19.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Maribor

Prva liga Telemach, 22. krog

KALCER RADOMLJE - MARIBOR

21. februar 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Če se bodo tudi Štajercem v vijoličastem Radomljani po robu postavili na podoben način, kot so se pred tednom dni tistim v rdeče-belem, si lahko obetajo dober rezultat. Šumarjem so v ponedeljek varovanci Nermina Bašića namreč odčitali pravo nogometno lekcijo: razleteli so se po igrišču, domačini pa so le nemočno tekali za njimi. Štirje goli, tri točke in skok na osmo mesto. To je radomeljski izkupiček spopada z Aluminijem, zdaj pa na obisk prihaja ekipa z drugega konca lestvice. Tekma bo vse prej kot lahka, a imajo mlinarji vse možnosti, da zakuhajo presenečenje. Se bodo Mariborčani ob Kamniški Bistrici opekli tako kot pred dnevi Olimpija?

Kdo je vroč?

Tomislav Mrkonjić, napadalec, ki je v Slovenijo prišel pred dobrima dvema tednoma, se je proslavil že na debiju v rumeno-črnem. Sedemindvajsetletnik je Janžekoviča prvič premagal v 34. minuti s silovitim strelom ob »prvi« vratnici, drugič pa se je na seznam strelcev vpisal po odmoru. S podajo iz kota ga je sredi nezbranih štajerskih branilcev našel Ivan Šarić. Aluminiju sta zabila še Čalušić in Kregar.

Ali ste vedeli?

Pred ponedeljkovim srečanjem je statistika zagotovo na strani serijskih slovenskih prvakov iz Maribora. Ti so na dveh obračunih, odkar so se Radomlje vrnile med elito, dvakrat slavili. Avgusta je bilo 0:1 (Alvir), oktobra pa 2:1 (Vrhovec, Sirk). Tudi sicer so vijoličasti tradicionalno boljši: na vseh 10 medsebojnih srečanjih so rumeno-črni zgolj dvakrat iztržili remi, preostalih 8 tekem pa je pripadlo Štajercem.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Večni derbiji Štajercem zadnja leta ne grejo od rok. Nič drugače ni bilo niti prejšnjo nedeljo, v Stožicah je Olimpija še devetič od septembra 2019 ostala nepremagana. Ne le to: vpisala je svojo četrto zmago v tem času, čeprav so bili, roko na srce, vijoličasti tokrat boljši tekmec. Varovanci Radovana Karanovića so poskušali, kombinirali, a niso uspeli prebiti zeleno-belega bloka. Ker je dan poprej Koper slavil v Celju, je to za Mariborčane pomenilo padec na drugo mesto, sredi tedna pa bi lahko zdrsnili še stopničko nižje, a so jih rešile Domžale. Popravni izpit jih čaka v ponedeljek ob Kamniški Bistrici. Se bodo rumeno-črnega izziva lotili dovolj resno?

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Zavedamo se, da odhajamo na zelo zahtevno gostovanje. Ni naključje, da so tako prepričljivo začeli spomladanski del, saj so dobro delovali že jeseni in v Kidričevem le še potrdili kvaliteto. Tudi oni potrebujejo točke v boju za obstanek, obeta se zanimiva tekma. Toda verjamem, da bodo naše pozitivne značilnosti prišle do izraza. Najbolj pomembno je, da imamo glede na prikazano dober izhodiščni položaj. Potrebujemo dober odziv, ob tem pa želimo še izboljšati določene zadeve v igri."

Kdo je vroč?

Đorđe Ivanović, čigar prihod je pozimi dvignil precej prahu, je priložnost dobil že na prvi uradni tekmi. Usoda je hotela, da je bil to večni derbi. Srbskega napadalca je Radovan Karanović uvrstil v začetno enajsterico, na igrišču pa pustil do 80. minute, ko ga je zamenjal s Selloukijem. Svojega nekdanjega ljubljenca je ljubljansko občinstvo kakopak izžvižgalo. Bo tokrat lahko zaigral bolj sproščeno?

Ali ste vedeli?

V četrtek so se pod Kalvarijo odprla volišča: začelo se je glasovanje za Vijol'čnega bojevnika 2021. Navijači lahko izbirajo med nogometaši, ki so v prejšnjem koledarskem letu za Mariborčane odigrali vsaj 14 tekem. Zmagovalec bo znan 25. februarja, svečana podelitev pa se bo odvila dan pozneje v Ljudskem vrtu. »Ne pozabimo: ne izbiramo najboljšega nogometaša, ampak najbolj srčnega,« še opominjajo Štajerci.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2022 | Prva liga Telemach
    Maribor suveren pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v Domžalah v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:4 (0:2).

DELI NA