28.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Tabor

Prva liga Telemach, 24. krog

KALCER RADOMLJE - CB24 TABOR SEŽANA

2. marec 2022, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomlje so se z veliko zmago v Murski Soboti oddaljile od nevarne cone. V njej ostaja Tabor, prav Sežanci pa v sredo gostujejo ob Kamniški Bistrici. Jesenska obračuna sta pripadla gostom, kdo se bo veselil tokrat? Oktobrski obračun na Krasu je z golom v izdihljajih srečanja odločil Gideon Guzina, ki se je s soigralci veselil tudi po nedeljskem spopadu z Muro. Rumeno-črni so odlično zaustavili najbolj nevarna orožja državnih prvakov, ki praktično niso bili nevarni za vrata Emila Velića. Na drugi strani sta se v kazenskem prostoru gostiteljev dobro znašla Tomislav Mrkonjić in Ivan Šarić ter Radomljam priigrala nov komplet točk. Mlinarji zdaj devetemu mestu, na katerem se nahaja Tabor, bežijo za pet točk. Kakšna bo prednost po zadnji tekmi druge tretjine prvenstva?

Mateo Mužek, branilec NK Radomlje: "Na vsaki tekmi naredimo vse za zmago. Če bomo vsi verjeli v to, nam lahko uspe, saj smo tudi v Murski Soboti znova dokazali, da smo zelo kakovostna ekipa."

Kdo je vroč?

Ivan Šarić je s petim zadetkom sezone na vrhu klubske lestvice strelcev ujel Gedeona Guzino, v Murski Soboti pa je znova udaril tudi Tomislav Mrkonjić. Nogometaš iz Zmijavcev je po pol ure igre zadel z glavo in se v tretjem nastopu na slovenskih zelenicah veselil tretjega zadetka. Hrvat je pred tedni dvakrat zadel že v Kidričevem, kjer so se Radomljani podpisali pod najvišjo zmago v prvoligaški zgodovini kluba.

Ali ste vedeli?

Četa Nermina Bašića se bo po devetih dneh in dvoboju z Mariborom znova predstavila na domžalski zelenici. Radomljani, ki so se v Fazaneriji predstavili z nekoliko drugačnim taktičnim načrtom, kot na dveh predhodnih tekmah, v aktualni sezoni točke precej lažje osvajajo na gostovanjih. Na 11 tekmah v Domžalah so zmagi dodali še tri remije, kar 19 od skupno 25 točk pa so prinesli z gostovanj. Na njih so uspešnejši zgolj Koprčani.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Dino Stančič

Sežanci so trojček zaporednih dvobojev z nekdanjimi državnimi prvaki zaključili z gostovanjem v Ljudskem vrtu. Kraševci so, tako kot v domačem obračunu z Olimpijo, ostali praznih rok, še pred tem so z remijem zapustili Domžale. Primorci tako ostajajo na devetem mestu ligaške razpredelnice, točko pred zadnjeuvrščenim Aluminijem. Se je pa po 23. krogu povečal zaostanek za Celjani in Radomljani, ki so februar zaključili z zmago. Kot že zapisano, je ekipa Dušana Kosića v Mariboru doživela 13. poraz sezone, sežanski strateg pa je ob tem izgubil še dva aduta. Dino Stančič bo tekmo z Radomljami izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, za mesto v konici napada pa je verjetno izgubljen tudi Fahd Ndzengue. Reprezentant Gabona se je nesrečno poškodoval v končnici tekme.

Dušan Kosić, trener NK Tabor: "Iz izkušenj vem, da se lahko prvenstvo rešuje v zadnjem krogu, karkoli se že zgodi na sredini tekmi z Radomljami. Težko je razlagati o tem, saj smo v seriji, ki si je nismo zaslužili. Doma ne počivamo, ampak treniramo, fantje so pridni, vendar je padla tudi samozavest. To pride, situacijo, v kateri smo, lahko spremeni že en evrogol, podaja, nekaj čudežnega. To vem iz igralskih časov. Za zmage na igrišču potrebujemo deset razpoloženih fantov, mi pa tega trenutno nimamo."

Kdo je vroč?

Dušan Kosić je po tekmi v Mariboru priznal, da ekipa ni pokazale podobe, ki jo je pričakoval, zato je bil poraz neizbežen. Ekipa je izgleda naivno, je dejal Ljubljančan, ki v Ljudskem vrtu ni računal na Vida Kodermana, sta pa prvič zaigrala Zacharie Iscaye in Alen Korošec. Kosić še vedno pogreša razigranega napadalca, zdi pa se, da bo moral pred tekmo v Domžalah v napadu poiskati novega aduta. Med tistimi, ki še čakajo na strelski prvenec, je tudi mladi Tom Kljun. Celjan je v letošnji sezoni izpustil zgolj dve ligaški nastopi, a ponavadi v igro vstopa kot rezervist.

Ali ste vedeli?

Tudi sežanski pogled na lestvico ponuja nekaj zanimivosti. Tabor bi z 18 točkami vodil na lestvici gostovanj, če bi upoštevali zgolj rezultate prvih polčasov. Prav s polčasi je povezana tudi velika razlika v točkovnem izplenu. Sežanci bi bili po prvih 45 minutah igre na četrtem mestu lestvice, imeli pa bi enak izkupiček kot tretji Koprčani: 32 točk. Imajo pa Kraševci več težav z drugimi polčasi. Jesenske težave s poškodbami in boleznimi so pripeljale do tega, da bi Tabor v drugih polčasih tekem osvojil 18 točk, kar je kar 14 manj kot v prvi polovici tekem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2022 | Prva liga Telemach
    Radomlje in Tabor brez zadetkov
    Dvoboj Radomelj in Tabora, pred 24. krogom Prve lige Telemach, sedme in devete ekipe prvenstva, se je ob Kamniški Bistrici razpletel brez zmagovalca, gledalci niso dočakali zadetkov.

DELI NA