26.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Bravo

Prva liga Telemach, 10. krog

ROGAŠKA - BRAVO

27. september 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Tekma z Muro bo v zgodovino zdraviliškega mesta zapisana z zlatimi črkami. Nikakor ne zaradi razpleta, ki je bil za gostitelje vse prej ugoden, temveč zato, ker se je prvoligaški nogomet po treh desetletjih vrnil v Rogaško Slatino. Čeprav je do zadnjega kazalo, da bodo Štajerci za dokončanje del na svojem nogometnem objektu potrebovali še nekaj časa, je bil Športni center vendarle pripravljen za dvoboj črno-belih. Ta je, kot zapisano, pripadel Muri, ki je na zahtevni travnati površini pokazala za odtenek več, Oskar Drobne pa je po tekmi kljub temu našel nekaj spodbudnih besed: »Fantje so bili borbeni, glavo gor. Današnji pristop nas mora krasiti tudi na tekmi z Bravom.«

Kdo je vroč?

Čeprav se ob pogledu na končni izid morda zdi drugače, Slatinčani na prvi tekmi pred svojimi gledalci niso bili povsem nebogljeni. Mura je vse do drugega zadetka, s katerim je potrdila zmago, trpela, nekajkrat jo je rešil tudi vratar Mihelak. Soboško hobotnico je v 49. minuti na primer ogrel Žan Benedičič, ki je poskušal z roba kazenskega prostora. Nekdanji nogometaš Celja in Kopra je bil v prvi četrtini prvenstva zagotovo eden ključnih členov Rogaške.

Ali ste vedeli?

Slatinčani v drugo četrtino prvenstva vstopajo kot prvoligaš z najslabšo razliko v zadetkih (-10) ter najslabšim napadom (5 doseženih golov; 2 več so dosegli Radomljani), ne pa tudi z najslabšo obrambo (15 prejetih golov; enako kot Mura in Aluminij). V tej kategoriji, zanimivo, prednjačijo aktualni prvaki iz prestolnice, ki so doslej iz svoje mreže pobrali 17 zadetkov, od tega 4 v prejšnjem krogu.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Napovedi pred prvim mestnim derbijem v letošnji sezoni so bile različne. Večina je več možnosti pripisovala aktualnim prvakom izza Bežigrada, spet drugi so opozarjali, da ne gre odpisati niti gostiteljev iz Spodnje Šiške, čeprav so na papirju resda močnejši zmaji. Rumeno-modrim v prid so govorile novejša zgodovina medsebojnih tekem, specifičnost šišenske zelenice, predvsem pa evropska utrujenost – psihična in fizična – mestnih rivalov. In res: zgodnje sobotno popoldne je zaznamovala tekma, polna preobratov, golov, lepih potez in napak, ki se je končala z zmago domačinov. Uspeh bodo Aleš Arnol in druščina skušali nadgraditi proti slatinškemu novincu.

Kdo je vroč?

Pred kratkim smo opozorili na Martina Pečarja. Posojeni nogometaš dunajske Avstrije je v Murski Soboti debitiral v dresu Brava, pretekli konec tedna pa se je razveselil tudi prvega zadetka – oziroma, bolje rečeno, prvih dveh zadetkov. Najprej je mrežo Olimpije zatresel po odlično izvedenem prostem strelu, takoj po odmoru pa je z drugim golom izničil zaostanek. Delo sta dokončala Matej Poplatnik in Rok Maher.

Ali ste vedeli?

Osrčje šišenske zadnje vrste je bilo na mestnem derbiju povsem drugačno, kot smo ga bili vajeni doslej. Ljubljančani pa so pogrešali predvsem Mara Katinića, ki je rumeno-modro gnezdo zapustil v četrtek. Posojeni nogometaš Dinama se seli k Sharjahu, v Združene arabske emirate. Zagrebčani so zanj iztržili milijon evrov, del katerega bo stekel tudi v blagajno Brava, ki bi na 19-letnikove usluge sicer lahko računal do konca sezone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2023 | Prva liga Telemach
    Nova zmaga Rogaške
    Nogometaši Rogaške so v 10. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:0 (1:0).

DELI NA