29.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 24. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO KOSTEL

3. marec 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Šok terapija, po kateri so posegli v Murski Soboti, je delovala. Radomlje je z novim trenerjem na čelu pričakala neprimerno boljša Mura, kot smo je bili vajeni na prvih spomladanskih tekmah. Prvi polčas je minil v znamenju domače prevlade, nato pa je prišel prelomni trenutek – izključitev Žana Trontlja. Varovanci Oliverja Bogatinova črno-bele obrambe niso znali prebiti niti z igralcem več, a točki po dveh porazih ne bodo gledali v zobe. Nenazadnje jo krvavo potrebujejo v boju za obstanek, ki se neusmiljeno zaostruje, novo poglavje pa bo dobil v nedeljo, ko ob Kamniški Bistrici gostuje Bravo.

Kdo je vroč?

Zlagali bi se, če bi zapisali, da je soboška mreža ostala nedotaknjena, kot daje misliti rezultat. V 54. minuti jo je namreč zatresel Caio da Cruz, a je Brazilcu veselje po čudovitem zadetku pokvaril VAR: v prepovedanem položaju se je znašel podajalec Hrvoj. Da Cruz je med elito sicer vpisal dva zadetka, bo v nedeljo vendarle prišel do tretjega?

Ali ste vedeli?

Radomlje se ta konec tedna vračajo na domžalski stadion, vendar varovancev Oliverja Bogatinova to dejstvo ne bo razveselilo. Rumeno-črna statistika je na domači zelenici še naprej mizerna. Niz brez zmage, ki so jo mlinarji ob Kamniški Bistrici nazadnje vpisali septembra, sta sredi meseca podaljšala Olimpija in Aluminij – tako Ljubljančani kot Štajerci so Domžale zapustili z vsemi tremi točkami. Bo tokrat drugače?

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Bravo je prejšnji konec tedna odiral tretje zaporedno srečanje proti ekipam iz zgornjega dela lestvice. Aleš Arnol se je tudi proti Kopru držal preverjenega recepta. Vse je stavil na trdnost šišenske obrambe in pobudo prepustil gostom z Obale. Ker so bili tokrat tudi tekmeci zadovoljni z remijem, v prestolnici nismo videli nogometne poslastice, so pa Šiškarji uspešno izpeljali svoj načrt. V naporni seriji so si privoščili le en poraz, dvakrat pa so ostali nepremagani. Vsaj ob pogledu na rezultate se zdi, da se je Bravo spomladi nekoliko ohladil, rumeno-modra krivulja pa bi se lahko navzgor spet obrnila ta konec tedna, vendar se bodo morali Ljubljančani Radomelj lotiti bolj napadalno.

Kdo je vroč?

Matej Poplatnik po virozi še ni bil pripravljen za igro od prve minute, zato je odgovornost prevzel Milan Tučić. Napadalec, ki se je v Bravo vrnil po epizodi na tujem, se tokrat ni proslavil. Ko je Alen Borošak v 36. minuti pokazal na belo piko, je Tučić sicer pogumno stopil k žogi, a je najstrožjo kazen izvedel slabo. Njegov strel je gostujoči vratar ubranil, Tučić pa tako še čaka na prvi zadetek v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

Bravo je v sredo postal polnoleten. Pot šišenskega kluba se je začela pred 18 leti, v tem času pa so Ljubljančani spisali zgodbo o ekspresnem vzponu iz nižjeligaških tekmovanj v prvo ligo, kjer se vse od leta 2019 uspešno udejstvuje. »Marsikdo nas je v preteklosti že odpisal, a mi smo še vedno tu in še naprej se bomo trudili za dobro igralcev, za dobro nogometa in za dobro slovenskega športa,« je ob rojstnem dnevu kluba povedal športni direktor Dejan Močnik.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo v drugem polčasu do zmage pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 24. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Bravu Kostelu z 0:1 (0:0).

DELI NA