06.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Aluminij

Prva liga Telemach, 30. krog

KALCER RADOMLJE - ALUMINIJ

8. april 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so imeli v nedeljo to nesrečo, da so se z Olimpijo spopadli takoj po trenerski menjavi. Rošada na zeleno-beli klopi je poskrbela za še posebej motivirane zmaje, ki jim novinec med elito pač ni bil kos. Resda so imeli gostje v Stožicah svoje priložnosti, a so ostale neizkoriščene, ljubljanski hram nogometa pa so tako zapustili praznih rok. Škoda je minimalna, sploh glede na to, da sta sočasno izgubila tudi Aluminij in Tabor, prva konkurenta v boju za obstanek. S prvim se bodo Radomlje pomerile v tem krogu, na srečanju spodnjega dela lestvice pa bo razen poraza v poštev prišlo vse: bodisi remi bodisi zmaga. Da se le ohrani prednost ...

Kdo je vroč?

Edini zadetek za rumeno-črne je v nedeljo dosegel Mark Zabukovnik. Slovenski mladi reprezentant je v 29. minuti z žogo v nogah krenil proti nasprotnikovim vratom, in se, ker so mu domačini pustili dovolj prostora, odločil za strel z razdalje. Ta je bil natančen, vratar Banić pa ga je – tako kot njegovi branilci nekaj trenutkov poprej Zabukovnika – pospremil le s pogledom. Bo radomeljski napadalec pri strelu tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Zabukovnik je pomembne izkušnje nabiral tudi med reprezentančnim premorom. Zaigral je na obeh tekmah z mlado reprezentanco Kosova. V Prištini ga je Mileko Ačimović uvrstil med udarnih enajst in ga na igrišču pustil vse do zadnjega žvižga, na domačih tleh pa je Zabukovnik dobre pol ure pred koncem srečanja na igrišču zamenjal Nina Žuglja. Srečanji s kosovskimi vrstniki sta se končali brez zadetkov.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Enaintrideseta sezona prve slovenske nogometne lige se počasi zaključuje. Sedem tekem pred koncem lahko začnemo govoriti o tekmah za naslov in – tekmah za obstanek. Ena takšnih nas čaka ta konec tedna, ko se bodo ob Kamniški Bistrici udarili nogometaši Radomelj in Aluminija. Rdeče-beli so prejšnji konec tedna spe postregli z dobro predstavo, tekma je bila pričakovanjem navkljub gledljiva in dinamična, a se je razpletla po željah gostov. Slavili so z 0:2, na drugi strani pa so varovanci Roberta Pevnika v vse večjih težavah. Štajerska barka trenutno pluje naravnost proti drugoligaškemu tekmovanju, bo žarek upanja posijal v Domžalah?

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: »Nujno moramo to, o čemer govorimo že nekaj tednov, prenesti na teren. Proti Radomljam moramo biti borbeni, hrabri, nepopustljivi, predvsem pa v priložnostih, ki se ponudijo, zbrani in natančni. Zavedamo se položaja, v katerem se trenutno nahajamo, in nujno je, da začnemo to, kar govorimo, udejanjati na zelenicah.«

Kdo je vroč?

Kidričani so se po zaostanku in začetnem šoku (evrogol Trdina je bil zares izjemen) spustili v lov na izenačenje. Najbližje zadetku je bil Martin Šroler, a je njegov poskus z glavo na golovi črti zaustavil Križan. Šroler je nase sicer opozoril pred mesecem dni, ko je proti Mariboru odigral vrhunsko partijo, nato pa na naslednjih treh tekmah kljub zajetni minutaži ni ponovil uspeha. Bo v četrto bolj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Če Aluminiju krivulje ne uspe obrniti navzgor, ga bržkone čaka pot v drugo ligo. Rdeče-beli so v preteklosti že okusili grenkobo izpada: sezono 2012/13 so končali na desetem mestu. V prvo ligo so se vrnili kakšna tri leta pozneje, v sezoni 2016/17, in se med elito zadržali vse do danes. Najnižjo uvrstitev v tem času so zabeležili v krstni sezoni (deveto mesto), najvišjo pa v sezoni 2019/20, ki so o končali na petem mestu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2022 | Prva liga Telemach
    Remi med Radomljami in Aluminijem
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Aluminija so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA