09.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 26. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

9. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Rok Jazbec

Radomljani so lahko s podobo, ki jo kažejo v spomladanskem delu sezone, še kako zadovoljni. Dve zmagi, dva remija in le en poraz – s podobno statistiko se lahko na primer pohvali drugouvrščena Olimpija. Dobre predstave so novincem med elito kakopak prinesle tudi lepo število točk in jih izstrelile iz cone izpada na dokaj varno sedmo mesto. Tega so prejšnji konec tedna ubranili pred zasledovalci iz Celja, zdaj pa bodo skušali kakšno točko odtrgati Koprčanom. Počivanje na lovorikah nikakor ne pride v poštev, saj jih od cone izpada in starih tegob loči zgolj pet točk. Na videz velika prednost, ki pa bo, če se mlinarji preveč sprostijo, hitro skopnela.

Kdo je vroč?

Nermin Bašić je po koncu srečanja stopil v bran svojemu varovancu Roku Jazbecu, ki je v izdihljajih srečanja preprečil najhujše z dokaj grobim prekrškom. Ker sta bila za njim še dva soigralca, ni bil predčasno poslan pod prhe, Bašić pa je potezo označil za srčno. No, Jazbeca v sredo kljub vsemu ne bo na igrišču, saj je njegova zbirka rumenih kartonov že preobširna. Kateri mlinar bo tokrat najbolj požrtvovalen?

Ali ste vedeli?

Radomljani bodo v sredo igrali tudi proti statistiki. Od desetih medsebojnih tekem jih je namreč kar osem pripadlo Kopru, dvakrat so slavili mlinarji, točk pa si rumena tekmeca nista razdelila še nikoli. Za Radomlje je bila najuspešnejša sezona 2014/15, ko so Luko Koper, predhodnika trenutnega kluba, dvakrat zapored premagali z 2:1. Septembra sta zabila Snoj in Premrl, novembra je bil strelsko razpoložen Stoiljković .

KOPER

Prepoved nastopa: /

Z razpletom obračuna v Sežani kanarčki ne morejo biti zadovoljni. Najbolj jih zagotovo boli dejstvo, da so poln izkupiček iz rok izpustili, ko je imel Slavko Vinčić piščalko že v ustih, pripravljeno, da z njo oznani konec srečanja. Roko na srce, sosedi s Krasa so si v nedeljo zaslužili točko, Koprčani pa z izjemo zadetka za vodstvo niso pokazali nobenega pravega presežka. Še naprej iščejo tisti pravi ritem iz jesenskega dela – po uspešni spomladanski otvoritvi (z 1:2 so slavili v Celju) so rezultatsko nekoliko padli. Prvo mesto se zdi vse bolj oddaljeno, a Primorci bržkone še niso rekli zadnje. Do konca sezone lahko zberejo kar 33 točk, kako uspešni bodo?

Kdo je vroč?

Kdor je v nedeljo okoli četrte ure popoldne prižgal televizor in skočil na prvi program Sportkluba, je imel kaj videti. V 59. minuti spopada med Taborom in Koprom je Ivica Guberac namreč silovito sprožil z več kot 30 metrov (malodane s sredine igrišča) in dosegel enega izmed golov sezone. Kapetan je okroglo usnje poslal naravnost v stičišče vratnice in prečke, to pa je bil že njegov 17. zadetek na 226 nastopih.

Ali ste vedeli?

Vse več trenerjevega zaupanja uživa Marko Đira. Dvaindvajsetletnik, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, je nastopil na vseh tekmah spomladanskega dela prvenstva (v Sežani je v igro vstopil v 83. minuti, ko je zamenjal strelca edinega zadetka Guberca), priložnosti ni dočakal zgolj proti Mariboru. Gre sicer za posojenega nogometaša zagrebškega Dinama, ki se bo na Obali mudil še do konca aktualne sezone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2022 | Prva liga Telemach
    Koprčani slavili pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v Domžalah v 26. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

DELI NA