07.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Gorica

Prva liga Telemach, 12. krog

KALCER RADOMLJE - GORICA

10. oktober 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici bo odigrano zaključno dejanje uvodne tretjine letošnje izvedbe Prve lige Telemach. Po 11. krogu prvenstva osme Radomlje gostijo deveto Gorico, ki za tokratnimi gostitelji zaostajajo za dve točki. Če so se Primorci nazadnje veselili v devetem krogu, ko so v Sežani premagali Tabor, je radomeljski spomin na zadnje slavje že malce zbledel, sega pa prav v Novo Gorico. Četa Nermina Bašića je julij zaključila z zmago na severu Primorske in tako zaokrožila uspešen vstop v novo sezono. Mlinarji so julija na treh tekmah nabrali sedem točk, izplen v nadaljevanju prvenstva pa je bil precej skromnejši. Rumeno-črni so z remiji proti Muri, Taboru in Bravu osvojili še tri točke, nazadnje pa so po preobratu klonili v Celju. Se bodo Radomljani pobrali v ponedeljek?

Kdo je vroč?

Samsindin Ouro reprezentančnega premora ni preživel v Sloveniji, saj je bil vnovič povabljen v izbrano vrsto Toga. Posojeni nogometaš Mure je v reprezentančnem dresu vknjižil dve asistenci, dobro formo pa je potrdil tudi po povratku pod sončno stran Alp. Vezist se je v knežjem mestu veselil strelskega prvenca v dresu Radomelj, na koncu pa zadetek vseeno ni bil dovolj za nove točke.

Ali ste vedeli?

Radomlje so krog pred koncem uvodne tretjine letošnjega prvenstva še edina zasedba v deseterici klubov, ki na domačih tekmah še ni prišla do zmage. Zelenici v Športnem parku Domžale sicer težko pravimo domača, saj mlinarji trenirajo v domačem kraju, morda pa se prav to pozna, da imajo težave na igrišču ob Kamniški Bistrici. Četa Nermina Bašića je na petih tekmah v Športnem parku Domžale resda izgubila zgolj enkrat, a je ob štirih neodločenih rezultatih še brez zmage. Se bo to spremenilo v ponedeljek?

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani so po reprezentančnem premoru doživeli nov poraz, sedmega po povratku med najboljše klube v državi. Obračun z Mariborčani je bil praktično že izgubljen po prvem polčasu, v katerem so Štajerci z učinkovito predstavo dosegli tri zadetke. Primorci so tako podaljšali neugodno tradicijo na tekmah z Mariborom, ki modro-belim na ligaških obračunih sila redko oddaja točke. So pa Goričani uspešnejši na medsebojnih tekmah z Radomljami, ki so jih doslej premagali petkrat, od dveh porazih pa so se še dvakrat iztržili točko, obakrat v Novi Gorici. Vrtnice so s tremi zmagami uspešnejše tudi, ko v vlogi domačina igrajo Radomljani, se bo trend nadaljeval tudi v ponedeljkovem popoldnevu?

Kdo je vroč?

Etien Velikonja je z uspešno izvedeno enajstmetrovko omilil goriški poraz v spopadu z Mariborčani, ki so za hrbet Uroša Likarja pospravili štiri žoge. Prav Velikonja spada med tiste nogometaše Gorice, ki premorejo največ izkušenj, prav on pa bo moral Primorce izvleči iz težav. Izkušeni napadalec je s tremi zadetki najuspešnejši nogometaš ekipe, ki je doslej devetkrat zatresla mreže tekmecev. Na srečo nič kaj prida učinkovitejši niso niti nogometaši Radomelj, ki so zaenkrat pri desetih doseženih golih.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so z visoko zmago pokvarili slavje 75. obletnice novogoriškega kluba, ki spada med ustanovitvene člane slovenske lige. Gorica je v elitni druščini neprekinjeno igrala vse do leta 2019, ko se je prvič preselila med drugoligaše. Že pred tem je klub zapustil Amedej Vetrih, nekdanji vezist modro-belih pa je v tem tednu sporočil, da zaključuje kariero. Reprezentant Slovenije je v dresu matičnega kluba zbral 127 uradnih nastopov, še 108-krat pa je zaigral za Domžale. Ravno leta 2019 se je preselil v Turčijo, po treh sezonah v tujini pa je pri 31 letih sklenil nogometno pot.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.10.2022 | Prva liga Telemach
    Gorica do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Gorice so se v 12. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA