10.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 20. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

11. december 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji
- pogoj PCT

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Mark Zabukovnik

Ni skrivnost, da so Dejan Grabić in druščina dolgo časa hoteli zaigrati v Stožicah. Nenazadnje je tamkajšnja zelenica te dni v precej boljšem stanju kot tista v šišenskem športnem parku. Želja se jim je izpolnila v torek, a so še pred koncem srečanja z Radomljani bržkone preklinjali objekt za Bežigradom. Novinec med elito je na stožiški preprogi povozil najboljšo obrambo lige in se domov vrnil s polnim izkupičkom. Začetek konca je pomenila enajstmetrovka v 67. minuti, v naslednjih desetih minutah pa so mlinarji domačo mrežo zatresli še dvakrat. Bodo varovanci Roka Hanžiča ta konec tedna presenetili tudi drugega ljubljanskega prvoligaša?

Kdo je vroč?

Gedeon Guzina se je na zadnjih petih ligaških tekmah štirikrat vpisal med strelce. Nazadnje je bil učinkovit v Stožicah: v 71. minuti ga je povsem osamljenega s podajo našel Ivan Šarić (mimogrede, prav Šarić je tisti, ki je izsilil prekršek za najstrožjo kazen kakšnih pet minut poprej), nogometaš iz Bosne in Hercegovine pa je okroglo usnje zakopal pod šišensko prečko. Bo strelsko razpoložen tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah je na radomeljski klopi med strokovnjaki sedel tudi Luka Brumec. Gre za trenerja vratarjev kadetske in mladinske selekcije, a je bil ob odsotnem Ivu Čančarju »vpoklican« v člansko zasedbo. Izkušnje mu bodo prišle prav pri pridobivanju UEFA A trenerske licence, s katero bo postal eden od 25 licenciranih trenerjev v slovenskem prostoru.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Đorđe Crnomarković in Tomislav Tomić

Nogometaši Olimpije so sredi tedna »v noge dobili« svojo prvo tekmo po mesecu dni (po koronavirusu jim je ponagajalo še vreme). V knežjem mestu so se udarili s Celjem in z razburljivega srečanja, ki bi se lahko odvilo v katerokoli smer, domov odnesli točko. Spomladi jih čakata zaostali tekmi z Muro in Domžalami, še prej pa se bodo skupaj s soligaši podali v zadnji jesenski krog. Ob Kamniški Bistrici se bodo srečali z novincem med elito, ki je prejšnji konec tedna mero vzel mestnemu tekmecu zmajev. Da bi ujeli korak z vse bolj oddaljenima Mariborom in Koprom, morajo varovanci Dina Skenderja v soboto nujno vpisati zmago. Bodo k rumeno-črnemu izzivu pristopili dovolj resno?

Goran Milović, branilec NK Olimpija: "Na zadnji tekmi moramo vsi dati svoj maksimum, potem gremo lahko na odmor."

Kdo je vroč?

Precej pozornosti je v sredo pritegnil dvoboj očeta in sina, dvoboj Simona in Svita Sešlarja. Slednji je po pričakovanjih (na sredini igrišča je po poškodbi Elšnika zazijala velika vrzel) priložnost dobil od prve minute. Zaupanje je upravičil ob edinem ljubljanskem zadetku: prav njegova podaja iz kota je v 45. minuti našla glavo Gorana Milovića. Z mladeničevo predstavo sta bila zagotovo zadovoljna oba trenerja ...

Ali ste vedeli?

Dan pred tekmo svoj 38. rojstni dan praznuje novi-stari strateg zeleno-belih. Dino Skender je trenersko pot začel pri drugi ekipi hrvaškega Osijeka, se prebil na klop prve, nato pa je septembra 2019 prvič v roke vzel ljubljansko taktirko. Vihtel jo je do letošnjega januarja, ko ga zamenjal Goran Stanković. Devet mesecev pozneje se je začela druga Skenderjeva zmajska epizoda, bo imela tokrat srečen konec?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2021 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Olimpije pri Radomljah
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 20. kroga Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0).

DELI NA