10.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Celje

Prva liga Telemach, 20. krog

KALCER RADOMLJE - CELJE

11. december 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Madžid Sošić in Ester Sokler

Nedeljski spored zadnjega jesenskega kroga bosta zaključili ranjeni zasedbi. V izdihljajih sredinega dvoboja poraženi Celjani se še drugič v istem tednu vračajo v Domžale, Radomlje pa so v Mariboru doživele najvišji poraz na tekmah Prve lige Telemach. V rumeno-črnem taboru so se po sedmih prejetih zadetkih odločili, da že pred zadnjim jesenskim dejanjem posežejo po trenerski spremembi. Nermin Bašić je zaključil drugo epizodo na klopi mlinarjev, ki je v vlogi glavnega trenerja trajala dobro leto. Obračun s Celjani bosta vodila dosedanja pomočnika Amir Botonjić in Rok Hanžič, ki je v jesenskem delu prejšnje sezone Bašićev predhodnik na klopi Radomelj. Lahko šok terapija poskrbi za prekinitev zmagovalnega posta, ki traja že 16 tekem?

Kdo je vroč?

Radomljani v Ljudskem vrtu niso bili na ravni predhodnih predstav, vroči Mariborčani pa so to znali izkoristiti. Emil Velić je moral sedemkrat po žogo v svojo mrežo, a roko na srce niti en zadetek ni šel na njegov račun. Sedemindvajsetletni Ljubljančan spada med izkušenejše nogometaše v pisani igralski zasedbi, po takšni tekmi pa veliko šteje prav zrelost. Se bodo Radomljani zgolj nekaj dni po visokem porazu uspeli pobrati že v nedeljo? V drugem krogu so Celjanom že odščipnili točko.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so Radomljam zadali najvišji poraz na tekmah Prve lige Telemach, rumeno-črni pa so še 16. zapored ostali brez ligaške zmage. V letošnji sezoni so se razveselili dveh, prve prav v Ljudskem vrtu, v državnem prvenstvu pa so nazadnje slavili konec julija, ko so bili v tretjem krogu uspešni v Novi Gorici. Če upoštevamo prejšnjo sezono, so mlinarji na severu Primorske še desetič zapored ostali neporaženi, a kaj, ko je sledil še daljši niz brez slavja. Le-ta sicer ni najdaljši kar se tiče nastopov v Prvi ligi Telemach, saj so Radomljani v drugi prvoligaški sezoni zmago lovili vse do 19. kroga.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Denis Popović

V celjskem prvoligašu niso bili pretirano zadovoljni z izplenom zaporednih gostovanj v Domžalah, saj so obakrat zgolj remizirali, srečanje z Radomljami se je končalo z izidom 1:1. Tudi decembrski dvojni spored ob Kamniški Bistrici se ni pričel po notah grofov, ki so se v sredo v knežje mesto vrnili praznih rok. Odločil je zadetek v izdihljajih dvoboja, junak Domžalčanov pa je bil Matej Podlogar, v preteklosti tudi nogometaš Celja. V taboru gostiteljev so se veselili polnega izplena, Celjani pa so iz drugega mesta zdrsnili na četrto. Za nameček so za obračun z Radomljami izgubili pordečelega Denisa Popovića, ob igrišču pa ne bo niti Romana Pilipčuka, saj si je Rus prislužil še drugo rumeno opozorilo v letošnji sezoni. S kakšno popotnico bodo Celjani zakorakali v zimski premor?

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Težko je reči, v čem je težava, da nismo uspešni pri realizaciji naših priložnosti. Naša igra je dobra, vsako tekmo si ustvarimo kopico lepih priložnosti in v ekipi imamo precej kakovostnih nogometašev, ki so sposobni zadevati. Trenutno smo v obdobju, ko nam to ne uspeva tako, kot bi si želeli. To nas na koncu stane precej točk. Toda potrebno je nadaljevati in pozitivno gledati naprej. Preživeli smo že veliko in tudi to obdobje bo minilo. Ni se nam uspelo odlepiti od najbližjih zasledovalcev. V nedeljo nas čaka še zadnja tekma, ki jo moramo zmagati. Nato bomo v spomladanskem delu prvenstva nadaljevali z novo serijo uspehov."

Kdo je vroč?

Celjani so še tretjič zapored ostali brez želene zmage, v zadnjih šestih krogih pa so slavili zgolj enkrat. Tako kot v Stožicah, so si grofje tudi v Športnem parku Domžale priigrali več kot dovolj priložnosti, znova pa je zatajila realizacija. Domžale so se po golu Gregorja Bajdeta znašle v zaostanku, a so gostitelji hitro zatem izkoristili nezbranost v zadnji vrsti Celja in poravnali izid. Bajde je tokratno tekmo pričel v začetni enajsterici, saj Charlesa Ikwuemesija ni bilo v kadru, Litijan pa je po osmih pokalnih golih dočakal tudi ligaški prvenec v letošnji sezoni. Bo nevaren tudi v nedejo?

Ali ste vedeli?

Tisoč stota tekma Celjanov v Prvi ligi Telemach se ni razpletla po pričakovanjih grofov, ki so se morali sprijazniti s četrtim porazom. Četa Romana Pilipčuka si je nekaj zaostanka za Olimpijo nabrala tudi na račun remijev, saj jih je doslej vknjižila že sedem, kar tri na zadnjih petih tekmah. Za nameček so Celjani s tremi neodločenimi rezultati tudi odprli letošnjo sezono.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani zanesljivi pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v Domžalah v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:3 (0:1).

DELI NA