30.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telemach, 29. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CB24 TABOR SEŽANA

2. april 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Agustin Doffo, Juan Estrada

Drži, obdobje pred reprezentančnim premorom je bilo za zasedbo izza Bežigrada izredno naporno. Zeleno-beli so v tednu dni odigrali obračune z Domžalami, Celjem in Muro – tekmeci, proti katerim ni nikoli lahko igrati. Tudi če imaš za priprave na voljo znatno več časa, kot so ga imeli zmaji. Serija zahtevnih srečanj se ni razpletla po ljubljanskih željah: zmaga v knežjem mestu se je znašla v sendviču dveh porazov, ki ga je zaokrožil tisti v Fazaneriji. Olimpija se lahko navijačem oddolži v nedeljo, a se bo proti zadnjemu Taboru zadovoljila le s tremi točkami, s katerimi bi povečala prednost pred zasledovalci. Ta teoretično konec koncev še ni neujemljiva …

Aljaž Krefl, branilec NK Olimpija: "Zadnja tekma v Sežani se je končala z rekordno zmago, kar je dobra popotnica, a tekma v Stožicah bo sedaj čisto drugačna. Vsaka tekma je tekma zase. Tekma bo težka, se pa vsekakor nadejamo zmage. Od Sežane pričakujemo kompaktno igro, igro na rezultat. V tekmo vstopajo z zadnjega mesta na lestvici, kar je nedvomno dobra motivacija. A po drugi strani se tudi mi borimo, da si čim prej zagotovimo naslov prvaka."

Kdo je vroč?

Albert Riera je tudi potem, ko je Mario Kvesić zapravil enajstmetrovki proti Mariboru in Kopru, zatrdil, da bosansko-hercegovski vezist ostaja prvi izvajalec najstrožjih kazni med zmaji. In res, Alen Borošak je v Murski Soboti dvakrat pokazal na belo točko in dvakrat je odgovornost prevzel Kvesić. Prvič je bil uspešen, drugič pa je okroglo usnje poslal mimo vrat. Kakšna bo njegova vloga v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Marcel Ratnik je na Ravnici odigral petdeseto tekmo v zeleno-belem dresu (od tega 43 prvoligaških, enkrat se je vpisal tudi med strelce). Ob tem je zanimivo, da je Ratnik prve nogometne korake naredil ravno v mladinskem pogonu soboškega kluba. Kalil se je tudi pri večnih rivalih iz Maribora, nakar je v lanski sezoni debitiral za Olimpijo. Februarja je mladi up podaljšal pogodbo z zmaji, ki ga po novem zavezuje do leta 2025.

TABOR

Prepoved nastopa: Mihael Briški

Podobno kot zmaji tudi češnjice na reprezentančni premor niso odšle zadovoljne. Serijo pozitivnih rezultatov, s katero so se spomladi vrnile med žive, so namreč zaokrožile z dvema porazoma. Najprej je s Krasa tri točke odnesla Gorica, nato pa še drugi primorski sosed. Končni rezultat ni odražal dogajanja na zelenici – Tabor je bil morda celo boljši tekmec, a ga je tepla neučinkovitost. Kajpak, ob koncu sezone to ne bo igralo nikakršne vloge. Takrat bodo štele točke, teh pa imajo Sežančani trenutno premalo. Oziroma dovolj za zadnje mesto na razpredelnici, kakor pač pogledamo. Lahko presenetijo vodilno Olimpijo in v prestolnici izboljšajo svojo bero?

Kdo je vroč?

Priložnosti v rdeče-črnem sporadično dobiva Tim Mahne Vatovec. Devetnajstletnik, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, je na prvoligaškem odru debitiral v letošnji sezoni, daleč največ časa za dokazovanje pa je dobil ravno proti Olimpiji, ko ga je Dušan Kosič v ogenj poslal že sredi prvega polčasa. Tedaj je Vatovec premagal lastnega vratarja, tekma pa se je končala z visokih 0:8. Bo tokrat zatresel pravo mrežo?

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, zadnje medsebojno srečanje se ni razpletlo po kraških željah. Daleč od tega – gre pravzaprav za najvišji poraz katerekoli ekipe v letošnji izvedbi tekmovanja. Sežančani in Ljubljančani so decembra s skupnimi močmi podrli rekord, ki so ga le krog poprej postavili Mariborčani in Radomljani (7:0). Mlinarji so se znašli tudi na tretjem mestu nesrečne lestvice: v 5. krogu so na Obali izgubili s 5:0.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija doma do nove zmage
    Nogometaši Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

DELI NA