04.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Mura

Prva liga Telemach, 4. krog

KALCER RADOMLJE - MURA

7. avgust 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Malokdo bi si upal napovedati, da bodo Radomlje, poleg Gorice »najmlajši« prvoligaš, četrti krog nove sezone pričakale na drugem mestu. Ne le to: prejšnji konec tedna so bili rumeno-črni skoraj dva dneva celo vodilna ekipa lige. Od prvega mesta so se poslovili v nedeljo, ko Bravo pri sosednji Olimpiji ni prišel do točk, na vrh pa se lahko znova zavihtijo (tokrat morda le za nekaj ur – vse je odvisno od razpleta večnega derbija) v prihajajočem krogu. Četa Nermina Bašića si je še nekoliko boljše izhodišče pred obračunom z Muro pripravila v mestu vrtnic, kjer je v spopadu lanskega in letošnjega novinca slavila minimalno zmago. Kako se bo razpletlo tokrat?

Kdo je vroč?

V slovenskem Las Vegasu je za mlinarje debitiral Francesco Tahiraj. Za dokazovanje je dobil 12 minut igralnega časa, kar je bržkone premalo, da bi Albančeve nogometne sposobnosti prišle do izraza. Tahiraj je na slovensko zelenico stopil prvič po decembru 2018, ko je takratnemu delodajalcu Aluminiju pomagal do visoke zmage nad štajerskimi rivali iz Celja. Bo 25-letni napadalec naslednjo tekmo začel v prvi postavi?

Ali ste vedeli?

Le še trije prvoligaši ostajajo neporaženi. Poleg stoodstotne Olimpije so to še Radomlje in Celje. Za rumeno-črne se pozitivni niz vleče že štiri mesece: zadnji poraz so varovanci Nermina Bašića zabeležili 3. aprila, ko je bila v Stožicah s 4:1 boljša Olimpija. Do konca lanske sezone so mlinarji nato vpisali tri remije in kar štiri zmage, v letošnji pa so še dvakrat slavili in enkrat remizirali. Kako se o razpletla naslednja tekma?

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometni trenerji se vodstva z 2:0 bojijo kot hudič križa. Na videz visoka prednost njihove varovance navda z lažnim občutkom varnosti, nakar nasprotnik po hitrem postopku izniči zaostanek. Četa Damirja Čontale se je prejšnji konec tedna v knežjem mestu vsekakor preveč sprostila, a ji težko zamerimo: nenazadnje je vodila s kar 0:3. Po zadetku Vukliševića se Prekmurci zato niso preveč vznemirjali, so pa malce bolj živčni postali, ko se je v zadnji minuti rednega dela veselil Mayeuski. Nekaj trenutkov zatem so se Sobočani že držali za glave, svojim navijačem pa se bodo skušali oddolžiti v nedeljo, ko gostujejo ob Kamniški Bistrici.

Kdo je vroč?

Zadnje tedne je v črno-belih vrstah izredno razpoložen Mirlind Daku. Kosovski napadalec, ki bo v prekmurski prestolnici kot posojen nogometaš Osijeka ostal do konca letošnje sezone, je julija na šestih uradih tekmah dosegel pet zadetkov. Nazadnje je svojo statistiko izboljšal na Štajerskem. Po Klepaču in Marušku je izkoristil zaspanost domače obrambe in kot tretji zatresel celjsko mrežo. Bo razpoložen tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Slovenska nogometna javnost še ni pozabila Anteja Šimundže. Mariborčan, ki je Muro lani popeljal do zgodovinskega naslova, še vedno sedi na klopi serijskih bolgarskih prvakov iz Razgrada. Njegovi varovanci so se sredi tedna v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakov pomerili z zagrebškim Dinamom – in izgubili z 1:2. Oba zadetka so prejeli v prvih desetih minutah srečanja, končni izid pa je v 22. minuti postavil Tekpetey.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.08.2022 | Prva liga Telemach
    Mura do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Mure so se v 4. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA