23.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 2. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

25. julij 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so v svojo tretjo prvoligaško sezono krenili po željah, pa čeprav ne s polnim izkupičkom. V Spodnji Šiški so pokazali, da mislijo resno, da v tej sezoni ne bodo zgolj »kanta za nabijanje«. Bili so boljši tekmec od (vsaj na papirju) favoriziranega Brava, ki ni imel svojega dne. Mlinarji so potek dogajanja nadzirali predvsem v prvem polčasu, a niso uspeli zatresti šišenske mreže. Na drugi strani je nedotaknjena ostala tudi radomeljska, tekma pa se je tako končala z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom. Kljub vsemu gre za dobro popotnico pred spopadom z Olimpijo, ki ob Kamniško Bistrico prihaja ta konec tedna, v nogah pa še nima prvenstvene tekme.

Kdo je vroč?

Da je lahko nevaren za nasprotnikov gol, je Žan Nikolić že dokazal. Drugoligaške mreže je lani stresel petkrat, zablestel pa je tudi na generalki proti Iliriji. Ob zmagi s 4:2 je prispeval »hat-trick«, predstave pa mu nato ni uspelo ponoviti v prestolnici. Lepa priložnost se mu je ponudila v 13. minuti, a je okroglo usnje odletelo mimo desne vratnice. Sredi drugega polčasa ga je na igrišču zamenjal Saša Varga. Bo Nikolić tokrat vendarle pri strelu?

Ali ste vedeli?

Mlinarji so se okrepili z igralcem, ki se je v pretekli sezoni dokazoval v drugi ekipi splitskega Hajduka. Gre za Ivana Šarića, dvajsetletnika, ki se najbolje znajde v konici napada. V hrvaškem drugoligaškem tekmovanju je s 13 zadetki zasedel prvo mesto klubske in peto mesto ligaške lestvice strelcev. Rumeno-črni dres bo kot posojen nogometaš nosil do konca letošnje sezone. Kako nevaren bo za ljubljanska vrata?

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Bili so zelo blizu naslovu prvaka, pa so prvenstveno pot nato sklenili na tretjem mestu. V svoje vitrine so sicer postavili pokalno lovoriko, a jasno je, da si v Ljubljani želijo več. Tudi v letošnji sezoni, ki jo začenjajo z manjšim zamikom. V kvalifikacije za UEFA Evropsko konferenčno ligo so se zmaji z zmago nad malteško Birkirkaro podali šele pred nekaj dnevi, obračun z Domžalami pa je bil prestavljen prav zaradi mednarodnih izzivov. Prvo prvenstveno tekmo bodo zmaji posledično odigrali šele v nedeljo, nasproti pa jim bodo stale še posebej motivirane Radomlje. Ekipi sta se nazadnje srečali pred štirimi leti, ko se je končalo z zmago zeleno-belih. Kako bo tokrat?

Mustafa Nukić, napadalec NK Olimpija: "Pomembno je, da se spočijemo, v nedeljo pa spet na polno, na zmago. Se že veselimo tekme."

Kdo je vroč?

Kazalo je že, da se bo tekma z malteškim predstavnikom končala z remijem brez zadetkov, nato pa je stvari v svoje roke vzel Mustafa Nukić. Izkušeni napadalec je zeleno-bele vrste okrepil pred mesecem dni, navijačem pa se je predstavil z zadetkom na debiju. Odločilna je bila 78. minuta: žoga je nekako prišla do Nukića, ta se je spretno prebil skozi gostujočo obrambo in postavil končni rezultat. Bo učinkovit tudi ob Kamniški Bistrici?

Ali ste vedeli?

Dražen Bagarić, ki je v prvi polovici lanske sezone branil barve Olimpije, piše zanimivo nogometno zgodbo. Iz Ljubljane ga je pot januarja ponesla v Romunijo, kjer je za tamkajšnji Hermannstadt zabil dva zadetka (dva več kot za zmaje, torej), zdaj pa se vrača v Bosno in Hercegovino – pred prihodom v Slovenijo je bil namreč član Širokega Brijega. Nastope bo, vsaj v tej sezoni, morda pa tudi v prihodnji, zbiral za Sarajevo.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.07.2021 | Prva liga Telemach
    Olimpija le s točko iz Radomelj
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in ljubljanske Olimpije so se v 2. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli z 1:1 (1:1).

DELI NA