenarija ostane tudi brez evropskega poletja. To se lahko zgodi, če Domžale dobijo obe tekmi, Mura slavi v Ljudskem vrtu, Olimpija pa ob pokalnem porazu poklekne tudi proti Bravu in Taboru. Prav Sežanci bodo v sredo gostje največjega slovenskega nogometnega objekta, tudi Kraševci pa v zaključku sezone niso brez tekmovalnega motiva. Sežanska zasedba s štirimi točkami prednosti pred devetim Celjem še ni potrdila obstanka v prvoligaški konkurenci. Tabor, ki bo v zadnjem krogu pričakal Gorico, je v Ljubljani gostoval tudi ob koncu sezone, ko je domov odnesel prestižno zmago. Za odmevno zmago Sežancev sta zadela Denis Kouao in Dominik Mihaljević. Rdeče-črni so z enakim izidom (2:1) dobili tudi prvo tekmo letošnje sezone, naslednji dve preizkušnji sta pripadli Olimpiji.

Kdo je vroč?

Tako kot za Olimpijo, tudi za Tabor velja, da v zadnjem obdobju ne blesti. Ekipa je zadnjo zmago proslavila konec aprila, ko je v Kidričevem padel Aluminij. Sežanci so na zadnjih štirih tekmah osvojili dve točki, zadnjo prav v Ljubljani. Dvoboj z Bravom se je končal z izidom 1:1, Tabor je povedel z golom Marsela Stareta. Nekdanji up Domžal je šele drugič to sezono zaigral v začetni enajsterici "češenj", a se v Šiški ni veselil strelskega prvenca. Dvajsetletnik je poleti zadel že ob domačem porazu z Aluminijem.

Ali ste vedeli?

Tabor se je na račun zmag v Celju, Novi Gorici in Kidričevem znebil zadnjega mesta na lestvici gostovanj, ki ga bodo zasedli Goričani. Kljub temu Sežanci še vedno veljajo za ekipo, ki je večino točk nabrala na svoji zelenici (29 od skupno 41). Nekaj podobnega lahko zapišemo tudi za Olimpijo, ki je v Stožicah izgubila zgolj enkrat, še jeseni proti Kopru, zmaji pa so z 38 točkami na vrhu lestvice domačih tekem. Zanimiv je tudi pogled na število osvojenih točk v prvem in drugem polčasu. Če bi se tekme zaključili po 45 minutah igre, bi Sežanci osvojili 39, v drugi polovici preizkušenj pa bi nabrali kar 50 točk. Še večja je razlika v primeru Maribora, ki v prvem polčasu nabere 40 točk, v drugem pa kar 19 več. V obratnem smislu najbolj izstopa Gorica (39 in 17 točk).

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor pokončal Olimpijine upe po naslovu
    Nogometaši Olimpije so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 1:2 (1:0).

DELI NA