15.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Domžale

Prva liga Telemach, 21. krog

ROGAŠKA - DOMŽALE

17. ferbuar 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Ker so Slatinčani v nadaljevanje sezone zakorakali v temeljito spremenjeni podobi, ni bilo povsem jasno, kaj naj od Štajercev pričakujemo v Stožicah. Vsekakor bi malokdo stavil na to, da bodo četrt ure pred zadnjim žvižgom branili dva gola prednosti. Vodstvo žal ni zdržalo, a lahko vseeno govorimo o presenečenju: četa Oskarja Drobneta se je v zdraviliško mesto iz gostovanja v prestolnici vrnila s točko. Grenak priokus spričo zapravljenega polnega izkupička bo skušala popraviti v soboto, ko gosti Domžalčane. Oba letošnja medsebojna obračuna sta pripadla ravbarjem, a Rogaška glede na prikazano v Ljubljani lahko upa na prekinitev niza.

Belmin Bobarić, branilec NK Domžale: "Spomladanski del prvenstva se ni odvil po naših željah in tudi predstava na igrišču proti Bravu je bila pod našimi zmožnostmi. Toda to je za nami in ne želimo se preveč ozirati nazaj. Z glavami smo že osredotočeni na tekmo v Rogaški Slatini, kamor odhajamo samo z enim namenom in to je osvojitev vseh treh točk."

Kdo je vroč?

Zamenjavo za Nejca Gradišarja so Slatinčani našli v Patriku Mijiću. Hrvat zaenkrat zelo uspešno zapolnjuje velike čevlje; že s predstavami na pripravljalnih tekmah je dal vedeti, da bi lahko bil odgovor na vprašanja, ki so se porajala v črno-belem napadu. V prestolnici je najprej zakuhal kot, iz katerega so si Štajerci priigrali vodstvo, nato pa se je ob koncu prvega polčasa razveselil še prvenca na prvoligaškem odru.

Ali ste vedeli?

Nejc Gradišar se je v začetku februarja poslovil od slovenskih prvoligaških zelenic in okrepil vrste Fehervarja. Za tretjeuvrščeni klub madžarskega prvenstva je že nekaj dni po prihodu odigral prvo tekmo in se takoj proslavil z zadetkom. V 56. minuti je načel mrežo Kisvarde, zmago pa je svoji ekipi v 82. minuti zagotovil Stefanelli. Naslednje srečanje z MTK-jem iz Budimpešte je Gradišar spremljal s klopi.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Belmin Bobarić

V nasprotju s tokratnim tekmecem Domžale pozimi niso doživele velikih sprememb. Tudi cilji zasedbe, ki domuje ob Kamniški Bistrici, ostajajo isti: vmešati se v boj za mesta, ki vodijo v Evropo. Velik korak v to smer bi varovanci Dušana Kosiča lahko storili v soboto, a so na zrelostnem preizkusu proti Bravu padli. Da bi izkoristili pobudo, ki so jim jo gostje nalašč prepustili, niso bili dovolj kreativni, nakar jim je zmanjkalo tudi potrpljenja. To so s pridom izkoristili Šiškarji in zasluženo prišli do zmage, Domžalčani pa se bodo za medlo predstavo skušali odkupiti na gostovanju v Rogaški Slatini. Bodo Štajercem mero vzeli še tretjič v sezoni?

Kdo je vroč?

Pod tolažilni zadetek se je pretekli konec tedna podpisal Jošt Pišek in s tem potrdil dobro formo, ki jo je kazal že na pripravljalnih tekmah. Vezista je v 85. minuti s podajo našel Nick Perc, ki je, kot vse kaže, dokončno okreval po poškodbi, Pišek pa je žogo ob prvi vratnici poslal za hrbet gostujočega vratarja. To je bil četrti zadetek 21-letnika na 16 tekmah, a se bodo morali v nadaljevanju zbuditi tudi njegovi soigralci v napadu.

Ali ste vedeli?

Če nič drugega, lahko Dušan Kosič in druščina samozavest pred potjo v Rogaško Slatino črpajo iz zgodovine. Omenili smo že, da so bili boljši na obeh medsebojnih obračunih, tu pa je še izredno nezavidljiva domača statistika Rogaške. Ta je letos pred svojimi gledalci vpisala le tri pozitivne rezultate, ostalih šest tekem pa je izgubila. Trenutno se nahaja v nizu petih porazov, ki se je začel že oktobra.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 17.02.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do visoke zmage proti Domžalam
    Nogometaši Rogaške so v 21. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 4:1 (2:1).

DELI NA