20.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Tabor

Prva liga Telemach, 6. krog

KALCER RADOMLJE - CB24 TABOR SEŽANA

20. avgust 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Močan naliv je preprečil, da bi Radomlje dvoboj z Muro odigrale do konca, rumeno-črni se bodo v Prekmurje vrnili 3. septembra, ko bodo odigrali še zadnje pol ure srečanja. "Mlinarji" so tudi v Fazaneriji pustili dober pečat, mrežo Sobočanov pa so načeli že v uvodni minuti. Ivan Šarić je izkoristil predložek Marka Zabukovnika, po domačem izenačenju pa je v polno meril še Saša Varga. Moštvo Roka Hanžiča po nedokončanem spopadu z Muro v soboto čaka nova naloga, v Domžale pa po porazih z Olimpijo in Mariborom prihaja sežanski Tabor. Tekmeca se bosta v Prvi ligi Telemach pomerila prvič, Kraševci pa so doslej dobili tri od šestih medsebojnih tekem.

Kdo je vroč?

Mark Zabukovnik spada med nogometaše iz domače nogometne šole. Rok Hanžič leta 2000 rojenemu vezistu zaupa tudi v Markovi krstni prvoligaški sezoni. Dvajsetletnik je pričel vseh pet ligaških tekem, v Kidričevem se je veselil prvenca v Prvi ligi Telemach, v Murski Soboti pa je že po dobrih 40 sekundah igre našel Ivana Šarića. Bo mladi nogometaš nevaren tudi za Sežance?

Ali ste vedeli?

Čeprav zadetka v Murski Soboti uradno še nista bila prišteta v statistiko, so se Radomljani v Fazaneriji veselili 50. zadetka na tekmah Prve lige Telemach. V 34. minuti, po kotu Anžeta Piška, se je pred domačim golom najbolje znašel Saša Varga. Srbski napadalec rumeno-črni dres nosi že tretjo sezono, na drugoligaških zelenicah pa je zabil že 33 zadetkov. V Prekmurju je v statistiko vknjižil še prvi gol na tekmah Prve lige Telemach.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Sežanci skalpa Mure, ko so v Fazaneriji državne prvake šokirali s tremi zadetki, niso znali nadgraditi v serijo uspešnih rezultaov. Tabor je po uvodni zmagi vknjižil le še točko v spopadu v Domžalah, kamor se še drugič v tem poletju vrača v soboto. Kraševci se bodo po Domžalčanih srečali še z Radomljani, ob Kamniški Bistrici pa bodo iskali recept za prekinitev zmagovalne suše. Ob tem sicer velja dopisati, da sta za Taborom tekmi z Olimpijo in Mariborom, ki pa so ju rdeče-črni že znali presenečati. Tokrat se ni razpletlo po željah Primorcev, ki so v Ljudskem vrtu klonili z 2:0, a so štajersko prestolnico kljub porazu zapuščali z dvignejo glavo. Kaj bo sežanska zasedba iztržila iz obračuna z Radomljami?

Kdo je vroč?

Jan Koprivec je v Mariboru klonil dvakrat, a bi ga lahko mirne vesti proglasili za najboljšega posameznika v zasedbi Tabora. Koprčan se je izkazal z nekaj posredovanji in tako znova potrdil, da je to poletje v odlični formi. Nekdanji reprezentat je točko rešil ob koncu tekme z Domžalami, ko je zaustavil strel z bele točke, dobro predstavo pa je pokazal tudi na prvi tekmi v Murski Soboti, ko so se Sežanci veselili treh točk. Kako razigran bo v soboto?

Ali ste vedeli?

Tabor ima v uvodu letošnje sezone tudi nekaj težav s poškodbami. Na tekmi z Olimpijo je zelenico tik pred polčasom zapustil Denis Kouao, za katerega na Krasu upajo, da bi lahko zaigral že proti Radomljam. Neznan je status Fahda Ndzengueja, ki je po manj kot pol ure igre odšepal z mariborskega igrišča. V Domžalah bi lahko mesto v začetni enajsterici prvič povratku v Sežano dobil Rodrigue Bongongui, ki je v Ljudskem vrtu odigral zadnje pol ure srečanja. Je Francoz že pripravljen za daljšo minutažo?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2021 | Prva liga Telemach
    Zadetek Krivičića dovolj za zmago Tabora
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 6. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:1

DELI NA