19.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Domžale

Prva liga Telemach, 36. krog

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

21. maj 2022, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomlje so z zmago na Bonifiki poskrbele za nov zaplet na vrhu ligaške razpredelnice, saj je Koper krog pred koncem vodstvo na lestvici znova predal Mariboru. Primorci bodo v nedeljo gostovali v Šiški, vodilni Štajerci v Murski Soboti, Radomljani pa bodo zadnje dejanje Prve lige Telemach odigrali že v soboto. Rumeno-črne za konec uspešne sezone čaka še občinski obračun z Domžalami, ki so pred zadnjimi 90 minutami točko za občinskim tekmecem. "Ravbarji" se s 44 točkami nahajajo na sedmem, "mlinarji" pa so se s četrto zaporedno zmago povzpeli na šesto mesto. Radomlje še nikoli v zgodovini svojega nastopanja v Prvi ligi Telemach še nikoli niso nanizale toliko zmag, lahko v soboto podaljšajo serijo?

Amir Botonjić, pomočnik trenerja NK Radomlje: "Naš cilj do konca sezone je doseči peto mesto na lestvici in glede na prikazano v zadnjem obdobju, je to povsem mogoč scenarij."

Kdo je vroč?

Moštvo Nermina Bašića je neporaženo na šestih zaporednih preizkušnjah, po Muri, Taboru in Celju pa je po napadih rumeno-črnih kapituliral še Koper. V zaključku prvenstva dobro formo kaže Gedeon Guzina, ki je v polno meril tudi v Kopru. Bosansko-hercegovski napadalec je na treh tekmah zadel štirikrat, s skupno devetimi goli pa je zdaj najboljši strelec ekipe.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Radomelj so se poleti še tretjič prebile med prvoligaše, v tretjem poskusu pa so se izognile ekspresnem izpadu iz elitne druščine. "Mlinarji" so bili po jesenskem delu sezone na zadnjem mestu, Nermin Bašić, ki je pozimi nasledil Roka Hanžiča, pa je spomladi storil še korak naprej in ekipo popeljal do tega, da pred zadnjo tekmo sezone ostaja v igri za peto mesto. To je dosegljivo, če Bravo v nedeljo izgubi s Koprom, Radomlje pa prvič v letošnji sezoni dobijo občinski obračun.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Senijad Ibričić je na tekmi s Celjem še zadnjič oblekel dres Domžal, bogato kariero pa je sklenil z golom pred dva tisoč gledalci. Zadetek z bele točke ni bil dovolj za zmago, Celjani so v drugem polčasu izenačili in domov odnesli točko. Zadnji tekmec rumene družine bodo sosednje Radomlje, ki so se s ponedeljkovo zmago v Kopru zavihtele pred Domžale. Od sobotnega dvoboja ob Kamniški Bistrici bo odvisno, če bo tako ostalo tudi po zadnjem krogu letošnjega prvenstva, ki zagotovo ne bo z zlatimi črkami zapisano v zgodovino dvakratnih državnih prvakov. Domžalčani so ostali brez želenega preboja v evropska tekmovanja, ceno za to pa bo plačal tudi Dejan Djuranović, ki bo v soboto še zadnjič vodil člansko ekipo rumenih.

Kdo je vroč?

S kakšno zasedbo se bodo Domžalčani predstavili v zadnjem krogu sezone 2021/22? V zaključku letošnjega prvenstva veliko priložnosti dobivajo tudi mladci, ki se uveljajajo v članski konkurenci. Srečanje s Celjem sta ob Mitji Ileniču pričela tudi Emir Saitoski in Nick Perc, ki je zrasel prav v knežjem mestu, saj je bil v preteklosti član mlajših selekcij Šampiona. Javnost ga je prvič spoznala novembra 2020, ko ga je Milenko Aćimović tedaj še kot 17-letnika vpoklical v izbrano vrsto do 21 let.

Ali ste vedeli?

Dejan Djuranović je na tekmi s Celjem priložnost za članski debi namenil trem najstnikom. V končnici tekme sta v igro vstopila Lovro Golič in Edvin Krupić, še prej pa je Luki Topaloviću, po stažu še kadetu, pripadla čast, da je v 72. minuti zamenjal Senijada Ibričića. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je sklenil bogato nogometno pot, tudi v prihodnje pa bo deloval ob Kamniški Bistrici. Na mestu športnega direktorja bo nasledil Mateja Oražma, ki bo v novi sezoni izvršni direktor kluba.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2022 | Prva liga Telemach
    Remi in goliada med Radomljami in Domžalami
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Domžal so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:1).

DELI NA