02.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 8. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO

5. september 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Luka Guček

Osmi krog Prve lige Telemach bo sklenjen ob Kamniški Bistrici, kjer se bodo za nove točke udarili nogometaši Radomelj in Brava. Kdo bo v ponedeljkovem večeru uspešnejši na domžalski zelenici?  Ljubljančani v Domžale prihajajo po visoki zmagi v Sežani, Radomljani pa so tesno klonili v Stožicah, kjer so za nameček izgubili še pordečelega Luko Gučka. Osrednji branilec mlinarje bo moral izpustiti ponedeljkovo tekmo, na kateri bo skušala zasedba Nermina Bašića prekiniti zmagovalni post, ki se po uspešnem vstopu v prvenstvu vleče zadnje štiri tekme. Zdi se, da so se težave pričele s poškodbo Ivana Ćalušića, saj so Radomljani po remiju z Muro izgubili s Koprom in Olimpijo ter brez zadetkov remizirali s Taborom.

Kdo je vroč?

Sandi Nuhanović je v 95. minuti obračuna z Olimpijo omilil poraz Radomelj, dolgoletni član rumeno-črnih pa je v osmem krogu državnega prvenstva postal šele prvi nogometaš, ki je zatresel mrežo zmajev. Ljubljančani so bili, če upoštevamo zgolj redni čas tekem, v letošnji sezoni nepremagani kar 720 minut. Bo ta mejnik navdahnil varovance Nermina Bašića, da po 340 minutah dočakajo tudi prvi zadetek iz igre? Kot zadnji je bil na tekmi z Muro uspešen Nedim Hadžić.

Ali ste vedeli?

Radomljam se je že pred tekmo z Olimpijo pridružil Filip Čuić, mlajši brat Maria Čuića, v izdihljajih poletnega prestopnega obdobja pa sta se rumeno-črni zasedbi pridružila še dva nogometaša. Uroš Korun je z mlinarji treniral že nekaj časa, s svojimi izkušnjami pa bo pomemben adut v zadnji vrsti, Samsindin Ouro pa se v Radomlje seli iz soboške Fazanerije. Mura je reprezentanta Toga posodila do konca jesenskega dela prvenstva, prav on pa bi lahko na sredini igrišča zamenjal poškodovanega Ivana Ćalušića.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Brava so po štirih bolečih porazih - z Olimpijo, Domžalami, Celjem in Muro so izgubili iz izidom 1:0 - dočakali drugo zmago sezone. Moštvo iz prestolnice je jezo v minulem krogu streslo nad Kraševce, Šiškarjem pa se je, če sklepamo po štirih zadetkih, očitno dokončno odprlo. Almin Kurtović, Martin Kramarič, Simon Nsana in Luka Štor so Bravo popeljali do visoke zmage, ki je druga najvišja v prvoligaški zgodovini ljubljanskega kluba. Četa Dejana Grabića je več zadetkov zabila zgolj Olimpiji, ki jo je junija 2020 v Stožicah premagala z rezultatom 0:5. Bo učinkovita predstava v Sežani dokončno sprostila mlado zasedbo?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Trikrat zapored izgubiti z 0:1 je šok za vsako ekipo. Ponosni smo na slehernega od naših igralcev in člana strokovnega vodstva. Po vseh težavah, ki nas pestijo v zadnjih mesecih, je bila ta zmaga zelo dobrodošla."

Kdo je vroč?

Luka Štor je v osmem krogu Prve lige Telemach dočakal prvi zadetk v rumenem dresu. Svetlolasi Primorec se je na slovenske zelenice vrnil to poletje, potem ko se je dokazoval pri nemškem Dynamu iz Dresdna in ciprskem Apollonu, s katerim je bil tudi državni prvak. Pri tem uspehu resda ni odigral najvidnejše vloge, povsem drugačen pa je njegov položaj v zasedbi Dejana Grabića. Strateg Brava je nekdanjega člana Maribora kar šestkrat uvrstil v začetno enajsterico, bo tako tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Po tekmi v Sežani velja izpostaviti tudi Martina Kramariča in Almina Kurtovića, ki sta golu dodala še podajo. Morda bo Bravu, ki se je vnovič poslovil od Igorja Vekića, še nekoliko lažje z zadnjima pridobitvama. Ljubljančani so si pred zaprtjem okna za poletne prestope izposodili dva člana mlade izbrane vrste Slovenije. Konkurenco v napadu je zaostril napadalec Hellsa Verone David Flakus Bosilj, po več kot šestih letih pa se je v Bravo vrnil tudi vezist Tamar Svetlin, ki se je po uveljavitvi v Domžalah lani pridružil Celju.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.09.2022 | Prva liga Telemach
    Radomljani izničili prednost Brava
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Brava so se na današnji tekmi 8. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA