16.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telemach, 13. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CB24 TABOR SEŽANA

17. oktober 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- pogoj PCT

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Oktobrski reprezentančni premor je v Olimpiji poskrbel za nove tektonske premike. Dosedanji predsednik Milan Mandarić je pred dnevi, v izjavi za klubsko spletno stran, potrdil prodajo deleža v upravljalnih strukturah kluba in napovedal skupščino. Še pred njeno izpeljavo se j poslovil trener Savo Milošević, na klopi Olimpije pa ga je nasledil starti znanec. V Stožice se je vrnil Dino Skender, ki bo na klopi zmajev znova debitiral v nedeljo, ko v prestolnici gostuje Tabor. Prav Sežanci so bili v zadnjih dveh sezonah krvniki ljubljanskih upov za naslov državnih prvakov, zato Ljubljančanom v 13. krogu Prve lige Telmach ne bi smelo manjkati motiva. Kakšna zasedba se bo predstavila pod vodstvom novega/starega stratega zeleno-belih?

Aldair Djalo, napadalec NK Olimpija: "Pričakovanja so vedno, da dvoboj zmagamo. Prilagoditi se bomo morali na novega trenerja ter njegove zahteve in ideje. Treniramo dobro in priprave na tekmo potekajo odlično. Zame je to posebna tekma, saj sem igral za Tabor. Tam imam še vedno prijatelje, ampak sedaj sem član Olimpije in dal bom vse od sebe, da zmagamo. Motiviran sem in verjamem, da bomo v nedeljo zabeležili pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

V ljubljanskem taboru so med tekmovalnim predahom pogrešali kapetana. Timi Max Elšnik se je prvič udeležil akcije članske izbrane vrste in ob izdatni zmagi nad Malto vknjižil prve reprezentančne minute. Štajerec v zmajevem gnezdu je že pred debijem poudaril, da je zastopanje svoje države velika čast, morda pa ga bo tudi prvi nastop v dresu Slovenije popeljal še do boljših predstavah.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so ob javnosti bo trenerju Dinu Skenderju, ki mu bo pomagal povsem prenovljen trenerski štab, predstavili še dva novinca. No, pravzaprav gre za novinca in še enega povratnika med zmaje. Osrednjega branilca Gorana Milovića so pristaši Olimpije spoznali že v drugi polovici jesenskega dela prejšnje sezone, ko je odigral osem tekem, Marko Futacs pa je zaostril konkurenco v napadu. Visokorasli Madžar se lahko pohvali z izkušnjami iz Anglije in Nemčije, nazadnje pa je igral v domovini.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Aldair Djalo, nekdanji član Tabora, je napovedal ljubljanski lov na zmago, svojo računico pa imajo tudi Kraševci. Tabor pod vodstvom Dušana Kosića, v pretekosti tudi trenerja Olimpije, v Prvi ligi Telemach še ne pozna poraza. Rdeče-črni so po prihodu Ljubljančana najprej premagali Bravo, zatem pa še Aluminij, točko pa so odščipnili Muri, Celju, čeprav je že dišalo po zmagi, in pred reprezentančim premorom še Domžalam. Naslednji tekmec Tabora bo Olimpija. Sežanci se v Stožicah dobro počutijo, kar potrjuje tudi statistika. Primorci so v prestolnici dobili dve od štirih gostovanj, zanimivo pa je, da obakrat v 35. krogu prvenstva. Prav Kraševci so z majskim preobratom za zmago ekipo Olimpije izločili iz igre za naslov državnega prvaka.

Kdo je vroč?

Za majsko zmago Tabora v Stožicah sta zadela Aldair Djalo in Leon Sever, ki v letošnji sezoni nista več del kraševske zasedbe. Med sežanskima vratnicama tudi letos spremljamo Jana Koprivca, Koprčan pa prav gotovo spada med boljše posameznike v ekipi. Triintrideseletni čuvaj mreže je v aktualni sezoni petkrat ostal nepremagan, kar je največ med vsemi vratarji Prve lige Telemach. Izkušeni vratar poveljuje drugi najtrdnejši obrambi lige, Sežanci so doslej prejeli deset zadetkov, manj jih je zgolj Bravo.

Ali ste vedeli?

Tekma z Domžalami je minila tudi v znamenju dobrodelnosti. Sežanci so zbirali sredstva za svojega nogometaša Miho Hlada, ki je nekaj dni pred majsko tekmo z Olimpijo doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je utrpel težje poškodbe glave. Devetnajstletnik je bil več kot dva meseca v umetni komi, pred njim pa je dolga in zahtevna rehabilitacija. Tudi zato so se pri Taboru odločili, da družini priskočijo na pomoč. S pomočjo vstopnic za tekmo z Domžalami, virtualnih vstopnic in prostovoljnih prispevkov pa so nabrali več kot 20 tisoč evrov. Dobrodelna akcija se nadaljuje, podatke za nakazilo donacij najdete na spletnih omrežjih kluba.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2021 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Olimpije
    Nogometaši Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA