22.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Mura

Prva liga Telemach, 32. krog

KALCER RADOMLJE - MURA

23. april 2022, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Gedeon Guzina

Radomljani so v Ljudski vrt pripotovali s ciljem, da domov odidejo s točko, s črstvo obrambno postavitvijo pa so izpolnili svoja pričakovanja. Rumeno-črni imajo pet krogov pred koncem sezone štiri točke naskoka pred devetimi Sežanci, s katerimi se bodo udarili naslednji konec tedna. Še prej, v soboto, ob Kamniški Bistrici gostujejo državni prvaki. Mura ostaja za petami Olimpije, nazadnje je premagala Kidričane, Sobočani pa se še vedno s kislim nasmehom spominjajo zadnjega spopada z Radomljami. Mlinarji so se v Fazaneriji razveselili prestižne zmage, za nameček pa so Prekmurcem točko odščipnili še na oktobrski tekmi v Domžalah. Lahko v soboto storijo nov korak do obstanka v Prvi ligi Telemach?

Mateo Mužek, branilec NK Radomlje: "Točka proti Mariboru nam je dala veliko mero samozavesti za obračun proti Muri. Vsako tekmo proti njim smo do sedaj odigrali zelo dobro. Na vsako tekmo se pripravljamo posamično, po tekmi z Muro pa nas čaka eden najpomembnejših obračunov sezone. Do konca prvenstva je še pet preizkušenj in vsaka je za nas finale."

Kdo je vroč?

Čeprav so Sobočani v zadnjih tednih v boljši rezultatski kondiciji, so varovanci Nermina Bašića v Mariboru dokazali, da so zmožni igrati tudi na rezultat. Bosansko-hercegovski strokovnjak po tekmi v štajerski prestolnici ni skrival, da so bili gostitelji boljši tekmec, gostje pa so z blokom pred svojim golom izpolnili zastavljeni cilj. Z dobro predstavo se je izkazal Luka Guček, ki je dobro vodil zadnjo vrsto in pristavil delež k temu, da je radomeljska mreža še devetič ostala nedotaknjena.

Ali ste vedeli?

Lahko Radomlje še desetič to sezono odbijejo vse napade tekmecev? To ne bi bilo presenečenje, saj poletni povratniki med nogometno elito na 11 ligaških tekmah pod vodstvom Nermina Bašića kar šestkrat niso prejeli zadetka. Podatek, da je radomeljska obramba spomladi zaustavila napadalce Celja, Domžal, Mure in tudi Maribora, v prvem krogu sezone pa še Olimpije, kaže na to, da imajo tudi mlinarji v zadnji vrsti dovolj kakovosti.

 

MURA

Prepoved nastopa: Miha Kompan Breznik

Sobočani tudi po 31. krogu Prve lige Telemach dihajo za ovratnik tretje Olimpije, ki jo lahko vsaj do nedelje prehitijo s sobotno zmago ob Kamniški Bistrici. Čeprav na treh gostovanjih v Domžalah še niso izgubili, pa so se dvakrat domov vrnili le s točko, enkrat so namreč remizirali z Domžalčani, enkrat pa z Radomljani. Neosvojeni plen lahko ob koncu prvenstva odloča tudi o uvrstitvi v evropska tekmovanja, na katera ciljajo v Murski Soboti. Če črno-beli do konca sezone ne bodo oddajali točk, bodo zagotovo osvojili tretje mesto, saj bodo v predzadnjem krogu gostovali v Stožicah. Olimpija ima dve točki naskoka, Prekmurce pa čaka zahteven razpored, saj bodo v naslednjih tednih nasproti stali tudi Celjani in za konec še Mariborčani.

Damir Čontala, NŠ Mura: "Radomlje so bile v Fazaneriji precej defenzivno usmerjene, kar ni ravno njihova največja značilnost za spomladanski del prvenstva. Res pa je, da se znajo prilagoditi oziroma spreminjajo stil igre tekom tekme, ne zgolj med posameznimi preizkušnjami. Na zadnji tekmi z Mariborom smo videli, da so bili podobno defenzivni kot proti nam. Vseeno pa pričakujem, da bodo v Domžalah bolj napadalno usmerjeni, kot so bili v Murski Soboti in Mariboru. Biti pa moramo pripravljeni na vse, da ne bomo presenečeni."

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec, ki je na tekmi z Aluminijem sodeloval pri prvem zadetku, v končnici srečanja pa je podvojil domačo prednost, je bil proglašen za najboljšega igralca 31. kroga Prve lige Telemach. Ob Medžimurcu pa gre izpostaviti še enega hrvaškega člana črno-belih. Mihael Klepač v zadnjih krogih vse glasneje opozarja nase in trka na vrata začetne enajsterice. Slavonec je pred dnevi potrdil zmago v Šiški, z asistenco in zadetkom (mrežo Kidričanov je zatresel dvakrat) pa je bil eden od junakov dvoboja z Aluminijem.

Ali ste vedeli?

Ob Bobičancu in Klepaču velja izpostaviti še Tia Cipota. Mladenič je z golom v šesti minuti poskrbel za lažje nadaljevanje, sam pa se je veselil članskega prvenca. Mlajšega od bratov Cipot je pohvalil tudi Damir Čontala, na otroka Fazanerije pa je bil prav gotovo ponosen oče Fabijan Cipot. Nekdanji reprezentant se danes preizkuša kot trener Keme Puconci, ki nastopa v četrtem rangu slovenskega nogometa, v Pomurski nogometni ligi. Petinštiridesetletnik je imel na sobotni tekmi s Črenšovci tudi igralsko vlogo, saj je od 69. minute zaigral kot vratar. Visokorasli nogometaš, ki je za črno-bele igral tako v obrambi kot napadu, se je zdaj preizkusil še v eni vlogi, ob tesni zmagi pa se je veselil zakljenega gola.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2022 | Prva liga Telemach
    Poraz Mure pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach v Domžalah premagali Muro s 3:2 (2:0).

DELI NA