18.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Tabor

Prva liga Telemach, 6. krog

KALCER RADOMLJE - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

19. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Vsega lepega je enkrat konec. Tudi radomeljski niz neporaženosti ni izjema od pravila: na Obali je enajst tekem dolgo serijo prekinil Koper ter se mlinarjem maščeval za poraz v predzadnjem krogu pretekle sezone, ki je kanarčke stal naslova. Primorci so svojo jezo stresli na gostujočo mrežo, iz katere je Emil Velić pobral kar pet žog. Na drugem koncu igrišča so rumeno-črni topovi prvič v sezoni ostali nemi in končalo se je z nelaskavih 5:0. Radomlje so po štirih mesecih položile orožje, koprski debakel pa bodo morale pozabiti do petka, ko na obisk prihaja sežanski Tabor. Bodo varovanci Nermina Bašića proti Sežančanom spisali prvo poglavje nove pozitivne zgodbe?

Kdo je vroč?

Že po rezultatu lahko sklepamo, da Radomljani na Bonifiki niso imeli svojega junaka. V 10. minuti je eno lepših priložnosti zapravil Nedim Hadžić, z dvema goloma sicer prvi strelec in trenutno najbolj vroč posameznik v vrstah mlinarjev. Pred dvema tednoma je stresel mrežo Mure, še prej je odločil srečanje v mestu vrtnic. Bo nogometaš iz Bosne in Hercegovine merilne naprave naravnal do dvoboja s Taborom?

Ali ste vedeli?

Radomeljska četa je na Obalo prišla močno oslabljena. Nermin Bašić ni mogel računati na pomočnika Botonjića in kondicijskega trenerja Zupana. Poleg članov strokovnega kadra je zbolel tudi Ester Sokler, Ivan Čalušić pa bo zaradi hujše poškodbe kolena odsoten še vsaj šest mesecev. Iz podobnih razlogov se je na rumeno-črni klopi na koncu znašlo le pet nogometašev in dva vratarja. Bo imel Bašić tokrat več izbire?

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Če se je na eni strani radomeljska krivulja pred kratkim obrnila nekoliko navzdol, na drugi strani sežanska obeta svetlejšo prihodnost. Vsaj v rezultatskem smislu: potem ko so varovanci Dušana Kosiča sezono odprli z dvema ničlama, so na zadnjih treh tekmah zbrali zavidljivih pet točk. Zadnjo so vpisali v Murski Soboti, kjer še zdaleč niso bili boljši tekmec, a so izkoristili nezbranost domače zasedbe in dvakrat šokirali Fazanerijo. Toda zmago so zapravili na podoben način kot so pred tedni iztržili remi ob Kamniški Bistrici: v izdihljajih srečanja. Delitev točk je bila morda še najpravičnejša, kakšen pa bo kraški izkupiček v petek zvečer?

Kdo je vroč?

Za točko v prekmurski prestolnici sta moči združila dva akterja, ki sta bila v dneh pred tekmo deležna precej pozornosti. Jakoslav Stanković je v 25. minuti izkoristil napako Kaia Cipota in se veselil tretjega zadetka na prav toliko tekmah za češnjice, prvemu strelcu kluba pa se je na zapisniku pridružil v 68. minuti pridružil Milan Kocić. Povratnik v rdeče-črnem je v 68. minuti zaključil protinapad svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Tretji omembe vreden dogodek se je zgodil v 89. minuti, ko je Dušan Kosič namesto strelca prvega zadetka Stankovića v igro poslal Tima Mahneta Vatovca. Mladenič, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, šteje 18 let, v rdeče-črnem članskem kadru pa se je znašel že četrtič. Mahne Vatovec je produkt sežanske mladinske šole; za kraški podrastek je v lanski sezoni 2. SML Zahod na 21 tekmah zbral prav toliko zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2022 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Radomljami in Taborom
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in CB24 Tabora Sežane so se v šestem krogu Prve lige Telemach razšli z nedoločenim izidom 0:0.

DELI NA