16.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Maribor

Prva liga Telemach, 10. krog

KALCER RADOMLJE - MARIBOR

18. september 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so po odličnem vstopu v sezono popustili pri zbiranju točk, saj so na zadnjih petih tekmah nabrali zgolj dve. Skromnejši rezultati v zadnjem obdobju so tudi posledica hude poškodbe Ivana Ćalušića, ki je bil motor mlinarjev na sredini igrišča. Posojeni član Hajduka je v prvem krogu s soigralci zablestel v Ljudskem vrtu, ki so ga rumeno-črni utišali s tremi doseženimi zadetki in presenetljivo visoko zmago. Nogometaši Radomelj so se nato veselili le še v Novi Gorici, niz 11 tekem brez poraza pa so v petem krogu Prve lige Telemach prekinili Koprčani. Od poraza na Bonifiki je minil dober mesec, četa trenerja Nermina Bašića pa se od tedaj še ni uspela vrniti na stare obrate. Bo obisk Maribora znova dal dodatne motivacije?

Nermin Bašić, trener NK Radomlje: "Maribor gremo premagati, zakaj ne? Zame ni lahkih in težkih tekem, vse so enake, vse je odvisno od pristopa. Na vsaki tekmi imamo svoj način igre, mrtvi pa se štejejo na koncu."

Uroš Korun, branilec NK Radomlje: "Psihološki moment je zelo pomemben. Če ne zmagaš na šestih zaporednih tekmah, se v glavi pojavijo stvari, ki niso pozitivne. Je pa trener prvi, ki nas dviguje pred vsako tekmo, zato se za nas ni treba bati. Moja naloga je pomagati po najboljših močeh. Ekipi se je naknadno pridružilo nekaj novincev, zato bomo še potrebovali nekaj časa, sem pa velik optimist."

Kdo je vroč?

Občinski derbi se ni razpletel po željah Radomljanov, čeprav jim je ob polčasu kazalo bolje, saj so dvakrat zatresli tudi okvir gola. V taboru mlinarjev so se veselili tik pred odmorom, po avtogolu Ivana Durdova, ki pa je nato zrežiral domžalski preobrat v drugem polčasu. So pa bile Radomlje uspešnejše v prvem krogu Pokala Pivovarna Union, v katerem so že v prvem polčasu štirikrat zatresli mrežo Dragomerja. Nermin Bašić je priložnost namenil nogometašem, ki so doslej igrali manj, pod prvi in drugi gol rumeno-črnih pa se je podpisal Ismir Nadarević. Devetnajstletnik je konec avgusta podpisal prvo poklicno pogodbo.

Ali ste vedeli?

Nermin Bašić je po devetih mesecih znova združil moči z Rokom Hanžičem. Dvojec je sodeloval že v prvi polovici prejšnje sezone, a je bil tedaj v vlogi glavnega trenerja Rok Hanžič, ki je klub v sezoni 2020/21 popeljal do vrnitve v prvoligaško druščino. Povratnik med Radomljane bo ob Amirju Botonjiću drugi pomočnik Nermina Bašića, potem ko je bil v drugi polovici minule sezone pomočnik Dejana Djuranovića na domžalski klopi.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Sven Šoštarič Karič

Državni prvaki so se od uvodne četrtine Prve lige Telemach poslovili s krvavo potrebno zmago. Jan Repas je bil v uvodu drugega polčasa natančen po kotu Roka Kronavetra, Mariborčani pa so se s tesno zmago približali sredini lestvice. Da v štajerski prestolnici z uvodnim delom sezone niso zadovoljni, ni skrivnost, le 11 točk je precej pod pragom pričakovanj pristašev kluba, ki so po 16. naslovu državnega prvaka pričakovali, da bo Maribor tudi v sezoni 2022/23 krojil vrh lestvice. Za zdaj so vijoličasti še daleč za vodilno Olimpijo, precej bližje pa so drugi Celjani. Zasedba Damirja Krznarja bo skušala v Domžalah maščevati poraz z začetka sezone, ko so Mariborčani v Ljudskem vrtu klonili kar trikrat. Hrvat na vijoličasti klopi bo lahko prvič računal tudi na Ishaqa Rafiuja.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Zelo pomembno bi bilo povezati še eno zmago, takšne so naše želje, a tudi zmožnosti. Moramo pa biti znova na najvišjem nivoju glede teka, agresivnosti, osvajanja t.i. drugih žog. Sprejemamo vlogo favorita, gremo po tri točke, za katere pa se bo treba močno potruditi."

Jan Repas, vezist NK Maribor: "Takoj smo odmislili Bravo in se usmerili k Radomljam. V drugo četrtino prvenstva moramo z dodatnim zagonom in bolj pozitivno energijo. Verjamem, da sledi tudi točkovno uspešnejše obdobje."

Kdo je vroč?

V mestu ob Dravi so v tem tednu le dočakali dan, ko je Ishaq Kayode Rafiu prestopil prag Ljudkega vrta. Nigerijec kljub optimističnim napovedim predstavlja neznanko, zato pa navijači dobro vedo, kaj lahko pričakujejo od Roka Kronavetra. Izkušeni vezist je v zadnjih tednih gonilna sila mariborske igre in nekdo, brez katerega si trenutno ni moč zamisliti igre Štajercev. Petintridesetletnik je v Šiški podal za edini zadetek, krog prej pa je z golom in podajo preprečil zmago Sežancev.

Ali ste vedeli?

Damir Krznar je v medijskih nastopih že nekajkrat izpostavil pomembnost reprezentančnega premora, ki ga bodo skušali Mariborčani izkoristiti za piljenje forme. Hrvat pričakuje, da se bodo oktobra ekipi priključili tudi dlje časa odsotni Martin Milec, Ažbe Jug in Max Watson, tekmo v Domžalah pa bo zaradi prepovedi igranja izpustil tudi Sven Šoštarič Karič. Mariborčan bo tako v vlogi navijači, v nedeljo pa bo pesti stiskal tudi za očeta Amirja in mlajšo sestro Tijo, ki sta pred dnevi združila moči v ŽNK Pomurje. Amir Karić je namreč postal trener Beltinčank, ki se jim je že pred dvema letoma pridružila Tija Šoštarič Karič.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2022 | Prva liga Telemach
    Maribor blestel pri Radomljah
    Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Kalcer Radomlje s 5:0 (2:0).

DELI NA