10.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 26. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO

12. marec 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Mariborski niz se je končal v Fazaneriji, radomeljski pa v Stožicah. Rumeno-črni so v spopadu doživeli prvi poraz pod taktirko trenerja Oliverja Bogatinova, srečanje v prestolnici je v korist Ljubljančanov odločil Mario Kvesić. Mlinarji tako ostajajo na osmem mestu lestvice, so se jim pa z zmago v Celju znova nevarno približali Goričani. Bodo pa v taboru Radomelj v nedeljo vsaj malce pogledovali tudi proti sedmemu mestu, saj bo nasproti stala zasedba Brava, ki klubu iz domžalske občine beži za pet točk. Sežanci v minulem krogu niso uspeli znižati zaostanka za Šiškarji, bodo uspešnejši Radomljani? Jesenska medsebojna obračuna nedeljskih tekmecev nista ponudila zmagovalca.

Kdo je vroč?

Radomlje so Ljubljani prvič v nadaljevanju sezone ostale brez točk, čeprav se je med vratnicama z nekaj posredovanji izkazal Emil Velić. Ljubljančan, ki se je pred leti dokazoval tudi v Belgiji, je v drugem delu državnega prvenstva dvakrat zaklenil svoja vrata, obakrat na domžalski zelenici. Brez zadetkov se je končalo srečanje z Muro in Taborom, Velić, sicer nekdanji mladinec Brava, pa je v letošnji sezoni svojo mrežo petkrat ohranil nedotaknjeno.

Ali ste vedeli?

Radomljani za razliko od Brava med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, saj so jih jeseni prav Ljubljanačani izločili iz pokalnega tekmovanja. Kot že zapisano, sta se oba ligaška obračuna končala z delitvijo točk, pogled na pretekle medsebojne dvoboje pa razkriva, da so v Prvi ligi Telemach uspešnejši Radomljani. Rumeno-črni so ob treh remijih dobili dve od skupno šestih prvoligaških tekem, pri Bravu so se veselili zgolj enkrat.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je obdobje po Dejan Grabiću pričel s točko v Sežani. Ljubljančani so na Krasu še drugič zapored ostali neporaženi, s točko pa je bil zadovoljen tudi Aleš Arnol. Zasedba iz Šiške tako še čaka na prekinitev zmagovalnega posta, ki ga bo v nedeljo napadala ob Kamniški Bistrici. Gostje bodo v Domžalah imeli nekaj dodatnega motiva, saj so v četrtek ostali brez pokalnega četrtfinala. Ljubljanski prvoligaš se je opekel na gostovanju v Slovenski Bistrici, rumeni pa so bili pregovorno kaznovani za nekaj neizkoriščenih priložnosti. Slab izkoristek v napadu je že večji del sezone velika težava, še posebej na gostovanjih. Martin Kramarič je v Sežani na 13. gostovanju sezone dosegel osmi gol Brava.

Kdo je vroč?

Ljubljančani so pokalno srečanje v Slovenski Bistrici pričeli z dokaj premešano enajsterico, a sta v nadaljevanju tekme na zelenico prikorakala tudi Martin Kramarič in David Flakus Bosilj. Obema se je po golu Jaše Martinčiča ponudila priložnost za izenačenje, a je bil po strelu Kramariča na mestu Jaka Dabanović, Flakus Bosilj pa je slabo udaril po okroglem usnju in zadel vratnico. Posojeni član Verone je eden od dolžnikov letošnje sezone, saj je na 17 ligaških tekmah zadel vsega enkrat.

Ali ste vedeli?

Jasno je, da Bravu ne bo uspelo ponoviti lanskoletnega dosežka, ko je klub iz Šiške prvič zaigral v finalu Pokala Pivovarna Union. So pa v prestolnici "ponovili" zgodovino s povratkom Tomaža Petroviča, ki se je pridružil strokovnemu štabu članske ekipe. Nazadnje trener mladinske ekipe Maribora bo v Ljubljani znova prevzel vlogo vodje mladinske šole. Trener, ki je Krško popeljal med prvoligaše, je bil del zgodbe Brava od ustanovitve. V sezoni 2006/07 je postal vodja strokovnega sveta, istočasno je vodil tudi selekciji U12 in U14, s katero je osvojil tudi prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo klonil pri Radomljah
    Nogometaši Radomelj so v 26. krogu Prve lige Telemach v Domžalah premagali ljubljanski Bravo s 3:1 (1:1).

DELI NA