15.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telemach, 31. krog

OLIMPIJA - CB24 TABOR SEŽANA

16. april 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

V zadnji sobotni tekmi se bosta v praznih Stožicah pomerili zasedbi Olimpije in Tabor. Zmaji se bodo pobirali po bolečem porazu v Ljudskem vrtu, Kraševci pa bodo novo presenečenje v prestolnici lovili po prvi domači zmagi v nadaljevanju sezone. Sežanci so okrepili samozavest, na drugi strani pa bo zanimivo videti, kakšne posledice je v ljubljanskem moštvu pustil poraz na derbiju. Zeleno-beli so v štajerski prestolnici - glede na položaj na lestvici pričakovano - imeli pobudo, ki pa je niso uspeli pretvoriti v zadetek. Potrpežljivi gostitelji so bili učinkovitejši, gol Ognjena Mudrinskega pa je zmaje morda že izločil iz igre za naslov državnega prvaka. To je po porazu priznal tudi Robert Prosinečki, ki pred opozarja, da se morajo Ljubljančani zdaj osredotočiti na bitko za evropsko vstopnico.

Marin Pilj, vezist NK Olimpija: "Vsaka tekma v tej ligi je negotova, ne bo lahko. Toda igramo doma in cilj bo kristalno jasen: zmaga. Do zmage bomo poskušali priti z dobro, napadalno igro. Upam, da se nam bo odprlo v napadu in da bomo dobro igro kronali tudi z zadetki."

Kdo je vroč?

Timi Max Elšnik se je po poškodbi uspešno vrnil na zelenice, v Ljudskem vrtu pa je nakazal, da bo v zaključku prvenstva pomemben adut trenutno tretjeuvrščenega moštva Prve lige Telemach. Štajerec med zeleno-belimi je bil v drugem polčasu blizu zadetka, a je na žalost gostov zatresel zgolj vratnico. Kapetan zmajev je po derbiju priznal, da še ni povsem pozabil poškodbe, ki ga je za nekaj mesecev oddaljila od nogometnih zelenic, a verjame, da bo tudi to kmalu samo še preteklost.

Ali ste vedeli?

Robert Prosinečki bo lahko v soboto prvič po prihodu v Olimpijo računal na usluge prvega klubskega strelca. Mustafa Nukić, ki je po drugi izključitvi sezone izpustil tekmi z Radomljami in Mariborom, se vrača v ljubljanski kader. Za nastop je nared tudi Svit Sešlar, ki je derbi spremljal s tribune, Niku Kapunu pa se je na seznamu poškodovanih nogometašev pridružil Marcel Ratnik, ki ga je Hrvat na klopi Olimpije zamenjal ob polčasu spopada z štajerskim rivalom. Mladi Prekmurec je vijoličasti dres nosil eno sezono.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Klemen Nemanič

Sežanci velikončno gostovanje v prestolnici pričakujejo v boljšem vzdušju, saj so se v nedeljo razveselili prve domače zmage po decembrskem skalpu Celja. Na Krasu so s pomlajeno enajsterico pokleknili Domžalčani, za točke Tabora pa sta bila z golom najzaslužnejša Mihael Briški in Dino Stančič. Pomemben delež k zmagi je z nekaj posredovanji pristavil tudi Jan Koprivec, čeprav tokrat ni zaklenil svoje mreže. Čeprav so se pred dnevi razveselili zmage, pa v Sežani še ni čas za radost, saj ostajajo na mestu, ki ne zagotavlja obstanka v Prvi ligi Telemach. Tako Kraševci že pogledujejo proti koncu aprila, ko se bodo doma pomerili z Radomljami, še prej pa četo Dušana Kosića čakata tekmi z Olimpijo in Mariborom. Kakšna bo popotnica za morda odločilno tekmo pomladi?

Dušan Kosić, trener NK Tabor Sežana: "Nekatere stvari so se nam končno zložile, tako da smo si želeno zmago trdo prigarali. Vedno, ko zmagaš, si zadovoljen z igro, takrat se ne oziraš na napake. Smo pa tudi mi v nekem obdobju, kjer nam nič ni šlo na roko, ko so fantje izgubili samozavest, ko je težko najti rešitve. Vendar smo vztrajali in je sedaj malenkost lažje, vendar nihče ne ve, kaj se še lahko zgodi do konca."

Kdo je vroč?

Dino Stančič je tekmo z Domžalami zaradi težav s hrbtom pričel na klopi, Dušan Kosić pa ga je v igro poslal ob uri igre. Domačin v napadu Tabora je v 79. minuti izkoristil predložek Vida Kodermana, zadetek z glavo pa je bil priznan po nekajminutnem pregledu posnetkov. Izkušeni Kraševec z devetimi goli zaostaja zgolj za vodilno trojico strelcev, s skupno 15 prvoligaškimi zadetki pa se je le še utrdil na vrhu večne klubske lestvice.

Ali ste vedeli?

Pri Olimpiji nimajo najlepših spominov na domače tekme s Taborom v končnici sezone. Prav Sežanci so s presenečenjem v Stožicah tekmecem zeleno-belih omogočili, da so se po ljubljanskem spodrsljaju zavihteli na vrh lestvice. Po sežanski zmagi v predzadnjem krogu sezone 2020/21 so bili Ljubljančani izločeni iz igre za naslov, sezono prej pa so Kraševci pomagali zdajšnjemu trenerju Kosiću, da je s Celjani osvojil zgodovinsko lovoriko.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2022 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Olimpije
    Nogometaši Olimpije so v 31. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA