05.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Celje

Prva liga Telemach, 34. krog

KALCER RADOMLJE - CELJE

7. maj 2022, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Luka Guček, Mateo Mužek

Radomlje so pretekli konec tedna na Krasu pisale zgodovino. V tekmo so, razumljivo, krenile manj živčno od svojih rdeče-črnih tekmecev, za katere bi drugačen rezultat (vsaj na papirju) še lahko kaj spremenil. Domačini so divje napadali zmago, na koncu pa so se je, kot se rado zgodi v nogometu, razveselili manj prepričljivi gostje. In z njo sploh prvega »dvojnega mandata« med elito. »Bojim se, da smo se izpraznili, ne vem, kako bomo zaključili sezono,« je po srečanju dejal strateg mlinarjev. Odgovor bo dobil v soboto, ko ob Kamniško Bistrico prihaja celjska zasedba, ne eni ne drugi pa nimajo več pravih tekmovalnih ambicij. Kakšen dvoboj bomo videli v Domžalah?

Amir Botonjić, pomočnik trenerja NK Radomlje: "Plan za preostanek sezone je, da na vsaki tekmi do konca tekmovanja ciljamo na zmago. Želimo si premagati tako Celje kot Koper in Domžale. Proti Kopru v letošnji sezoni nismo osvojili niti ene točke in za to se želimo oddolžiti."

Kdo je vroč?

Za izbruh navdušenja je v zadnji minuti sodnikovega dodatka poskrbel Gedeon Guzina. Napadalec iz Bosne in Hercegovine je osamljen (vsi sežanski nogometaši so na gostujoči polovici čakali podajo iz kota) stekel v protinapad, se znašel iz oči v oči z Janom Koprivcem in ga rutinirano premagal. Zanimivo je, da pred tem 28-letnik spomladi kljub solidnim predstavam še ni zatresel nasprotnikove mreže.

Ali ste vedeli?

»V tretje gre rado,« se glasi dobro znana krilatica. In res, Radomljani letos preživljajo svoje tretje leto med elito, obstanek pa so si priborili prvič. V sezoni 2014/15 so bili s 16 točkami in kar 28 porazi odločno premalo konkurenčni (deveta Gorica je takrat na primer zbrala 37 točk), dve leti zatem je bila rumeno-črna statistika maja še nekoliko slabša: zgolj ena zmaga, 13 točk ter razlika v zadetkih -57.

CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Mayeuski, David Zec

Čeprav so Celjani pretekli konec tedna ustrezno s položajem na prvenstveni razpredelnici vlogo neizrazitega favorita prepustili gostom iz Murske Sobote, je bila podoba na zelenici vsaj uvodoma nekoliko drugačna. Tudi sicer bolj razigrana domača zasedba je povedla že takoj na začetku, na drugi strani pa aktualni prvaki niso našli pravega navdiha. Tekma bi se kaj lahko razpletla drugače, če ne bi pred odmorom David Zec videl rdeče. Številčna prednost je prebudila Prekmurce, ki so se na koncu veselili zmage. Ker je za grofe prvenstvena sezona bolj kot ne končana, jih izgubljene točke niso preveč bolele. Bodo kakšno vseeno osvojili v soboto?

Tjaš Begić, napadalec NK Celje: "Delovna zagnanost in motivacija na treningih sta na zelo visokem nivoju, saj si sezono želimo zaključiti z zmagovalno mentaliteto. Jutri nas čaka težka tekma, a naredili bomo vse, da se domov vrnemo s tremi točkami."

Kdo je vroč?

Črno-beli so hladen tuš doživeli že v 8. minuti, ko je predložek z desne strani našel glavo Morozova, ta pa je pripravil strel Jonu Špornu. Štiriindvajsetletnik priložnosti ni zapravil, veselil se je svojega drugega zadetka v letošnji sezoni (prvega je julija pospravil v mariborsko mrežo), skupno četrtega na slovenskem prvoligaškem odru. Bo nekdanji igralec Drave in Mure razpoložen tudi proti Radomljam?

Ali ste vedeli?

S končnim rezultatom v petek ni bil nezadovoljen le Primož Rožman, ampak tudi navijači na severni tribuni Stadiona Z'dežele. Najzvestejši privrženci celjskega kluba Celjski grofje so namreč praznovali svoj trideseti rojstni dan. Začetki navijaške skupine segajo v leto 1992, ko se je bolj kot nogometne obiskovalo hokejske tekme. Po nekajletni odsotnosti so se navijači na pobudo kluba zopet povezali leta 2019.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2022 | Prva liga Telemach
    Poraz Celja pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:0).

DELI NA