21.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Celje

Prva liga Telemach, 2. krog

KALCER RADOMLJE - CELJE

22. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- prost vstop

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Pod presenečenje prvega kroga nove sezone Prve lige Telemach so se podpisali Radomljani. V Ljudski vrt se niso podali kot uigrana celota – to je po tako intenzivnem kadrovanju in brez obilice pripravljalnih obračunov nemogoče. So pa, na veliko zadovoljstvo svojega trenerja, zaigrali s srcem. Na drugi strani so mlinarje evropski Mariborčani videli kot priložnost za eksperimentiranje; svoje najboljše nogometaše so dali počivat na klop. Kaznovani so bili s tremi žogami v svoji mreži, varovanci Nermina Bašića pa bi tja lahko pospravili še kakšno. Uspeh pod Kalvarijo bodo rumeno-črni skušali nadgraditi doma, proti še enemu štajerskemu tekmecu.

Nermin Bašić, trener NK Radomlje: "Za nami je šele prvi krog. Na tem nivoju moramo odigrati tudi tekme, ki sledijo; čaka nas še veliko dela."

Kdo je vroč?

Morda najsvetlejša točka v soboto vrhunske radomeljske zasedbe je Sandi Nuhanović. Vezist, ki ima poleg slovenskega še potni list Bosne in Hercegovine, je nase prvič opozoril v 35. minuti, ko je z odlično podajo prek vijoličaste obrambe našel vtekajočega Luko Cerarja, ta pa je v padcu zadel za 0:2. Med strelce se je Nuhanović vpisal kakšne četrt ure pred koncem: sam je stekel proti domačemu golu in suvereno zaključil.

Ali ste vedeli?

Ob Dravi so bili mlinarji zelo uspešni tudi na papirju. Nuhanović in Čuić se lahko pohvalita z najvišjim številom uspešnih podaj, kot kolektiv pa so rumeno-črni med vsemi prvoligaši zabeležili največ zadetkov (3), največ uspešnih napadalnih akcij (28), največ ključnih podaj (13), največ uspešnih preigravanj (22) ter najmanj izgubljenih žog (61). Radomlje so s tremi točkami in najvišjo razliko v zadetkih trenutno vodilna ekipa lige.

CELJE

Prepoved nastopa: Gregor Bajde, Tomislav Tomić

Celjani so poleti v svoje vrste pripeljali lepo število nogometašev, Simona Rožmana je na klopi nasledil Roman Pilipčuk. Če gre sklepati po kadrovanju, bodo grofje tudi v letošnji sezoni med ekipami, ki napadajo zgornji del lestvice. Na otvoritvi ob Kamniški Bistrici niso razočarali: predstavili so se v disciplinirani, kompaktni luči – a kaj, ko jim je nasproti stal vsaj tako zrel nasprotnik. Ne čudi, da gledalci, ki so se prejšnjo soboto kuhali v sopari domžalskega športnega parka, niso videli zadetkov. Zasedba iz knežjega mesta bo tudi v drugem krogu na delu v Domžalah, le da jo bodo tokrat pričakali Radomljani. Kakšen bo končni izid?

Vasilije Janjičić, vezist NK Celje: "Jutri nas čaka zahteven obračun proti nasprotniku, ki je v prvem krogu pokazal veliko dobrih stvari. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in dobro predstavo pridemo do prvih treh točk v sezoni."

Kdo je vroč?

Matjaž Rozman je z nekaj odličnimi posredovanji poskrbel, da je celjska mreža po uvodnih devetdesetih minutah še nedotaknjena, in znova dokazal, da kljub zrelim 35 letom še zdaleč ni za med staro šaro. Silovit strel Janeza Piška v 41. minuti bi bržkone končal v stičišču vratnice in prečke, a je bravurozno posredoval veteran med celjskima vratnicama. Pet minut pozneje je »Rozi« veselje preprečil še Mitji Ileniću.

Ali ste vedeli?

Rozman je prvi nastop v članski konkurenci vpisal avgusta 2005, ko je v drugoligaškem tekmovanju pred streli napadalcev Livarja iz Ivančne Gorice branil mrežo Aluminija. Tekmo so Kidričani dobili z 2:3, štiri mesece poprej pa je Nejc Ajhmajer praznoval svoj drugi rojstni dan. V soboto sta bila danes 35-letni vratar in 19-letni bočni branilec člana iste začetne enajsterice.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2022 | Prva liga Telemach
    Radomlje in Celje brez zmagovalca
    Nogometaši Kalcer Radomelj in Celja so se v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA