28.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telemach, 11. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CB24 TABOR SEŽANA

1. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- personalizacija

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Tisti, ki se jim po žilah pretaka zeleno-bela kri, so bili pred prekmursko-ljubljanskim derbijem zaskrbljeni. Teden dni poprej se je v knežjem mestu končal fantastični niz zasedbe iz prestolnice, in po uvodnih minutah dvoboja z Muro se je  zdelo, da Albertu Rieri svojih varovancev ni uspelo dvigniti. Nato pa so zmaji še enkrat več skupili skupaj in še pred odhodom na odmor postavili temelje za popoln preobrat, ki so ga izpeljali v nadaljevanju. Zelo spodbudna je bila tudi podoba Olimpije v drugem polčasu: prekmurskim rivalom praktično ni pustila dihati. Tokrat doma pričakuje zadnjo ekipo prvenstva, bo tudi za sežansko vprašanje našla pravi odgovor?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Zagotovo je pomembno, da smo na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom priigrali pozitiven rezultat. To olajša čakanje in napetost pred naslednjo tekmo. Kljub odličnim dosedanjim rezultatom se ne smemo preveč sprostiti, saj vedno obstaja prostor za napredek. Nadaljevali bomo s svojo igro. Stremimo k temu, da imamo žogo več časa v naši posesti, saj imamo s tem večje možnosti za zmago. Nasprotnik pa ima tako manj priložnosti za protinapade. Trudili se bomo, da bomo prejeli manj zadetkov iz protinapadov, ter igrali svojo igro."

Svit Sešlar, vezist NK Olimpija: "Po vrnitvi z reprezentančnega premora se ni veliko spremenilo. Vzdušje v klubu je vrhunsko in vsi se odlično razumemo. Ne smemo lahkomiselno v tekmo, saj Sežane nikakor ne gre podcenjevati."

Kdo je vroč?

Preobrat v prekmurski prestolnici je v veliki meri zrežiral Timi Max Elšnik, ki prstov zraven ni imel zgolj pri prvem zadetku Olimpije. Pri drugem je ljubljanski kapetan v domači kazenski prostor poslal predložek, ki ga Matko Obradović ni znal ukrotiti, pod tretjega pa se je Elšnik podpisal kar sam. Prvič po avgustovskem večnem derbiju in drugič v letošnji sezoni. Kakšna bo reprezentantova vloga v soboto?

Ali ste vedeli?

Alber Riera je pred nekaj dnevi znova obul nogometne čevlje, a le za eno tekmo – nato so se vrnili na klin. Strateg zmajev je konec tedna preživel na Otoku, kjer se je skupaj z ostalimi legendami Liverpoola pomeril z nekdanjimi igralci rdečih vragov. Redsi so na svojem Anfieldu slavili z 2:1, popoln preobrat po zgodnjem vodstvu gostov (v 8. minuti je zabil Dimitar Berbatov) sta zrežirala Mark Gonzales in Florent Sinama-Pongolle.

TABOR

Prepoved nastopa: Denis Kouao, Elvis Letaj

Sežančani na primorskem obračunu s Koprom še zdaleč niso bili tako nebogljeni, kot daje misliti končni izid. Gledalci, ki so pred dvema tednoma prišli na Stadion Rajko Štolfa, so bili prijetno presenečeni: njihovi ljubljenci so ob pomoči sosedov z Obale posrkbeli za gledljivo nogometno predstavo, v kateri sta si obe ekipi pripravili kopico priložnosti. Te so bolje izkoristili gostje iz Kopra, Tabor pa še četrtič v letošnji sezoni ni našel poti do nasprotnikovih vrat. S sedmimi točkami je še naprej zadnja ekipa lige, deveta Gorica pa mu beži za eno točko. Lahko varovanci Dušana Kosiča presenetijo zasedbo z nasprotnega konca lestvice?

Dušan Kosič, trener NK Tabor: "Pričakujem konkurenčno podobo na igrišču. Nasprotniku nočemo dati veliko prostora in časa, prav tako pa smo premor izkoristili za delo na realizaciji priigranih priložnosti. V jesenskem delu prvenstva je naš primarni cilj izboljšanje točkovnega izkupička in dvig po lestvici."

Kdo je vroč?

Najbolj obetavno odkritje zadnjih tednov je za Kraševce zagotovo desnica Denisa Kouaa. Nogometaš iz Slonokoščene obale je proti Mariboru in Gorici dosegel malodane identična zadetka, kmalu pa bi se med strelce na enak način vpisal tudi proti Kopru. Predložek z leve strani je pričakal s polvolejem, a mu je veselje preprečil obrabmni blok. Bočni branilec sicer ne bo skrbel Alberta Riere, saj je v 37. minuti prejel rdeči karton.

Ali ste vedeli?

Deseti krog Prve lige Telemach je minil v znamenju rdečih kartonov. Delivci pravice so kar šestkrat segli v zadnji žep: v knežjem mestu sta bila izključena Grigory Morozov in Janez Pišek, ob Kamniški Bistrici Emil Velić ter Madžid Šošić, v Sežani pa Omar Correia in Denis Kouao. Kraševci so med prvoligaši tudi sicer najbolj prizadevni zbiratelji rdečih kartonov: v dosedanjem delu sezone so zbrali kar tri.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej zmaguje
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 2:0 (1:0).

DELI NA