16.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 28. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO

18. marec 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Občinski obračun med Radomljami in Domžalami ni postregel z zadetki, govoriti pa ne moremo niti o kakšni posebni atraktivnosti v nogometnem smislu. Žoga je v soboto popoldne le stežka potovala po, to je treba priznati, ne najlepši zelenici domžalskega športnega parka. Poleg tega se nobena od ekip ni pokazala napadalne pobude (morda so si nekoliko več priložnosti vendarle pripravili »gostujoči« mlinarji) in končalo se je z najbolj osovraženim nogometnim izidom. Točke se v rumeno-črnem taboru ne bodo branili: v bitki za obstanek jim bo prišla še kako prav. Bodo Radomlje kakšno odtrgale tudi Bravu, ki ob Kamniško Bistrico prihaja v naslednjem krogu?

Emil Velić, vratar NK Radomlje: "Iz tekme v tekmo se borimo za obstanek, dali bomo vse od sebe, da si ga na koncu zagotovimo."

Kdo je vroč?

Na nogometne zelenice se počasi vrača Dario Rugašević. Izkušeni branilec, ki so ga Radomljani v svoje vrste zvabili poleti, je že na svojem četrtem nastopu za novi klub staknil poškodbo. Preostanek jesenskega dela sezone je spremljal po televizorju, soigralcem na klopi pa se je znova pridružil po premoru. Hrvat se je v Celju in v Domžalah znašel v začetni enajsterici, bo priložnost dobil tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Anel Zulić in Mark Zabukovnik bosta med premorom oblekla dres z državnim grbom. Prvi bo reprezentanci do 18 let pomagal na dveh pripravljalnih srečanjih z Azerbajdžanom, drugi se bo z mlado izbrano vrsto v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 podal najprej v Prištino, nato pa še v Celje. Obakrat bodo četrtouvrščenim slovenskim upom nasproti stali vrstniki iz Kosova, ki v skupini zasedajo peto mesto.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Tudi na Obali smo prejšnji konec tedna videli nekaj podobnega kot v Domžalah, čeprav je dvoboj najboljšega napada in najboljše obrambe lige obetal veliko – ali pa vsaj več, kot smo dobili. Ekipi sta se osredotočali na obrambne naloge, tekmečeva vrata pa ju glede na prikazano niso pretirano zanimala. Ker je bilo temu primerno tudi število priložnosti (prešteli bi jih lahko na prste ene roke), ne čudi, da v Kopru nismo videli zadetkov. S točko bodo za odtenek bolj zadovoljni Šiškarji, ki zaenkrat še lovijo korak z najboljšimi in ohranjajo upanje na Evropo. V petek jih čaka gostovanje pri novincu med elito, bodo tokrat vendarle bolj napadalni?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Vsakič imaš načrt, kako boš zmagal. Nasproti vedno stoji ekipa z določenimi lastnosti, boljšimi in slabšimi. Nihče ne gre v tekmo, da bi na koncu vpisal remi. Radomlje so drugačen nasprotnik, čaka nas torej drugačna tekma. Bomo videli, kako se bo razpletlo."

Matija Kavčič, branilec NK Bravo: "Vsaka tekma je izjemno pomembna. V slovenski ligi ni lahkih tekem. Radomlje so odlična ekipa, biti moramo stoodstotni, če hočemo vzeti kakšno točko."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Šiškarji v Kopru niso bili posebej razigrani. Pred domačimi vrati je še najbolj vroče postalo po dobri uri igre, ko je po levi strani prodrl v zadnjem času razpoloženi Matija Kavčič. Nekdanji nogometaš Gorice je po kratkem šprintu na hrbet položil Ivana Novoselca, nato pa s podajo po tleh ni našel soigralcev. Odbitek je prišel do Almina Kurtovića, a je bila koprska obramba znova na mestu.

Ali ste vedeli?

Milenko Ačimović je vabila poslal tudi v prestolnico. Svojo državo bodo proti Kosovu zastopali Žan Trontelj, Mark Španring in Almin Kurtović. Slednji je sicer nogometaš z daleč najdaljšim stažem v dresu Brava: prvo ekipo Šiškarjev je okrepil že leta 2017. V tej kategoriji drugo mesto zaseda Andraž Kirm, nekdanji reprezentant je član ljubljanskega kluba od leta 2019, sledita Orbanič in Španring (avgust 2020).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2022 | Prva liga Telemach
    Radomljani do zmage proti Bravu
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v Domžalah v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (1:0).

DELI NA