21.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 10. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO

22. september 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji
- pogoj PCT

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so se sredi minulega tedna razveselili pokalnega napredovanja, a skalp novomeške Krke ni prekinil točkovne suše "mlinarjev" v Prvi ligi Telemach. Rumeno-črni so v občinskem derbiju z Domžalami doživeli nov ligaški poraz, šestega v nizu. Darko Marjanović je moral iz svoje mreže pobrati dve žogi, prvo že v osmi minuti srečanja. Tudi Radomljani so imeli svoje priložnosti, ki pa so vnovič ostale neizkoriščene. Ob neučinkovitosti v napadu se zdi, da je četa Roka Hanžiča nekaj čvrstosti izgubila tudi v zadnji vrsti. Se tako močno pozna odsotnost Daria Rugaševića? Izkušeni Hrvat se je poškodoval na avgustovskem gostovanju v soboški Fazaneriji, od tedaj pa so Radomlje prejele 12 od skupno 16 zadetkov.

Kdo je vroč?

Marko Božić spada v skupino nogometašev, ki so se Radomljam pridružili to poletje. Produkt dunajskega Rapida je v uvodu sezone že nekajkrat opozoril nase, pred dnevi pa se je v dvoboju s Koprom veselil ligaškega prvenca. Avstrijec hrvaških korenin je bil zatem uspešen še ob pokalni zmagi nad Krko, v soboto pa je bil nevaren tudi za vrata Domžal. Lahko v sredo ogrozi ljubljanski Bravo?

Ali ste vedeli?

Hanžič ob Rugaševiću že nekaj tednov pogreša tudi Luko Cerarja. Kapetan Radomelj je zadnjič zaigral v četrtem krogu prvenstva, po porazu z Mariborom pa zaradi poškodbe ni več stopil na zelenico. Dolgoletni član rumeno-črnih se je v dvoboju z Domžalami vrnil na klop, vendar očitno še ni bil pripravljen za vstop na zelenico. Kako dolgo bo nizkorasli vezist tekme še spremljal ob zelenici?

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v minulem tednu dokazal, da počasi, a vztrajno raste v zrelo ekipo. Ljubljančani so se po prvem porazu sezone - v osmem krogu je v Šiški slavil Tabor - odzvali sanjsko, z dvema zmagama. Moštvo Dejana Grabića je med tednom dobilo pokalni obračun z Gorico, v nedeljo pa je po vzoru Sežancev zadalo prvi poraz prvouvrščenemu Kopru. Spopad vodilnih ekip Prve lige Telemach resda ni navdušil z veliko priložnostmi, kar pa je bila tudi posledica taktičnega načrta ljubljanskega stratega. Grabić je s kompaktno postavitvijo onemogočil najmočnejše orožje Koprčanov, ki so v uvodu sezone veliko stavili na hitre prehode v napad. Kako se bo zasedba iz prestolnice lotila Radomelj?

Kdo je vroč?

Ljubljančani v prvem krogu državnega prvenstva niso našli recepta za čvrsto postavitev Radomelj, ki jo je Bravo pred dnevi deloma preslikal tudi v Koper. Zmagovalca na Bonifiki je odločila prekinitev, po kotu Žana Trontlja je bil pred domačim golom najvišji Vanja Drkušić. Osrednji branilec se je veselil še drugega zadetka v letošnji sezoni, pred tedni je zatresel tudi mrežo Olimpije. Novomeščan, oče Nikola je bil vratar, je po odhodu Davida Brekala prevzel dodatne vajeti v zadnji vrsti, a to mu očitno ustreza.

Ali ste vedeli?

V Kopru se je z nekaj posredovanji izkazal tudi Renato Josipović. Posojeni vratar zagrebškega Dinama, ki je med vratnicama zamenjal Igorja Vekića, je ob ligaškem debiju na tekmi s Taborom klonil dvakrat, vtis pa je popravil na Bonifiki. Dalmatinec je s treningi pričel dokaj pozno, ko je bil star deset let, v domačem Šibeniku pa je sprva igral kot napadalec. Po nekaj mesecih se je preselil med vratnici, že pri 15 letih pa je jadransko obalo zamenjal za hrvaško prestolnico, v preteklosti pa je dvakrat že zaigral za prvo ekipo modrih.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2021 | Prva liga Telemach
    Slavje Brava pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 10. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Bravu z 0:2 (0:1).

DELI NA