03.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 16. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

5. november 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Kdor ne da, dobi. Ena najbolj zlajnanih nogometnih krilatic se je pretekli konec tedna še enkrat več izkazala za resnično. Da drži, so na lastni koži občutili Radomljani, ki so bili na v dvoboju spodnjega dela lestvice precej boljši tekmec. Ničkolikokrat so sprožili proti sežanskim vratom, a jim je ponagajala realizacija. Na drugi strani pa so, kajpak v končnici srečanja, prejeli dva zadetka in resignirano pospremili sežansko slavje. Sami prav veliko razlogov za veselje nimajo že nekaj časa. Z najslabšo formo v ligi počasi, a zagotovo tonejo proti dnu lestvice; zadnjo zmago so zabeležili konec julija. Lahko mlinarji kljub vsemu presenetijo zmaje?

Kdo je vroč?

Rumeno-črni že nekaj časa niso strelsko razpoloženi. Na zadnjih štirih tekmah so dosegli tri zadetke – en avtogol ter dve enajstmetrovki. Obe je zelo suvereno izvedel Samsondin Ouro, tudi tisto, ki je mlinarje v vodstvo popeljala na Krasu. Posojeni nogometaš Mure ob Kamniški Bistrici poleg zadetkov pridno zbira tudi nastope: Nermin Bašić ga je doslej, kadar je le mogel, vsakič uvrstil v udarno enajsterico.

Ali ste vedeli?

Razlika enajstih točk med prvo- in drugouvrščeno (ter hkrati tretje- in četrtouvrščeno, saj imajo vse tri isto število točk) ekipo je trenutno najvišja med vsemi evropskimi nogometnimi prvenstvi. Morda bo navijače Olimpije še bolj razveselilo dejstvo, da med zeleno-belim klubom in njihovimi rivali izpod Kalvarije še nikoli ni zeval takšen prepad: Ljubljančani imajo pred šestim Mariborom rekordnih 19 točk prednosti.

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Koper je v Stožicah moral napadati že zaradi položaja na prvenstveni razpredelnici, nato pa se je sredi prvega polčasa še drugič znašel v zaostanku, ki ga do konca tekme ni znal izničiti. Na drugi strani je Olimpija prvič v sezoni zaigrala s petimi branilci, »na rezultat«, v napadu pa je računala na individualno kvaliteto. Znova je dokazala, da je z razlogom tam, kjer je. Na vrhu lestvice z visoko prednostjo 11 točk – visoko, a ne neujemljivo. Do konca sezone je še zelo daleč in zgodi se lahko marsikaj. Zaenkrat morajo zmaji zbirati točke, prva priložnost pa se jim ponuja v soboto, ko gostujejo ob Kamniški Bistrici. Bodo Radomljane vzeli dovolj resno?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Seveda smo analizirali Radomlje in vemo, kako igrajo in kako jih lahko ranimo. Pripravljeni smo na tekmo. Pripravljamo se enako, kot bi se na tekme z Gorico, Taborom, Mariborom ali Koprom. Letos smo izgubljali točke proti nižjeuvrščenim ekipam. Moramo se psihološko pripraviti: pred naslednjo tekmo morajo fantje dojeti, da gre za nove tri točke."

Kdo je vroč?

Tri točke sta četi iz prestolnice resda pristreljala Rui Pedro in Svit Sešlar, a je verjetno ključno vlogo v zeleno-beli zasedbi odigral Agustin Doffo. Vezist, ki je poleti v Olimpijo prišel iz Tuzle, je popolnoma nevtraliziral najboljšega posameznika Koprčanov: v žep je pospravil Andreja Kotnika. Argentinec je tudi sicer eden od režiserjev letošnjega ljubljanskega uspeha. Kakšna bo njegova vloga v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Napadalcem Olimpije bo nasproti stala branilska naveza, ki ima v sebi tudi nekaj zeleno-bele krvi. V prvi vrsti seveda govorimo o Urošu Korunu: 35-letnik se je v prestolnici mudil od avgusta 2020 do letošnjega marca, ko je ostal brez kluba. Radomlje so ga v svoje vrste zvabile avgusta. Nekdanji član (mladinskega pogona) zmajev je tudi Anel Zulić, ki se je leta 2018 najprej pridružil Domžalam, lani pa je oblekel rumeno-črni dres.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2022 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Olimpije pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 16. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).

DELI NA